رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 364348

حال ناخوش بازنشستگان ایرانی

۷۷ درصد مستمری بگیران زیر خط فقر هستند

ساعت 24-روزگار بازنشستگان ایران اصلا تعریفی ندارد و حال آنها ناخوش است . این روزگار ناخوش بازنشستگان و مستمری بگیران اگر در آینده بهتر می شد، شاید اندوه امروز به چشم نمی آمد . اما آمارهایی که مدیران سازمان متولی از امروز و فردای مستمری بگیران ارایه می کنند جز اندوه دستاوردی برای کهنسالان تهی دست ایرانی ندارد.

بازنشستگان
dir="RTL" style="text-align:right">به طور مثال به این خبر اعلام شده از سوی اسماعیل گرجی پور مدیرکل بیمه های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توجه کنیم. او در روز دوم بیست و هشتمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی؛ با بیان اینکه ۲۰ درصد از مستمری بگیران کمتر از حداقل دستمزد مصوب مستمری می گیرند، خبر داد ۷۷ درصد مستمری بگیران زیر خط فقر هستند .به گفته گرجی پور میانگین برقراری مستمری هم به قیمت ثابت از سال ۹۲ به دلیل کنترل تورم در کشور رشد بیشتر از تورم داشته اما اخیرا با نوسانات شدید در بازار، قطعا دوباره با کاهش قدرت خرید مستمری بگیران مواجه خواهیم شد.گرجی پور گفت: ۷۷ درصد مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی با فرض اینکه مسکن نداشته باشند زیر خط فقر هستند و ۳۵ درصد مستمری بگیران بازنشستگی زیر خط فقر هستند.

وی در ادامه گفت: حدود ۲۰ درصد از مستمری بگیران تامین اجتماعی کمتر از حداقل دستمزد مستمری می گیرند و ۶۲ درصد بین حداقل تا ۲ دو برابر حداقل مستمری دریافت می کنند.مدیرکل بیمه های اجتماعی وزارت تعاون، کار و تامین اجتماعی بیان داشت: ‌در حال حاضر مستمری دریافتی خانوار شهری ۴۱ درصد متوسط هزینه آنها را پوشش می دهد. گرجی پور افزود: در صندوق کشوری وضعیت بهتری داریم به طوری که مستمری دریافتی خانوار شهری ۹۹ درصد متوسط هزینه آنها را پوشش می دهد.رتبه ایران حداقل مزد ماهیانه در سال ۲۰۱۶ بین ۳۲ کشور ۱۷ بوده که هنوز هم از حداقل مزد ماهیانه بسیار پائین تر است. گرجی پور ادامه داد: با اصلاح سن بازنشستگی می توانیم سالی ۸۰ هزار میلیارد ریال صرفه جویی مالی داشته باشیم و کسری صندوق ها را جبران کنیم.

مدیرکل بیمه های اجتماعی وزارت تعاون، کار و تامین اجتماعی اظهارداشت: کمک مالی دولت به صندوق های بازنشستگی نسبت به منابع عمومی ۳.۳ درصد بوده که این نسبت در سال ۹۵ به ۱۴ درصد رسیده و پیش بینی می شود این نسبت در سال ۱۴۰۰ به ۲۸ درصد برسد. وی تصریح کرد: منابع و مصارف سازمان تامین اجتماعی نشان می دهد که در حال حاضر بخش منابع نقدی این سازمان به مصارفش دچار کسری قابل توجهی است که یکی از دلایل آن به عدم پرداخت تعهدات دولت به سازمان تامین اجتماعی برمی گردد.مدیرکل بیمه های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: در سال ۹۰ دولت ۱۰ درصد درآمد عمومی را صرف تامین کسری های این سازمان کرده بود که با این روند در سال ۱۴۰۰، ۴۰ درصد درآمد عمومی صرف جبران کسری صندوق های بازنشستگی خواهد شد. اگر این روند ادامه پیدا کند پس از ۳۰ سال ۸۳ درصد منابع عمومی قطعا باید صرف جبران کسری های صندوق های بازنشستگی شود. وی در پایان خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود از سال ۲۰۲۸ تمام ذخایر آن به اتمام برسد و برای تامین نقدینگی قطعا نیازمند یارانه دولت است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها