رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 661942

چین دلار نفتی ایران را با کالاهای دلخواه تهاتر می‌کند

ساعت 24 -سالها ایران در صحنه بین‌المللی به عنوان کشوری بود که با آن گفت‌وگو می‌کردند. مراوداتی داشت. ورود سرمایه در کشور وجود داشت. یعنی کشورهای دیگه علاقمند بودند بیایند طرح‌هایی را در ایران فاینانس کنند. این مسیر باز بود الان این مسیر بسته است.

چین دلار نفتی ایران را با کالاهای دلخواه تهاتر می‌کند

پس ریسک‌های سیاسی در آن زمان در اقتصاد ایران کمتر بود. اثرات و سرریز موضوعات سیاسی در اقتصاد کمرنگ بود و این توانست به یک تجربه موفقی تبدیل شود.

علاوه برآن منابع نفتی وجود داشت. یعنی ارزهای نفتی به کشور برمی‌گشت تحریم به این شکل نبود. الان در عرصه تحریم با دو مشکل مواجهیم. اول باید با هزار زحمت بتوانیم بازارهای جدیدی پیدا کنیم.

اثرات تحریم را مدیریت کنیم. نفت را به افراد یا مجموعه‌ای بفروشیم که حاضر باشند تحریم ها را در نظر نگیرند. نکته دیگر اینکه چه کشوری انگیزه داره با ما مراوده کند؟

در شرایط عادی تمایل بر این است که با کشورهایی که این تحریم ها یا این موضوعات و محدودیت ها را ندارند مبادله می‌کنند. انگیزه تخفیف است. درصدهای بالایی به عنوان تخفیف پیشنهاد می‌دهیم که او انگیزه داشته باشد که این مخاطرات را پذیرفته و با ما تجارت کند.

نکته دیگر بازگرداندن پول است. یعنی ما نفت را می‌فروشیم در حساب‌های بانک مرکزی هست اما در اختیار نیست، در دسترس نیست. پس منابع در دسترس هم خیلی مهم است.

یا شما نفت را به یک کشور ثالثی می‌فروشید ولی او شما را موظف و مکلف می‌کند که حتما باید از او کالا بخرید یا اینکه کالای مشخص را بخرید. یعنی پس محدودیت در خرج‌کرد منابع ارزی هم وجود دارد.

ایمان زنگنه - ایسنا 

یعنی شاید امروز نیاز کشور چیز دیگریست ولی شما محدودید که از یک میزان کالای مشخصی از آن کشوری که خریدار نفت شماست، تهیه کنید. منابع ارزی ما تنوع لازم را هم ندارد. در طی سالهای گذشته منابع ارزی ایران تنوع داشت. یعنی سبد ارزی متشکل از ارزهای متنوعی بود ولی امروز خریدار عمده نفت ایران چین است پس منابع ارزی هم دیگر آن تکثر ، تنوع و گستردگی را ندارد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها