رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 591689

کنعانی:‌ پیشرفت‌ها در وین به صورت کامل تامین‌کننده مطالبات قانونی ایران نبود/ هیچ ارتباطی با ضارب سلمان رشدی نداشتیم

ساعت24-سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه پیشرفت‌های نسبی در مذاکرات اخیر در وین حاصل شد، گفت: ولی این پیشرفت‌ها به صورت کامل تامین‌کننده مطالبات قانونی ایران نبود و انتظارات دیگری از طرف مقابل داشتیم که معتقد بودیم باید تامین شود.

html>

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) ۲۴ مرداد ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.

وی در ابتدا ایام سوگواری اباعبدالله الحسین را تسلیت گفت و افزود: حسین (ع) مصداق و مظهر و قله همه خوبی‌ها و زیبایی‌ها و شرافتمندی‌هاست. امام حسین (ع) متعلق به یک دین، مذهب و آیین نیست و شخصیتی است برای همه بشریت و انسانیت و داغ شهادت آن بزرگوار داغی بر قلوب همه آزادیخواهان جهان است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی به ۱۷ مرداد ماه و روز خبرنگار نیز اشاره کرد و افزود: روز تلخی در تاریخ انقلاب اسلامی بود از این جهت که با کمال تاسف در روز ۱۷ مرداد و ۲۴ سال پیش در بحبوحه تحولات ناگوار داخلی افغانستان و در پی ورود نیروهای طالبان به مزارشریف بر خلاف همه تعهدات قانونی، اخلاقی و انسانی و مقررات بین‌المللی، نمایندگی ایران در مزار شریف مورد حمله قرار گرفت و در این حمله ناجوانمردانه تعدادی از دیپلمات‌های ایران به همراه خبرنگار شهید صارمی در خون خود تپیدند. نام و یادشان را گرامی می‌داریم و به آنها ادای احترام می‌کنیم.

این دیپلمات ارشد ایرانی اضافه کرد: این روز را به شما عزیزان تبریک می‌گویم و زحمات شما را ارج می‌نهیم.

وی همچنین ۲۳ مرداد و روز مقاومت اسلامی لبنان را در جنگ ۳۳ روزه گرامی داشت و افزود:‌ روزی است که به تعبیر مقام معظم رهبری، حزب الله لبنان به جهان عرب و اسلام عزتی دوباره بخشید و هیمنه رژیم صهیونیستی فروریخت. اهمیت این روز در تحقق یک راهبردی است که حضرت امام (ره) پایه گذاری کردند و در دوران رهبری مقام معظم رهبری امتداد یافت و این‌که مقاومت تنها گزینه حل مسئله فلسطین است.

کنعانی بیان کرد: یاد شهدای مقاومت اسلامی و مردمی لبنان را گرامی می‌داریم و یاد و نام بلندآوازه شهدای مقاومت و مدافع حرم و سردار شهید قاسم سلیمانی و یار دیرین آن شهید همدانی را گرامی می‌داریم.

* پیشرفت‌های نسبی و قابل توجه در وین

به گزارش فارس، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا در ساعات آینده شاهد توافق در وین خواهیم بود؟ گفت: در یک روندی قرار داریم که ادامه گفت‌وگوهای مستقیم و غیرمستقیم تیم‌های مذاکره کننده برای موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ایران است. ما در ادامه گفت‌وگوهایی که هم سابقا در وین و بعد در دوحه انجام شده بود، نشست دیگری را اخیرا در وین شاهد بودیم که در استمرار گفت‌وگوهای گذشته و به ویژه گفت‌وگوهای دوحه بود. تیم هسته‌ای ما در این مذاکرات با انگیزه جدی دستیابی به توافق خوب، قوی و ماندگار که بتواند منافع اساسی ملت را تامین کرده و رفع کننده تحریم‌های ظالمانه علیه ایران و ملت ایران باشد، شرکت کردند.

وی عنوان کرد: گفت‌وگوهای سنگین و حساسی بود. پیشرفت‌های نسبی و قابل توجهی داشتیم و حرکت به سمت جلو بود. در بعضی از زمینه‌ها که مورد مطالبه ما بود پیشرفت‌های نسبی حاصل و بخشی از انتظارات ما تامین شد و تیم مذاکره کننده ما به صورت جدی و با حداکثر تلاش در گفت‌وگوها ظاهر شد و انتظارات و توقعات ایران را جدی و قاطع منتقل کرد.

کنعانی ادامه داد: پیشرفت‌های نسبی حاصل شد، ولی این پیشرفت ها به صورت کامل تامین کننده مطالبات قانونی ایران نبود و انتظارات دیگری از طرف مقابل داشتیم که معتقد بودیم باید تامین شود. ماحصل گفت‌وگوها این بود که هماهنگ کننده اتحادیه اروپا به عنوان میانجی گفت‌وگوها از ماحصل گفت‌وگوهای قبلی در وین و دوحه و گفت‌وگوهای اخیر جمع بندی جدیدی را به طرف‌های مذاکره کننده ارائه کرد. این مسائل نیاز به مشورت‌های بیشتری داشت. قرار شد تیم‌ها به پایتخت‌ها برگردند.

وی بیان کرد: گفت‌وگوهای تکمیلی در پایتخت‌ها انجام و مبتنی بر آن نظرات تکمیلی به طرح نهایی و جدید جوزپ بورل ارائه شود. مشوررت‌های جدی در عالیترین سطوح در تهران انجام شد و در حال انجام است.

* در مرحله پیشرفت قرار داریم

سخنگوی وزارت خارجه گفت: ما در مرحله پیشرفت قرار داریم اما این‌که بگوییم به توافق نزدیک هستیم و این دور از گفت‌وگوها می‌تواند به توافق منتهی شود، معطوف به انتظارات برحق ایران از طرف مقابل و مشخصا طرف آمریکایی است. معتقدیم حتما زمینه برای توافق وجود دارد، مشروط بر اینکه خطوط قرمز ایران رعایت و منافع اصلی کشور ناشی از برجام تضمین شود و در صورتی چنین اتفاقی رخ دهد حتما زمینه برای امضای توافق در آینده بسیار نزدیک وجود دارد و امیدواریم در سایه واقع بینی که امیدواریم در طرف مقابل شکل بگیرد، این رخداد بزودی شکل بگیرد.

* خروج آمریکا از افغانستان به معنای پایان مسؤولیت آمریکا نیست

وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره سالروز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان بیان کرد: سالروز خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و ثمره این اشغال غیرقانونی و نظامی گری نامشروع در افغانستان چیزی جز خرابی ویرانی زیرساخت‌ها و کشتار نبود و این وضعیت اسفباری است که این اقدام نامشروع دولت آمریکا در افغانستان به بار آورد. ما از آن چیزی که در ۲۰ سال اخیر در افغانستان گذشت به عنوان همسایه افغانستان رنج بردیم و معتقدیم بعد از خروج غیرمسؤولانه نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان این کشور همچنان به عنوان یک دولت اشغالگر نسبت به آن چیزی که در افغانستان است، منجمله جبران خرابی‌ها و قتل و غارت مسؤولیت دارد و خروج آمریکا به معنای پایان مسؤولیت آمریکا نیست.

وی ادامه داد: معتقدیم آن چیزی که می‌تواند به بازگشت ثبات و آرامش و امنیت در افغانستان کمک کند و به ایجاد یک ثبات پایدار بینجامد، تشکیل دولت فراگیر متشکل از همه اقوام و جریان‌های سیاسی حاضر در این کشور است. دولتی که کل ملت افغانستان و مردم این کشور را نمایندگی کند. مهمترین و اصولی ترین موضعی است که ایران از ابتدای خروج نیروهای اشغالگر آمریکا از افغانستان اتخاذ کرد و معتقد است راهکار بازگشت ثبات کامل به افغانستان تشکیل یک دولت مردمی فرارگیر در این کشور است.

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: خود را در کنار ملت افغانستان می‌دانیم و ثبات و امنیت در افغانستان هم تامین کننده ملت افغانستان و هم همسایگان از جمله ایران است. در کنار مردم افغانستان هستیم، تعامل سازنده را با حاکمیت موقت افغانستان برقرار کردیم و گفت‌وگوها در سطوح مختلف با هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان ادامه دارد.

وی ادامه داد: تلاش خواهیم کرد در کنار مردم افغانستان باشیم و همچنان نقش سازنده خود را برای تشکیل دولت مردمی و فراگیر در این کشور ایفا کنیم.

* روابط ایران و کویت

سخنگوی وزارت خارجه در باره اعزام سفیر کویت به تهران نیز بیان کرد: شاهد تحول جدید در مسیر ارتقای مناسبات و همکاری‌های ایران و کویت هستیم و سطح روابط به سطح سفیر ارتقا یافت و مناسبات و همکاری‌های ما با کویت دوستانه و توام با احترام متقابل بوده است. کشورهای منطقه به دلیل پیچیدگی‌هایی که در حوزه مشترک ما وجود دارد ممکن است در برخی موضوعات دچار سوءتفاهماتی شوند و اختلاف نظرهایی رخ دهد، ولی رابطه دو کشور توام با احترام متقابل بوده و در شرایط جدید این انگیزه شکل گرفت که روابط را به سطح سفیر ارتقا دهند.

وی بیان کرد: البته سفیر ما در کویت حضور داشت و کویت سفیر جدید خود را به ایران اعزام کرد و این می‌تواند گام جدید در ارتقای روابط دو کشور باشد و ظرفیت‌های موجود را به فعلیت برسانیم و می‌تواند باعث شود در حوزه منطقه شاهد ارتقای روابط با کشورهای همسایه در حوزه خلیج فارس باشیم.

* اوضاع عراق

این دیپلمات ارشد ایرانی درباره اوضاع عراق بیان کرد: مسائل عراق برای ما مهم است و تحولات این کشور را با دقت و حساسیت دنبال می‌کنیم و در پرتو وجود ارتباطات مثبت، سازنده با جریان‌های مختلف سیاسی عراق در تلاشیم کمک کنیم دیدگاه‌های اطراف سیاسی این کشور به هم نزدیک شود. فارغ از اینکه در موضوعات داخلی عراق اظهارنظر کنیم، توصیه می‌کنیم همه جریان‌های سیاسی عراق را به احترام به قانون اساسی این کشور به عنوان منشور ملی دعوت می‌کنیم و همچنین پاسداشت نهادهای قانونی در این کشور و اینکه ثبات و آرامش در این کشور از طریق همفکری بین جریانات داخلی این کشور به دست می‌آید و منافع ملی بر منافع جناحی ارجحیت می‌یابد. لزوم توجه به منافع ملی می‌تواند باعث شود ثبات و استقرار به این کشور بازگردد. ارتباط با دوستان و برادران عراقی مستمر است و هیچ وقت منقطع و منفک نبودیم هم از طریق سفارت ایران در بغداد و تبادل هیأت‌ها انجام می‌شود و این ارتباط مثبت و سازنده وجود دارد.

وی درباره چاپ کاریکتاتوری از امام خمینی(ره) در رسانه‌های عربستان بیان کرد: انتظار داریم برادران در عربستان سعودی منطبق با اراده سیاسی شکل گرفته و مبتنی بر گفت‌وگوها و مصالح مشترک روابط خود را بازسازی و روابط رسمی خود را از سربگیریم به مبانی این گفت‌وگوها ملتزم باشند و از دست زدن به اقدامات در خلاف مسیر گفت‌وگوها اجتناب کنند. اهانت به امام خمینی از نظر ما مطرود است و بر نمی‌تابیم و انتظار داریم دولت عربستان اهتمام و حساسیت خود را داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری بیان کرد: نگاه ما به عراق نگاه به یک کشور واحد است و ثبات این کشور برای ما بسیار حائز اهمیت است و در پرتو ثبات سیاسی در این کشور هم توسعه اقتصادی رخ می‌دهد و هم امکان توسعه مناسبات اقتصادی با ایران بیش از گذشته فراهم خواهد شد و ارتقای نقش منطقه‌ای عراق فراهم خواهد شد. در کنار همه برادران عراقی قرار داریم و بر توسل به قانون و قانون اساسی و انجام گفت‌وگوهای داخلی و پرهیز از نگاه به منافع حزبی و جناحی تاکید می‌کنیم.

وی درباره حمله به سلمان رشدی و اظهارنظر مقامات آمریکایی در این زمینه نیز اظهار داشت: در ماجرایی که در حمله به سلمان رشدی در آمریکا اتفاق افتاد هیچکس را غیر از او و غیر از حامیان او شایسته سرزنش و ملامت و حتی محکومیت نمی‌دانیم. سلمان رشدی با اهانت به مقدسات اسلامی و با عبور از خطوط قرمز بیش از یک و نیم میلیارد مسلمان و همچنین خطوط قرمز همه پیروان ادیان الهی خودش را در معرض خشم و غضب مردمی قرار داد. نه تنها مسلمانان بلکه همه پیروان ادیان الهی از اینکه به مقدسات یک دین الهی و آسمانی و یک رسول الهی اهانت شود رنجور هستند. خشم و غضب در ابتدا صرفا مربوط به ایران نبود و میلیون‌ها نفر در کشورهای مسلمان واکنش خشمگینانه نشان دادند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: کسی در این ارتباط حق ندارد ایران را متهم کند. اقدام و اهانتی که انجام و حمایتی که صورت گرفت اهانت به همه ادیان و پیامبران الهی بود و غیرقابل دفاع است. نکته ای که در ادبیات برخی کشورها از جمله آمریکا شاهدیم که به آزادی بیان اشاره می‌کنند نمی‌تواند محملی باشد برای توهین به ادیان الهی.

کنعانی بیان کرد: نفرت پراکنی و توهین به مقدسات اسلامی که نمونه بارز آن اقدام سلمان رشدی است از نظر حقوق بین‌الملل هم قابل دفاع نیست. محکوم کردن اقدام ضارب و حمله کننده و در مقابل تطهیر اقدام اهانت کننده به مقدسات دینی و اسلامی رفتار کاملا متناقض است. در ارتباط با فردی که این اقدام را انجام داده غیر از آنچه از سوی رسانه‌های آمریکایی شنیدیم چیزی ندیدیم.

وی درباره برخی اتهامات مبنی بر ارتباط شخص ضارب با ایران تصریح کرد: به صورت قطعی و جدی این ارتباط را تکذیب می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره هواپیمای توقیف شده در آرژانتین بیان کرد: هواپیمایی که توقیف است در مالکیت ونزوئلا است و از نظر مالکیت و تابعیت هیچ ارتباطی با ایران ندارد. این هواپیما به طرف ونزوئلایی فروخته شده و مدارک فروش و انتقال مالکیت براساس سازوکارها و قوانین بین‌المللی از جمله ایکائو به ثبت رسیده است و ادعای آمریکا مبنی بر غیرقانونی بودن این معامله ادعای بی ربطی است. مخالفت خود را با این اقدام بیان کردیم.

وی ادامه داد: آنچه برای ما حائز اهمیت است وضعیت پنج خدمه ایرانی این هواپیماست که در چارچوب قرارداد بین شرکت هواپیمایی ایرانی و شرکت ونزوئلایی در ترکیب خدمه هواپیما حضور داشتند و بدون ارتکاب جرم اثبات شده حدودا ۸۰ روز در آرژانتین توقیف هستند و اتباع ایرانی هیچ جرمی در هیچ جا مرتکب نشدند و دادگاه روند تحقیقات را چند بار تمدید کرده است. به عنوان وظیفه ذاتی خود اقدام کردیم و سفارت ما در آرژانتین از ابتدای این رخداد پیگیر است و تماس‌هایی با مقامات آرژانتین برقرار کرده و ارتباطاتی با ونزوئلا انجام شده است. در مرکز حوزه کنسولی و سیاسی وزارت خارجه پیگیر این موضوع هستند. انتظار ما از مقامات آرژانتین است که تسلیم هیچ فشاری از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی نشوند و هر چه سریع تر زمینه خروج اتباع ایرانی را فراهم کنند.

وی گفت: انتظار از آرژانتین که ریاست شورای حقوق بشر را برعهده دارد به مسؤولیت خود در این زمینه عمل و هر چه سریعتر زمینه آزادی این افراد را فراهم کند.

سخنگوی وزارت خارجه عنوان کرد: ارتباطات بین تیم‌ها برقرار است و به صورت جدی دنبال این هستیم برای تضمین منافع ایران به سمت امضای توافق در چارچوب برجام حرکت کنیم، ولی این بخشی از قضیه است و بخش دیگر به اهتمام طرف مقابل برمی‌گردد.

کنعانی درباره دارایی‌ها بلوکه شده ایران در کره جنوبی اظهار داشت: پیگیری‌ها با طرف کره‌ای ادامه دارد و جزو مطالبات ایران است که دارایی‌های ایران در آن کشور هیچ ارتباطی با برجام ندارد و دارایی‌های ملت ایران است و دولت کره ملزم است این دارایی‌ها را بدون گره زدن به هیچ موضوع دیگری به ایران در سریع ترین زمان ممکن برگرداند. اقدام توام با حسن نیت کره می‌تواند زمینه‌ای برای بازگشت روابط در حوزه طبیعی باشد. گفت‌وگوها در این زمینه ادامه دارد و آخرین گفت‌وگو بین باقری و همتای کره‌ای بود و ایران بر آزادی هر چه سریعتر دارایی‌ها ایران تاکید کرد. امیدواریم طرف کره منطبق با مصالح کشور و بدون ارتباط دادن این موضوع به هیچ موضوع ثانویه‌ای به تعهدات عمل کند و دارایی‌ها ایران را آزاد کند.

به گزارش فارس، این دیپلمات ارشد کشورمان گفت: مکانیسم‌ها داخلی توافق مشخص است و دولت براساس همان روال عمل می‌کند و با مجلس تعامل و همکاری خواهد داشت.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین درباره سفر هیأتی از آمریکا به تایوان گفت: شاهد تکرار رفتارهای غیرمسؤولانه و تحریک آمیز آمریکا در حوزه‌های مختلف جغرافیایی هستیم در خصوص سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان موضع خود را بیان کردیم و مخالف هرگونه اقدام تحریک آمیز و ایجاد بحران‌های جدید هستیم. چین واحد سیاست اعلامی ایران است.

وی در پاسخ به سؤالی بیان کرد: ایران بر مبنای توافق برجام معتقد است تمامی منافع ایران باید مورد تضمین قرار بگیرد. توافق دو طرف دارد و این‌گونه درست نیست که یک طرف ملتزم و طرف دیگر از تعهداتش سرپیچی کند. طرف مقابل جزییات را می‌داند. طبیعت مذاکرات اقتضا می‌کند که در مکانیسم خودش پیش برود. ایران بر مبنای سیاست ملی خود آمادگی دارد در شرایطی که منافع ایران تامین و نگرانی‌ها ایران رفع و خروج یکجانبه طرف مقابل رخ ندهد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد دور بعدی مذاکرات ایران و عربستان باشیم.

وی در پاسخ به سؤالی گفت: همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه‌های متعدد است و در حوزه‌های فناورانه همکاری جدی داریم که نمونه آن پرتاب ماهواره خیام به فضا بود و همکاری‌های ما ربطی به موضوعات جدیدی که در منطقه رخ داده ندارد. ادعاهای دولت آمریکا سیاسی و ناظر بر اهداف سیاسی است. انتظار داریم آمریکا به جای طرح این مسائل به تعهدات خود برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه بپردازد و در حوزه‌های دوجانبه دیگر کشورها دخالت نکند.

کنعانی درباره متن توافق در وین نیز گفت: متن نهایی زمانی نهایی است که منافع و مصالح و انتظارات قانونی ایران فراهم و خطوط قرمز ما تضمین شده باشد و مشخصا منافع اقتصادی ناشی از برجام برای ایران تامین شود.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری بیان کرد: تعامل بین دولت و مجلس کاملا سازنده و مبتنی بر سازوکارهای داخلی است.

این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤال دیگری خاطرنشان کرد: ایران این ظرفیت را دارد که در سایه بحران انرژی که در جهان ناشی از جنگ اوکراین شکل گرفته بتواند بخشی از نیازهای حیاتی و اساسی جهان در حوزه انرژی را تامین کند. بر مبنای شرایط موجود و حتی در سایه تحریم همکاری‌ها و تعاملات و تجارت نفتی ایران با طرف‌های مختلف در حوزه منطقه‌ای و بین‌المللی ادامه دارد.

وی بیان کرد: قطعا لغو تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه می‌تواند به این کمک کند که ایران بیش از گذشته در تامین انرژی مایحتاج دنیا نقش جدی‌تری ایفا کند و این بسته به همت و اراده طرف‌های گفت‌وگو در برجام و مشخصا دولت آمریکا است. لغو تحریم‌های ظالمانه نه تنها به نفع دولت و ملت ایران، بلکه به نفع منطقه و اقتصاد جهانی و مشخصا در حوزه تامین انرژی در راستای منافع کشورهای اروپایی است و امیدواریم این همت و درایت در آن طرف هم باشد.

گنعانی در خصوص دلاری شدن بلیت‌های هواپیما برای اتباع خارجی در ایران نیز اظهار داشت: تا جایی که مطلع هستم وزارت خارجه هم این موضوع را پیگیری کرد و هم توصیه‌های لازم را ارائه کرد. اما نتایج حاصله را باید بپرسم و اطلاع دهم.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری درباره سفر علیرضا بیکدلی معاون کنسولی وزارت خارجه به افغانستان نیز بیان کرد: سفر معاون وزیر خارجه با اهداف مختلفی صورت گرفته و مهمترین موضوع بازدید از نمایندگی‌های ایران در افغانستان و رسیدگی به امور کنسولی، اداری و امور حفاظتی نمایندگی‌های ماست. دیدار با مقامات مسؤول و ذیربط افغانستان و هماهنگی بیشتر جهت نحوه ارائه خدمات کنسولی به شهروندان افغانستان و تسهیل روند صدور روادید که مانع از ورود شهروندان این کشور به صورت غیرقانونی به ایران باشیم، رسیدگی به پرسنل نمایندگی‌های ایران در افغانستان و ... جزو اهداف این سفر است.

وی ادامه داد: در خصوص مباحث مرزی کمیته‌های مرزی مشترک داریم و ارتباطات ادامه دارد. امیدواریم در آینده در پرتو تاکید طرفین شاهد شرایط بهتری در مرزهای دو کشور باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره دیدار معاون وزیر خارجه قطر با امیرعبداللهیان و نامه‌ای که تحویل وزیر خارجه شد گفت: تماس‌ها و گفت وگوها بین دو کشور روند مشخصی دارد و ارتباطات در سطوح مختلف بوده و موضوعات مختلف بین دو کشور برای تبادل نظر بوده است.

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره دستور رئیس جمهور برای تشکیل سازمان مهاجران عنوان کرد: این جزو مسؤولیت‌های وزارت کشور است و وزارت خارجه در این موضوعات نقش مکمل و همراه دارد.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات علی اف درباره دالان زنگه زور اظهار داشت: ایران تاکید مشخص بر ضرورت توجه به تمامیت ارضی کشورها و ثبات کشورها و حل و فصل اختلافات در پرتو گفت‌وگوها دارد و در این پرونده خاص بر ضرورت حفظ مرزهای بین‌المللی و عدم تبدیل شرایط ژئوپلتیکی است. همکاری‌های ما با آذربایجان و ارمنستان خوب و سازنده است و گفت‌وگوها ادامه دارد و ایران در هر زمینه‌ای در خصوص اختلافات دو کشور که بتواند کمک کند ایفای نقش کرده و خواهد کرد.

کنعانی درباره حمله رژیم صهیونیستی به غزه و سفر زیاد نخاله به ایران بیان کرد: این حمله در استمرار سیاست‌های تجاوزکارانه و ددمنشانه این رژیم است. زیرساخت این رژیم مبتنی بر تجاوز، ترور و آدمکشی و کودک کشی است. شاهد حوادث تلخ این مرحله از تجاوز ددمنشانه این رژیم به غزه بودیم. سفر زیاد نخاله به ایران در تداوم ارتباطات و تبادل نظرهای ایران با گروه‌های مختلف فلسطینی منجمله گروه‌های مقاومت است و این سفر در همان چارچوب انجام شده است. اینکه رژیم صهیونیستی در این زمان حمله کرده اساسا نمی‌دانم یک اقدام محاسبه شده بوده یا نبوده است.

وی اضافه کرد: ولی رفتار ددمنشانه این رژیم در ارتباط با مردم فلسطین و غزه تکرار رفتارهای وحشیانه این رژیم در گذشته است و محکوم است. بیش از اینکه حمله رژیم را مرتبط با سفر زیاد نخاله به تهران بدانم، معتقدم این رفتارها ناشی از شرایط داخلی و بحرانی این رژیم است. بی ثباتی داخلی در این رژیم و چالش‌های اجتماعی در این رژیم باعث شده برای فرافکنی اقدام به رفتارهای تهدیدآمیز و غیرقانونی و بی ثباتی آفرین در پیرامون کند. حمله این رژیم به غزه در زمره این رفتارهاست و حمله شب گذشته به سوریه استمرار رفتارهای ساختارشکنانه این رژیم است و معتقدیم این مسؤولیت جامعه بین المللی است که نسبت به این رفتارها اقدام جدی و بازدارنده کند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها