رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 654482

رئیس‌جمهور آمریکا پوتین را «کاملأ دیوانه» خواند

ساعت 24 - به دنبال حملات گسترده و مرگبار روسیه به شهرهای اوکراین، رئیس جمهور ایالات متحده با بیان اینکه ولادیمیر پوتین «کاملا دیوانه شده است»، در تندترین اظهار نظر علنی خود درباره رهبر کرملین، هشدار داد که اگر او تلاش کند سراسر اوکراین را تسخیر کند منجر به «سقوط» روسیه خواهد شد.

دونالد ترامپ بامداد دوشنبه پنجم خرداد در شبکه اجتماعی خود نوشت: «من همیشه رابطه بسیار خوبی با ولادیمیر پوتین [رئیس جمهور] روسیه داشته‌ام، اما اتفاقی برای او افتاده؛ کاملا دیوانه شده است!»آقای ترامپ افزود: «او دارد بی جهت آدم‌های زیادی را می‌کشد و من فقط در مورد سربازان صحبت نمی‌کنم. موشک‌ها و پهپادها دارند بدون هیچ دلیلی به شهرهای اوکراین شلیک می‌شوند. »

رئیس جمهور ایالات متحده در ادامه نوشت: «من همیشه گفته‌ام که او تمام اوکراین را می‌خواهد، نه فقط بخشی از آن را، و شاید این درست باشد، اما اگر او این کار را انجام دهد منجر به سقوط روسیه خواهد شد!»مطلب آقای ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال اندکی پس از اظهارات دیگر او منتشر شد که سخنان مشابهی در انتقاد از ولادیمیر پوتین بیان کرده بود.

او در ایالت نیوجرسی پیش از سوار شدن به هواپیمای ویژه ریاست جمهوری به خبرنگاران گفت: «من از کاری که پوتین انجام می‌دهد راضی نیستم. او دارد آدم‌های زیادی را می‌کشد و نمی‌دانم چه اتفاقی برای پوتین افتاده است.»دونالد ترامپ با عصبانیت افزود: «پوتین دارد به شهرها موشک می‌فرستد و مردم را می‌کشد و من اصلا از این خوشم نمی‌آید. »

او ادامه داد: «ما در میانه گفت‌وگو هستیم و او دارد به کی‌یف و شهرهای دیگر موشک شلیک می‌کند. من اصلاً از این خوشم نمی‌آید. تعجب کرده‌ام، خیلی تعجب کرده‌ام. اتفاقی برای این مرد افتاده است، و من آن را دوست ندارم.»رئیس جمهور آمریکا گفت که «قطعا» اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه را برای پیشبرد مذاکرات صلح بررسی خواهد کرد. او به جزئیات بیشتری در این باره اشاره نکرد.

دونالد ترامپ با این حال در پست بعدی خود در شبکه‌های اجتماعی انتقاد تندی علیه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، مطرح کرد و نوشت: «زلنسکی این نوع حرف‌هایی که می‌زند به نفع کشورش نیست. هر چیزی که از دهانش خارج می‌شود مشکل ایجاد می‌کند، من آن را دوست ندارم، و بهتر است متوقف شود.

رشته نظرات آقای ترامپ پس از آن منتشر شد که ولودیمیر زلنسکی در یک انتقاد علنی نادر درباره مهم‌ترین متحد کی‌یف، آنچه را «سکوت آمریکا» در قبال حملات اخیر روسیه خواند محکوم کرد؛ حملات گسترده موشکی و پهپادی روسیه در بامداد شنبه دست‌کم ۱۳ کشته و ده‌ها زخمی بر جای گذاشت و بامداد یکشنبه نیز ادامه یافت. دونالد ترامپ در فرودگاه موریس‌تاون، در ایالت نیوجرسی، و پیش از سوار شدن به هواپیمای ویژه ریاست جمهوری با خبرنگاران گفت‌وگو می‌کرد دونالد ترامپ در فرودگاه موریس‌تاون، در ایالت نیوجرسی، و پیش از سوار شدن به هواپیمای ویژه ریاست جمهوری با خبرنگاران گفت‌وگو می‌کرد. زلنسکی روز یکشنبه در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «سکوت آمریکا، سکوت دیگران در جهان، فقط تشویق پوتین است.»

ساعت‌ها پس از اظهارات زلنسکی و پیش از اظهار نظر دونالد ترامپ، کیت کلاگ، فرستاده ایالات متحده، حملات به کی‌یف را «شرم‌آور» خواند و خواستار آتش‌بس شد. کلاگ در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «کشتار بی‌هدف زنان و کودکان به هنگام شب در خانه‌هایشان نقض آشکار پروتکل‌های صلح ژنو ۱۹۷۷ است که برای محافظت از بی‌گناهان طراحی شده است... کشتار را متوقف کنید. »

مقامات اوکراینی در ساعات اولیه بامداد دوشنبه نیز از موج جدید حملات روسیه خبر داده‌اند اما هنوز جزئیات بیشتری در این باره گزارش نشده است.متحدان اروپایی اوکراین ضمن محکوم کردن صریح حملات اخیر روسیه، بر لزوم ادامه حمایت از کی‌یف تاکید کرده‌اند.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در رسانه‌های اجتماعی نوشت: «حملات دیشب دوباره نشان می‌دهد که روسیه مصمم به رنج بیشتر و نابودی اوکراین است.»او خواستار «شدیدترین فشار بین‌المللی بر روسیه برای توقف این جنگ» شد.

یان لیپاوسکی، وزیر خارجه جمهوری چک، نیز در یک برنامه تلویزیونی گفت که این حملات «اثبات دیگری است که روسیه علاقه‌ای به صلح ندارد».یوهان وادفول، وزیر خارجه آلمان که چند هفته پیش به اوکراین سفر کرده بود، نیز روز یکشنبه از متحدان کی‌یف خواست تا پس از حملات اخیر روسیه «با قاطعیت واکنش نشان دهند».

او با تاکید بر اینکه «ما نمی‌توانیم این را بپذیریم» به تلویزیون آلمان گفت: پوتین «حقوق بشر را پایمال می‌کند، این هتاکی است؛ از جمله به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که بسیار تلاش کرده است تا پوتین را به میز مذاکره بکشاند».

روز یکشنبه اوکراین شاهد صحنه‌هایی از مرگ و ویرانی در اماکن غیرنظامی، و همزمان شاهد شور و شادی به مناسبت بازگشت صدها اسیر جنگی دیگر برای سومین روز بود. تبادل گسترده زندانیان اوکراین و روسیه، موسوم به توافق هزار در برابر هزار، در مذاکرات استانبول به دست آمده بود. اولکساندر، سربازی که به اوکراین بازگشته، به بخش اوکراینی رادیو اروپای آزاد / رادیو آزادی گفت: «خوب است که به خانه برگشته‌ام. همه چیز درست خواهد شد. حرفی ندارم.»

او با اشاره به اینکه ۲۷ ژوئیه ۲۰۲۲ در آودی‌یوکا در شرق اوکراین اسیر شده بود گفت: «همسر و پسرم منتظرم هستند. بعدا صحبت خواهیم کرد. »سرباز دیگری که نامش را فاش نکرد به رادیو اروپای آزاد / رادیو آزادی گفت: «منتظر این روز بودم. هنوز باورم نمی‌شود. »

او افزود: «نمی‌دانستم چه مدت آنجا خواهم ماند. .. هیچ اطلاعاتی نداشتیم. مدت سه سال نمی‌دانستیم چه اتفاقی دارد برای کشورمان می‌افتد. »در همین حال رسانه‌های روسی گزارش دادند که ۳۰۳ سرباز روسیه که توسط اوکراین آزاد شده بودند، روز یکشنبه به مسکو منتقل شدند و «تحت درمان پزشکی و توانبخشی قرار خواهند گرفت». افزایش قربانیان غیرنظامی در اوکراین

موشک‌ها و پهپادهای روسی در آخر هفته شهرهای اوکراین را با آتش مرگبار هدف قرار دادند. از ۱۳ نفری که در این حملات کشته شدند سه نفر کودک بودند. آن‌ها (هشت، ۱۲ و ۱۷ ساله) در ژیتومیر، در شمال غربی اوکراین و بسیار دور از خطوط مقدم کشته شدند. اما به نظر می‌رسید که کانون حملات اخیر روسیه کی‌یف بود، اگر چه چندین شهر دیگر نیز شاهد حملات هوایی بودند.

اوله، یک بازنشسته در میکولایف، پس از حملات بامداد یکشنبه مه به سرویس اوکراینی رادیو اروپای آزاد / رادیو آزادی گفت: «هیچ وقت مثل این نبود. ده‌ها انفجار رخ داد. نه ۱۰ انفجار یا ۱۵ انفجار. تمام شدنی نبود. صدای غرش را در آسمان می‌شنوید و بعد بنگ! و همین طور منتظر می‌مانیم بعدش چه می‌شود. »

او افزود: «تصورمان این است که یک پهپاد در حال رفتن به سوی یک کارخانه [در این نزدیکی] بود، اما سرنگون شد و هنگام سقوط به خانه برخورد کرد. انفجار مهیبی بود. ما در آن لحظه در آشپزخانه بودیم. همگی به راهرو دویدیم و آنجا نشستیم. واقعا ترسناک بود. »جزئیات ارائه شده توسط هر یک از دو طرف به طور مستقل قابل تایید نیست.

رادیو اروپای آزاد / رادیو آزادی عملا در روسیه ممنوع است و قادر به فعالیت در آنجا نیست. تیم‌های این رسانه در اوکراین مرتبا شاهد حملات مرگبار به اهداف غیرنظامی در سراسر اوکراین هستند.

ولودیمیر زلنسکی گفت: «بدون فشار واقعا قدرتمند بر رهبری روسیه نمی‌توان جلوی این وحشیگری را گرفت. تحریم‌ها قطعا کمک خواهد کرد. »اوکراین و کشورهای اروپایی خواستار تشدید چشمگیر تحریم‌های موجود شده‌اند، مگر اینکه مسکو آتش‌بس ۳۰ روزه پیشنهادی واشینگتن را بپذیرد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها