کد خبر 721027
۱۴۰۵/۰۷/۱۵ ۱۲:۱۳

سرکنسول روسیه در رشت: حدود ۱۰۰ شرکت تجاری توسط فعالان گیلانی در آستراخان راه‌اندازی شده است

ساعت 24 - گیلان (ایسنا) - سرکنسول روسیه در رشت اعلام کرد که در ناحیه آستراخان تقریباً ۱۰۰ شرکت اقتصادی توسط نمایندگان بخش خصوصی استان گیلان تأسیس و در حال فعالیت هستند. وی افزود که جامعه تجاری آستراخان تمایل به توسعه همکاری‌های کنونی و ایجاد ارتباطات جدید با شرکای ایرانی را دارد.
سرکنسول روسیه در رشت: ۱۰۰ بنگاه اقتصادی توسط نمایندگان گیلان در آستاراخان فعال است

سرگئی ولادیمیرویچ آذراُف، امروز چهارشنبه ۱۵ مهرماه، در نخستین همایش توسعه تجارت ایران و روسیه که با تمرکز بر استان‌های گیلان و آستراخان در منطقه آزاد انزلی برگزار شد، بیان کرد: بر این باورم که مباحث و مسائل مطرح شده در این اجلاس می‌تواند بسیار مؤثر و بهره‌ور باشد.

وی با اشاره به این‌که ایران و روسیه در زمینه‌های مختلف تعاملات نزدیکی دارند و در تلاش برای گسترش هر چه بیشتر این همکاری‌ها هستند، تصریح کرد: مایل هستم به روابط دیرینه و حسن همسایگی بین آستراخان و گیلان اشاره کنم؛ توافق‌نامه همکاری تجاری این دو استان از سال ۱۹۹۴ به مرحله اجرا درآمده است.

سرکنسول روسیه در رشت با بیان این‌که ارتباط تجاری و اقتصادی بین استان آستراخان و گیلان بسیار پابرجا و مستحکم است، خاطرنشان کرد: محور اصلی این مناسبات و همکاری‌ها تجارت و لجستیک در راستای کریدور بین‌المللی حمل و نقل شمال به جنوب می‌باشد.

سرگئی آذراُف تأکید کرد: در منطقه آستراخان نزدیک به ۱۰۰ بنگاه اقتصادی توسط نمایندگان کسب و کار گیلان تأسیس و مشغول به فعالیت هستند. جامعه تجاری آستراخان تمایل به گسترش روابط کنونی و برقراری ارتباط‌های جدید با شرکای ایرانی را نشان می‌دهد و دوستان ایرانی نیز خواستار تقویت همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف هستند.

لازاروف با اشاره به این‌که استان آستراخان دارای روابط فرهنگی مستحکم و دیرینه‌ای با ایران است، ادامه داد: از جمله پروژه‌های مشترک می‌توان به جشنواره فصل‌های خزر به همراه روزهای فرهنگی سالانه ایران و نمایش فیلم‌های ایرانی و مستند اشاره کرد.

تعاونی‌ها می‌توانند زمینه‌ساز توسعه تجارت ایران و روسیه شوند

رضا وفایی‌یگانه، رئیس معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران، نیز در این مراسم با تأکید بر پتانسیل‌های بخش تعاون در تقویت روابط اقتصادی ایران و روسیه، اظهار داشت: تعاونی‌ها با شکل‌دهی تشکل‌های اقتصادی، شبکه‌سازی میان تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان و توسعه سرمایه‌گذاری‌های مشترک، می‌توانند نقش کلیدی در گسترش و پایداری تعاملات تجاری دو کشور ایفا کنند.

وی با بیان این‌که برگزاری این گونه نشست‌ها می‌تواند فرصت مناسبی برای گفت‌وگو میان فعالان اقتصادی، فرهنگی و سیاسی دو کشور ایجاد کند، افزود: سازمان جهانی تعاون برای امسال شعار «تعاون ابزاری برای صلح جهانی» را معرفی کرده که ایران و روسیه نیز در راستای آن در جهت ایجاد امنیت اقتصادی و ملی تلاش می‌کنند.

رئیس معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران با اشاره به ظرفیت‌های بخش تعاون در تقویت همکاری‌های اقتصادی بین ایران و روسیه، عنوان کرد: بخش تعاون دارای قابلیت‌ها و پتانسیل‌های زیادی است که می‌تواند در توسعه اقتصادی میان دو کشور مورد استفاده قرار گیرد.

وی مهم‌ترین مزیت گفتمان تعاون را «تشکل‌سازی اقتصادی» عنوان کرده و بر این نکته تأکید کرد که در این گفتمان، موضوع تعاونی‌های بین تولیدکنندگان از اهمیت بالایی برخوردار است.

وفایی‌یگانه افزود: وقتی تولیدکنندگان در قالب تعاونی به همکاری پرداخته و کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، استانداردسازی و برندسازی محصولات با هزینه کمتری امکان‌پذیر خواهد بود؛ چراکه هزینه‌های این فرآیند بین فعالان گوناگون تقسیم می‌شود.

وی به ظرفیت تعاونی‌های تأمین نیاز تولیدکنندگان اشاره کرده و افزود: ما ساختاری برای تعاونی‌های تأمین نیاز تولیدکنندگان داریم و به همین ترتیب، تعاونی‌های مصرف نیز می‌توانند در ایجاد شبکه‌سازی و تأمین نیازهای مصرف‌کننده‌ها اثرگذار باشند.

رئیس معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران ادامه داد: در استان‌های مرزی کشور، تعاونی‌های مرزنشین نیز دارای ظرفیت‌های مناسبی هستند که قانون گذار برای حمایت از معیشت ساکنان این مناطق، امکانات خوبی برای آن‌ها در نظر گرفته است.

وی یکی از ویژگی‌های مهم تعاونی‌های مصرف را فراهم کردن دسترسی به بازارهای دو طرف معرفی کرده و افزود: این تعاونی‌ها می‌توانند به عنوان پلی برای دسترسی تولیدکنندگان به بازار مصرف هر دو کشور عمل کنند.

وفایی‌یگانه در همین راستا پیشنهاد داد: اتاق تعاون ایران و اتاق تعاون گیلان آماده هستند تا امکان دسترسی مصرف‌کنندگان به محصولات روسیه و به همین ترتیب دسترسی مصرف‌کنندگان روسی به محصولات ایران را فراهم کنند.

رئیس معاونت اقتصادی و کسب و کار اتاق تعاون ایران از آمادگی خود برای تأسیس دفتر تخصصی بخش تعاون در منطقه آزاد انزلی خبر داد و گفت: در گفتگو با مدیرعامل این منطقه، پیشنهاد کرده‌ایم که دفتر مذکور به منظور اتصال ۱۴ میلیون فعال اقتصادی کشور به منطقه آزاد انزلی راه‌اندازی شود، که این دفتر قادر خواهد بود در حوزه‌های مختلفی از جمله تجارت و فعالیت‌های صنعتی مؤثر و impactful باشد.

انتهای پیام 

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.