کد خبر 721102
۱۴۰۵/۰۷/۱۵ ۱۳:۰۲

«پدربزرگ و مادربزرگ‌های معنوی» به دیدار کودکان تحت پوشش بهزیستی خواهند آمد

ساعت 24 - مدیر کل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور از راه‌اندازی برنامه «دست‌های مهربانی» در ۱۰۰ مرکز مراقبت از کودکان ۷ تا ۱۲ ساله خبر داد.
«پدربزرگ و مادربزرگ‌های معنوی» مهمان کودکان بهزیستی می‌شوند

به نقل از ایسنا، حمیدرضا الوند در نشست خبری خود با اشاره به نزدیک شدن به هفته ملی کودک بیان کرد: ۱۶ مهرماه، همزمان با روز جهانی کودک، در اکثر کشورهای جهان به عنوان روز کودک شناخته می‌شود و در ایران به دلیل ارج نهادن به مقام کودکان به عنوان سازندگان آینده اجتماع، این روز به نام هفته ملی کودک نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: در تمام نقاط کشور برنامه‌هایی تدارک دیده شده که شامل بخش‌های مختلف توانبخشی، دفتر امور خانواده، مشاوره، خدمات اضطراری اجتماعی و دفتر امور کودکان است. این ابتکار به صورت فرادفتری اجرا می‌شود و تمامی بخش‌های سازمان که به نوعی با حوزه کودک ارتباط دارند، در آن نقش دارند. از همه همکارانمان در سرتاسر کشور درخواست کرده‌ایم برنامه‌های شادی را برای تمامی کودکان طراحی کنند.

مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر برنامه‌های برنامه‌ریزی شده برای کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی این سازمان افزود: ما تلاش کرده‌ایم که در این ایام، برای کودکان و نوجوانان در مراکز شبه‌خانواده یک فرصت ملاقات با اعضای خانواده فراهم شود؛ به نحوی که هم اعضای خانواده واجد شرایط و صلاحیت در این ملاقات حاضر باشند و هم کودکان در محیط خانواده قرار بگیرند.

وی همچنین گفت: ما برنامه‌ای با عنوان «دست‌های مهربانی» در ۱۰۰ مرکز ویژه کودکان ۷ تا ۱۲ سال به مرحله اجرا درآورده‌ایم. هدف از این برنامه، تقویت بنیان‌های عاطفی کودکانی است که در این مراکز زندگی می‌کنند و احیای مفهوم معنوی و اجتماعی پدربزرگ و مادربزرگ برای انتقال تجربه از طریق افراد معنوی در مراکز است.

مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور در ادامه افزود: در این ایام به همه مراکز ۷ تا ۱۲ ساله‌مان ابلاغ کرده‌ایم که این طرح را پیاده‌سازی کنند. یک پدربزرگ و مادربزرگ، به‌ویژه از میان زوج‌های سالم و توانمند که دارای مهارت‌ها و توانمندی‌ها باشند، به لیست ما افزوده می‌شوند و به صورت هفتگی در کنار کودکان به فعالیت خواهند پرداخت.

الوند تصریح کرد: در هفته ملی کودک، این مراکز مفهوم پدربزرگ و مادربزرگ را به کودکان معرفی خواهند کرد. این برنامه در راستای سیاست‌های خانواده‌محوری سازمان بهزیستی کشور برای حمایت از کودکان طراحی شده است.

وی در توضیح علت اجرای این طرح، بر این باور است که کودکان به دلایل مختلف از داشتن الگوهای تربیتی مانند پدر و مادر محروم مانده‌اند و باید فضای خانواده، نظیر حضور پدربزرگ و مادربزرگ برای این بچه‌ها تقویت شود تا از آن‌ها یادگیری‌های رفتاری و الگوبرداری صورت گیرد.

از سوی دیگر، الوند از ارایه خدمات مشاوره رایگان در هفته ملی کودک خبر داد و گفت: در این ایام، کلیه مراکز مشاوره ما خدمات رایگانی را به کودکان و نوجوانانی که جزو جامعه هدف ما هستند، ارائه خواهند کرد.

وی ادامه داد: ارزیابی‌های رفتاری و فیزیکی کودکان و نوجوانان هم در تمامی استان‌ها در این ایام صورت خواهد گرفت. مراکز استعدادیابی سازمان نیز برنامه‌هایی برای شناسایی استعدادهای هنری، فرهنگی، آموزشی و ورزشی کودکان برگزار می‌کنند تا بر اساس آن برای آن‌ها سرمایه‌گذاری شود.

مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور همچنین گفت: برنامه‌های ورزشی در تمامی استان‌ها برای کودکان در حال برگزار شدن است. همچنین برنامه‌هایی برای برگزاری دورهمی‌های خانوادگی برای کودکان تدارک دیده شده تا جامعه هدف ما و خانواده‌های تحت پوشش آن‌ها یک روز را در کنار هم سپری کنند.

الوند تأکید کرد: هدف ما این است که کودکان احساس کنند فرصتی برای شکوفایی توانمندی‌های درونی خود در کنار توان‌ها اجتماعی سازمان دارند. تمامی کودکان، بدون توجه به جنسیت، مذهب، سن، قومیت یا طبقه اجتماعی، باید در خوشبختی و نشاط زندگی کنند و از مشکلات اجتماعی دور باشند. اگر به این شیوه به آن‌ها توجه کنیم، نسل امروز سالم می‌تواند فردا را با امید بسازد و سرمایه اجتماعی هم در این مسیر توسعه خواهد یافت.

الوند در ادامه به وضعیت تحصیلی کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی این سازمان و حمایت‌های آموزشی از آن‌ها پرداخت و گفت: تمامی کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی دفتر امور کودکان و نوجوانان، از آغاز ورود به سیستم مراقبت‌های شبانه‌روزی سازمان، از تحصیلات دولتی و غیردولتی به‌طور رایگان بهره‌مند می‌شوند. اگر نیاز باشد، دبیران تقویتی برای آن‌ها تأمین می‌شوند.
این دبیران هم می‌توانند به مراکز ما بیایند و هم اینکه بچه‌ها می‌توانند از مراکزی که با آن‌ها قرارداد داریم، به‌طور رایگان استفاده کنند.

مدیرکل دفتر امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور همچنین اضافه کرد: خانواده‌های تحت پوشش ما نیز می‌توانند به‌طور رایگان از این خدمات و دبیران بهره‌مند شوند.

الوند در ادامه بر برنامه‌های دفتر امور کودکان و نوجوانان در زمینه توانمندسازی کودکان تأکید کرد و گفت: در این دفتر بر روی چهار مهارت برای کودکان سرمایه‌گذاری کرده‌ایم. همه کودکان و نوجوانان بالای ۱۲ سال ملزم هستند تا دو مهارت را با منابع مالی و اعتباری سازمان بیاموزند تا حداقل در چهار تا پنج سال آینده که وارد عرصه زندگی مستقل می‌شوند، آمادگی لازم را داشته باشند؛ این مهارت‌ها شامل یک مهارت حرفه‌ای، یک مهارت هنری، یک مهارت فرهنگی، یک مهارت ورزشی و یک مهارت آموزشی است.

انتهای پیام

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین، افترا، لینک، تبلیغات و نوشته‌شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.