رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 654043

راه اندازی یک بازار تازه برای ارز

ساعت 24 - رئیس بانک مرکزی با اشاره به برنامه‌های آتی مرکز مبادله ایران از جمله راه‌انداری بازار ارز اشخاص و فروش امتیاز صادراتی بر لزوم پذیرش و عرضه اوراق صکوک مرابحه ارزی در بورس‌های منطقه تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز مبادله ارز و طلای ایران، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در جلسه مجمع عمومی سالیانه مرکز مبادله ایران برای سال منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ که با حضور ۱۰۰ درصد سهامداران برگزار شد، با اشاره به برنامه‌های آتی این مرکز از جمله راه‌انداری بازار ارز اشخاص و فروش امتیاز صادراتی، بر لزوم پذیرش و عرضه اوراق صکوک مرابحه ارزی در بورس‌های منطقه بویژه بورس مسکو تاکید کرد.

در این جلسه با توجه به عملکرد هیئت مدیره مرکز مبادله، بازرس قانونی و حسابرس شرکت، گزارش حسابرسی این مرکز را مقبول ارزیابی کرده و صورت‌های مالی مجمع منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ مورد تصویب و تنفیذ مجمع قرار گرفت.

در این جلسه، رئیس کل بانک مرکزی تکالیف مجمع و برنامه‌های آتی مرکز مبادله ایران را جهت اجرای سیاست‌های بانک مرکزی در بازار ارز و طلا اعلام و بر اجرای آن تاکید کرد.

«فرزین» در این جلسه با اشاره به برنامه‌های مرکز مبادله برای توسعه فعالیت‌های خود در سال ۱۴۰۴ بر اجرای برنامه‌های ذیل در این مرکز تاکید کرد:

۱- توسعه سامانه ارز تجاری از حالت بازار نقد به بازار سلف و فوروارد و پیمان‌های آتی

۲- راه‌اندازی بازار ارز اشخاص جهت توسعه صادرات غیر نفتی و عرضه ارز صادرکنندگان خرد به صورت طراحی امتیاز صادراتی به طوری که امکان تفکیک سیاست ارزی از سیاست تجاری به منظور تشویق صادرات فراهم شود.

۳- راه‌اندازی بازار ارز خدمات به صورت غیرمتمرکز بر اساس زمانبندی مشخص به طوری که کلیه نیازهای ارزی در این سامانه تامین شود.

۴- راه‌اندازی بازار اسکناس مسافرتی؛ در این بازار لازم است ارزهای کشورهای منطقه که جزو مقاصد مسافرتی هموطنانمان است مثل لیر ترکیه، روبل روسیه و ریال عربستان راه‌اندازی شود.

۵- توسعه تامین مالی ارزی از طریق انتشار صکوک مرابحه ارزی و سایر ابزارهای تامین مالی؛ در این بخش لازم است اقدامات مربوط به رتبه‌بندی اوراق و پذیرش و عرضه آن‌ها در یکی از بورس‌های منطقه از جمله بورس مسکو در دستور کار قرار گیرد.

این گزارش حاکی است، مرکز مبادله ایران در سال ۱۴۰۳ با راه‌اندازی بازار ارز تجاری و ابزارها و سامانه‌های مختلف نقش ویژه‌ای در بازار ارز و طلا ایفا کرد.

در سال ۱۴۰۳ فرایند معاملات بازار ارز تجاری شامل سفارش گیری-جورسازی و تسویه وجوه به مرکز مبادله ارز و طلای ایران منتقل شد و با مشارکت فعال ۲۵ بانک به عنوان کارگزار حدود ۷ میلیارد دلار انواع ارز مورد معامله قرار گرفت.

ضمناً در بازار معاملات شمش طلای مرکز مبادله ایران بیش از ۱۶ تن شمش طلا که از طرف صادرکنندگان بابت رفع تعهد ارزی وارد کشور شده بود، به مصرف کنندگان اصلی شامل بنکداران طلا و فعالان حوزه مصنوعات طلا واگذار شد.

از سوی دیگر با عملیاتی شدن سامانه جدید و بومی حراج سکه، بیش از ۸۳۳ هزار قطعه انواع سکه در حراج‌های مرکز به فروش رسید. علاوه بر این، در سال ۱۴۰۳ مرکز مبادله ایران با هدف اجرای سیاست‌های بانک مرکزی جهت مدیریت بازار طلا اقدام به برگزاری جلسات پیش فروش سکه کرد که در این بخش نیز بیش از ۷۶۳ هزار قطعه انواع سکه از طرف مردم مورد معامله قرار گرفت.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها