رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 354710

انعطاف رهبران چین برای تعادل تازه درصادرات به امریکا و پیامدهای آن

اژدهای صادرات چینی کجا را به اتش می کشد؟

ساعت24-دونالد ترامپ در مبارزه انتخاباتی خود با هوشیاری تیم تبلیغاتی اش انگشت روی جاها و کارهایی گذاشت که شهروندان آمریکایی آنها را به شکل عریانی حس می کردند. یکی از نقاط قابل اعتنا دراین اعلام تبلیغاتی مهار آزدهای صادرات چینی به بازار آمریکا بود.

خبر2
رهبران احزاب جمهوریخواه و دموکرات از 2001 به این سو چنان در مسایل مرتبط با تروریسم جهانی غرق شده بودند که اژدهای صادرات چین را نمی دیدند یا خطر آن را برای جامعه کارگری و نیروی انسانی آمریکایی کم اهمیت می دانستند. ترامپ این نقطه را به خوبی دید و به شهروندان آمریکایی وعده داد سواری ارزان برای تولیدکنندگان چینی را سامان می دهد. ۳۷۵ میلیارد دلار مازاد صادرات چین به آمریکا چیزی نیست که بشود از کنار آن به سادگی عبورکرد به ویژه اینکه این اتفاق با وجود ارزان سازی عمدی نرخ تبدیل یوان به دلار آمریکا ممکن شده است از سوی دیگررهبران چین از تسامح رهبری آمریکا استفاده کرده و صادرات آمریکا به این کشوررا بامحدودیت مواجه کرده بود.
کاهش 200 میلیارددلاری
ظاهرا در جنگ تجاری دو قدرت بزرگ جهانی، چین آماده است بخشی از خواسته‌های رئیس جمهوری آمریکا را برآورده کند. دونالد ترامپ بارها چین را به مانع‌تراشی برای صادرات کالاهای آمریکایی متهم کرده است.روز جمعه گفت‌وگوهایی میان یک هیئت چینی و مقامات آمریکایی در واشنگتن در جریان بود که هدف آن پایان دادن به اختلاف‌های دو کشور در زمینه مبادلات تجاری گزارش شده است.خبرگزاری رویترز به نقل از منابع نزدیک به مذاکره‌کنندگان آمریکایی گزارش داد چین پیشنهاد کرده تراز تجاری منفی میان دو کشور را که بارها با انتقاد شدید دونالد ترامپ روبرو شده، به میزان ۲۰۰ میلیارد دلار در سال کاهش دهد.بنابر این گزارش چین همچنین اعلام آمادگی کرده تعرفه‌های گمرکی برای واردات کالاهای آمریکایی، از جمله برای محصولاتی چون میوه، خشکبار, گوشت خوک را به میزان ۴ میلیارد دلار کاهش دهد.یک منبع آگاه به رویترز گفته شرکت هواپیماسازی بوئینگ بیش از هر شرکت آمریکایی دیگر از تصمیم‌های چین بهره می‌برد. بوئینگ بزرگترین صادرکننده کالای آمریکایی به چین محسوب می‌شود و در حال حاضر نزدیک به یک چهارم تولیدات خود را به این کشور صادر می‌کند.چنانچه این پیشنهادهای چین در عمل به اجرا گذاشته شود درخواست‌های ترامپ از پکن برآورده خواهد شد. او پیش از این از چین خواسته بود تا سال ۲۰۲۰ اختلاف تراز مثبت تجاری خود با ایالات متحده را به ۲۰۰ میلیارد دلار در سال کاهش دهد و از میزان تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای آمریکایی بکاهد.دونالد ترامپ چندی پیش تهدید کرده بود که اگر چین در مناسبات تجاری خود با آمریکا تجدید نظر نکند، برای واردات کالاهای چینی تا میزان ۱۵۰ میلیارد دلار تعرفه گمرکی وضع خواهد کرد.
۳۷۵ میلیارد دلار مازاد صادرات چین به آمریکا
رئیس جمهوری آمریکا بارها از پکن انتقاد کرده تناسبی میان واردات و صادرات کالا به ایالات متحده برقرار نمی‌کند. چین در سال گذشته میلادی ۳۷۵ میلیارد دلار بیش از واردات از آمریکا، کالا به این کشور صادر کرده است.حجم مبادلات بازرگانی میان دو کشور ۵۸۰ میلیارد دلار در سال برآورد می‌شود. تراز تجاری چین با آمریکا در سه ماهه نخست سال جاری مثبت ۸۰ میلیارد دلار و ده میلیارد بیش از مدت مشابه در سال گذشته بوده است.دو قدرت برتر اقتصادی جهان حدود سه هفته پیش نیز برای یافتن راه حلی برای مناقشه‌های تجاری میان خود در پکن مذاکره کردند که بر پایه گزارش‌ها بدون نتیجه مانده بود.در حال حاضر معاون نخست وزیر، لیو هه و یک هیئت عالی‌رتبه تجاری چین برای انجام دور دوم گفت‌وگو میان دو کشور در واشنگتن به سر می‌برند. لیو هه پنج‌شنبه ۲۷ اردیبهشت با دونالد ترامپ ملاقات کرد اما تا کنون درباره جزئیات مذاکرات آنها خبری منتشر نشده است.سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید، ضمن تائید خبر این دیدار گفته که رایزنی با هیئت چینی ادامه دارد و مقامات آمریکایی دیدگاه صریح ترامپ درباره "روابط بازرگانی منصفانه" را به اطلاع آنها رسانده‌اند.
نشانه‌های انعطاف چین


به گزارش رسانه‌های چین، معاون نخست وزیر این کشور تاکید کرده که شایسته است واشنگتن و پکن برای حل مناقشه‌های تجاری خود "با احترام" با یک‌دیگر گفت‌وگو و برای دست یافتن به یک نتیجه مطلوب تلاش کنند.دونالد ترامپ گفته است به نتیجه مذاکرات چندان خوش‌بین نیست زیرا معتقد است که چین "خیلی بدعادت" شده و او حاضر به پذیرش ادامه این وضعیت نیست.رئیس جمهوری آمریکا v,c ۲۰ فروردین ۹۷ در اظهار نظری کاملا متفاوت ابراز خوش‌بینی کرده بود که مناقشه تجاری میان ایالات متحده و چین از طریق مذاکره خاتمه یابد.ترامپ در یک پیام توئیتری پیش‌بینی کرده بود که پکن در نهایت موانع صادرات کالاهای آمریکایی به چین را از میان برخواهد داشت زیرا "کار درست هم همین است".آمریکا آن زمان تهدید کرده بود تعرفه واردات کالاهای چینی را که ۵۰ میلیارد دلار تعیین شده بود ۱۰۰ میلیارد دلار دیگر افزایش دهد. به نظر می‌رسد این تهدیدها، اگر به طور رسمی تائید شود، در عقب‌نشینی چین موثر بوده است.
اژدهای صادرات کجا را هدف قرار می دهد
در صورتی که خواسته آمریکا برای کاهش صادرات چین محقق شود یا حتی اگر بازار کالاهای آمریکایی در چین رشد فزاینده را تجربه کن تا تراز تجاری تعال پیدا کند پرسش این است که چین کالاهایی که به آمریکا صادرمی کرد را چه خواهد کرد. آیا چین سرعت رشد خود رابا کاهش تولید کالاهای صادراتی به بازار آمریکا کاهش می دهد ؟ در این صورت باید نیروی کار شاغل را در محل دیگری به کارگیرد یا تابآوری خوددرارتباط با رشد شمار بیکاران افزایش دهد. در صورتی که چین بخواهد تولیداتی که به بازار آمریکا می رفت را ادامه دهد باید بازار تازه ای را جستجوکند. این ارقام کوه پیکر به کدام بازارها را می یابند؟ آیا ممکن است به طور مثال بخشی از این کالاها به سوی بازار ایران روانه شوند؟باید روزهای آتی این داستان دنبال شود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها