کد خبر 670619
۱۴۰۵/۰۵/۲۱ ۱۰:۲۸

حجم آب دریاچه ارومیه به ۳.۴ میلیارد مترمکعب رسید

ساعت 24 - مدیر دفتر برنامه‌ریزی و هماهنگی ستاد احیای دریاچه ارومیه با تاکید بر رشد حجم آب این دریاچه به ۳.۴ میلیارد مترمکعب، اعلام کرد که سطح آب این منبع آبی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به میزان یک متر و ۱۱ سانتی‌متر افزایش یافته است.
حجم آب دریاچه ارومیه به ۳.۴ میلیارد مترمکعب رسید

به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین در آذربایجان‌غربی، سعید عیسی پور با بیان اینکه در سال گذشته تراز دریاچه ارومیه در همین زمان ۱۲۶۹ متر و ۷۲ سانتی‌متر ثبت شده بود، افزود: وضعیت کنونی نشان‌دهنده تغییرات مثبت می‌باشد.

ایرنا همچنین اشاره کرد: وی ادامه داد که تراز دریاچه ارومیه در آغاز سال آبی جاری (نخستین مهر ۱۴۰۴) ۱۲۶۹ متر و ۵۰ سانتی‌متر بود و در حال حاضر افزایش ۱ متر و ۳۳ سانتی‌متری نسبت به آن تاریخ را تجربه کرده‌ایم.

وی در ادامه به مساحت ۲ هزار و ۶۷۰ کیلومتر مربعی دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: حجم کنونی این دریاچه به سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است که در این مقطع از سال نشان‌دهنده وضعیت مطلوبی است.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به وضعیت مناسب رودخانه‌های جانبی و تأمین آب مناسب به این دریاچه، تصریح کرد: همچنین در خصوص انتقال آب بین حوضه‌ای اقدامات مثبتی انجام شده و در حال حاضر با وجود کاهش انتقال، حدود ۹ مترمکعب آب به دریاچه ارومیه در هر ثانیه می‌رسد.

عیسی پور ادامه داد: در سال آبی جاری، ۴۸۰ میلیون مترمکعب آب از سد کانی سیب و رودخانه بادین آباد به دریاچه ارومیه منتقل شده است که این مقدار کاملاً اهداف تعیین شده را تحقق بخشیده است.

وی افزود: با این حال، در حال حاضر شاهد تبخیر روزانه تا ۱۵ میلیون مترمکعب آب از دریاچه ارومیه هستیم، اما با کاهش دما در روزهای آینده، انتظار می‌رود این رقم به حدود هشت میلیون مترمکعب کاهش یابد.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه به پیش‌بینی‌های هواشناسی اشاره کرد که حاکی از شروع بارش‌های مناسب پاییزی از هفته اول مهر است و اظهار امیدواری کرد که حجم آب در ابتدای سال آبی آینده (نخستین مهر ۱۴۰۵) به حدود ۲.۷ میلیارد مترمکعب افزایش یابد و با بارش‌های پاییزی، وضعیت دریاچه به مراتب بهبود یابد.

عیسی پور همچنین از حضور ۲۰ تا ۳۰ هزار گردشگر در روزهای پایانی هفته‌های اخیر در دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: حتی مسافران از استان‌های اصفهان و تهران و دیگر استان‌های داخلی کشور نیز در این ایام به دریاچه ارومیه آمده‌اند که این خبر بسیار خوشحال‌کننده‌ای است.

شایان ذکر است، تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه حدود ۱۲۷۴ بوده و در این شرایط، میزان آب آن به ۱۴ میلیارد مترمکعب می‌رسد.

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک