حمایت از ایران و مصر برای اخراج نظامیان آمریکایی
ساعت 24 - گزارشها حاکیست که اتاقهای فکر و محافل اطلاعاتی، سیاسی، امنیتی و نظامی چین بهطور جدی در حال مطالعه آینده حضور نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه هستند.
رسانه اروپایی «مدرن دیپلماسی» گزارشی خبری-تحلیلی در مورد چشمانداز خاورمیانه زیر سایه رقابت نظامی چین و آمریکا منتشر کرد که چکیده آن را میخوانید:
هدف محافل امنیتی و نظامی چین، تدوین طرحی برای حذف پایگاههای نظامی آمریکاست، چرا که این حضور را مانعی برای منافع و مشارکتهای راهبردی چین در قالب «طرح کمربند و جاده» میدانند.
در این راستا، چین احتمالاً از طریق فشار سیاسی و با همراهی متحد نزدیک خود، ایران، تلاش خواهد کرد تا نیروهای آمریکایی را از منطقه بیرون براند. طی سالهای گذشته، ایران با حمایت غیرمستقیم چین و روسیه، بهویژه از طریق پایگاه نظامی «امام علی» در ابوکمال سوریه، حملاتی را علیه حضور نظامی آمریکا انجام داده است.
چین همچنین به توان ارتش مصر برای حمایت از این طرح خود متکی است. چون که هیچ پایگاه نظامی آمریکایی در مصر مستقر نیست و این کشور بهعنوان دروازه اصلی به قاره آفریقا شناخته میشود.
در آیندهای نزدیک، ممکن است چین با کمک مصر برای حذف فرماندهی آفریقای آمریکا (USAFRICOM) تلاش کند. این فرماندهی مسوول روابط نظامی با ۵۳ کشور آفریقایی، بهجز مصر است.
در همین زمینه، ماشینهای نظامی چین، ایران و مصر بهدقت تحرکات ارتش آمریکا و پایگاه نظامی این کشور در داخل اسرائیل را زیر نظر دارند. چین مدعی است که آمریکا از این پایگاه برای رصد رزمایش مشترک چین و مصر با نام «عقاب تمدن» در آوریل ۲۰۲۵ استفاده کرده است.
رزمایشی که اسرائیل و آمریکا را بهشدت نگران کرد، زیرا آن را پیامی تهدیدآمیز از سوی چین برای دفاع از مصر و متحدانش در برابر هرگونه مداخله نظامی مستقیم یا غیرمستقیم واشنگتن و تلآویو تفسیر کردند.
چین با حمایت از عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهور و ارتش مصر، در برابر فشارهای آمریکا و اسرائیل درباره موضوع انتقال اجباری فلسطینیها از غزه به سینای مصر ایستاده است. افزایش بیسابقه حضور نظامی مصر در صحرای سینا همزمان با رزمایشهای مشترک با چین، موجب نگرانی تلآویو شده و آن را ناقض توافقنامه کمپ دیوید دانستهاند.
در پاسخ به تحرکات نظامی آمریکا علیه چین و متحدانش، چین تلاش دارد حضور نظامی فراسرزمینی خود را گسترش دهد. این کشور در پی ایجاد پایگاههای نظامی و دریایی متعدد در دریای مدیترانه، دریای سرخ و خلیج فارس برای حفظ شبکه منافع گستردهاش از طریق «طرح کمربند و جاده» است.
البته طرحهای چین فقط به خاورمیانه محدود نمیشود، بلکه شامل آمریکای لاتین، آفریقا و جنوب شرق آسیا نیز میشود. هدف این پایگاهها، علاوهبر حضور دفاعی، توانایی مداخله سریع در بحرانها و اجرای عملیاتهای گسترده در مناطق دوردست است.
هرچند چین تاکنون طرح رسمی برای اخراج پایگاههای آمریکایی در منطقه اعلام نکرده، اما از طریق پروازهای نظامی، فروش تسلیحات، رزمایشهای مشترک، و استقرار موقت ناوها، گامهایی برای حضور تدریجی برداشته است. تحلیلها نشان میدهند که چین با همراهی ایران بهدنبال کاهش نفوذ نظامی آمریکا در منطقه است.
از سوی دیگر، ایران نیز با حمایت چین به حملات خود علیه پایگاههای آمریکایی در عراق و قطر ادامه داده است. پیش از حملات اسرائیل به ایران، مقامات نظامی ایران (با حمایت غیرمستقیم چین) تهدید کرده بودند که در صورت تهاجم آمریکا، پایگاه مشترک آمریکا و بریتانیا در دیگو گارسیا در اقیانوس هند را هدف قرار خواهند داد.
چین از اقدامات ایران حمایت غیرمستقیم کرده و خود را آماده اجرای یک طرح نظامی فراگیر برای پایان دادن به سلطه نظامی آمریکا در خلیج فارس و خاورمیانه میکند. هدف نهایی این طرح، شکستن سلطه آمریکا بر کشورهای منطقه و باز کردن فضا برای نفوذ اقتصادی و ژئوپلیتیک چین است.
یورونیوز
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.