رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 654097

حال نساجی با گلایه و ناله خوش نمی‌شود

ساعت 24 - روزی در اوایل دهه۷۰ سرکار خانم گلنار نصراللهی‌ که آن روزها مدیرکل صنایع نساجی بود خطاب به صاحبان کارخانه‌های نساجی تصریح کرد: همین‌که می‌گویید کارخانه‌های ما زیان‌ده هستند و بیچاره شده‌ایم از سوی بانک‌های کشور طرد می‌شوید و آن‌ها به شما وام و اعتبار نمی‌دهند زیرا خودتان اقرار می‌کنید وضعیت‌مان نابسامان است. او همچنین یادآور شد، با این حرف‌ها قیمت سهام‌تان نیز افت می‌کند‌.

با این همه اما صاحبان کارخانه‌های نساجی همچنان در هر نشستی گلایه کرده و از اینکه واردات و قاچاق آن‌ها را در بدترین وضعیت نگه داشته‌اند شکایت کرده و پی در پی از دولت و دیگر نهادهای حاکمیتی درخواست کمک می‌کنند. این داستان از روزی که خبرنگار بخش صنعت در روزنامه همشهری شدم تا امروز ادامه دارد و گویا یک عادت شده است. ضمن قبول اینکه به هر حال قاچاق پارچه و پوشاک و نیز واردات چمدانی پوشاک از کشورهای همسایه به‌ویژه ترکیه برای صنعت نساجی دردسر درست می‌کند.

اما یادمان باشد هرگز نشنیده‌ام یک واحد معتبر در این صنعت به این دلیل اظهار ورشکستگی کند و آمارهایی که از سوی نهاد کارفرمایی نساجی ارایه می‌شود نشان نمی‌دهد تولید این بخش با کاستی‌های شدید روبه‌رو باشد.

با توجه به آمار ارائه‌شده، واردات پارچه در سال۱۴۰۳ بالغ‌بر ۸۰۰‌میلیون دلار بوده درحالی‌که برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات موردنیاز صنعت نساجی ۴۳۵‌میلیون دلار رسیده. این در حالی است که تخصیص ارز برای واردات ماشین‌آلات نساجی به حدود ۴۰۰‌میلیون دلار بوده که قادر به رفع مطالبات فعالان این صنعت نیست چراکه صنعت نساجی به‌شدت نیازمند نوسازی و به‌روزرسانی ماشین‌آلات است تا بتواند به رقابت‌پذیری خود ادامه داده و کیفیت محصولات را افزایش دهد.  

عدم تخصیص ارز کافی برای این هدف می‌تواند به کاهش تولید و افزایش هزینه‌ها منجر شود. به‌نظر می‌رسد فعالیت نساجی در کشور باید به این‌سو برود که به مد روز در پوشاک و پارچه بیش از پیش توجه شده و دگرگونی‌های چشمگیر در پوشیدن از سوی شهروندان به‌ویژه شهرنشینان در دستورکار قرار گیرد.  

اگر پوشاک مناسب و باکیفیت به‌همراه تبلیغات کافی در دستورکار باشد گروه پردرآمد ایرانی نیز به مصرف داخلی گرایش خواهد یافت. عبور از ارزخواهی و تمرکز بر این مساله که به واحدهای نساجی ارز بیشتری داده شود بهتر است به‌سوی همکاری با برندهای معتبر جهانی حرکت شود. علاوه براین به دولت فشار وارد شود که هرطور شده راه ورود تکنولوژی روز جهان در این صنعت را باز کند. با گلایه و آه و ناله نساجی نجات نمی‌یابد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها