رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 364418

خروج کامل توتال از ایران

ساعت 24- در حالی‌ که هنوز قرارداد توتال با ایران برای توسعه میدان‌های نفت و گاز کشور، به شکل رسمی برقرار بوده و این شرکت خروج خود از این قرارداد را اعلام نکرده است، مدیرعامل آن امروز (چهارشنبه) در مصاحبه‌ای با خبرگزاری CNBC جملاتی از سر بدبینی در خصوص آینده تجارت شرکت توتال در ایران بر زبان آورده است.

style="text-align:justify">در حالی‌ که هنوز قرارداد توتال با ایران برای توسعه میدان‌های نفت و گاز کشور، به شکل رسمی برقرار بوده و این شرکت خروج خود از این قرارداد را اعلام نکرده است، مدیرعامل آن امروز (چهارشنبه) در مصاحبه‌ای با خبرگزاری CNBC جملاتی از سر بدبینی در خصوص آینده تجارت شرکت توتال در ایران بر زبان آورده است.

پس از آنکه در سال 93 تحریم‌های نفتی ایران به ‌واسطه برجام و توافق هسته‌ای لغو شد، شرکت توتال فرانسه، یکی از غول‌های بزرگ نفتی دنیا وارد قراردادی عظیم برای توسعه میدان‌های نفت و گاز پارس جنوبی در ایران شد. با این ‌حال، اکنون این شرکت به‌ واسطه خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و بازگشت تحریم‌های این کشور، آماده خروج از این قرارداد و پروژه پارس جنوبی می‌شود.

این امر به ‌واسطه تحریم‌های ثانویه آمریکاست که ایالات‌متحده بر شرکت‌هایی که وارد مراودات تجاری با ایران شوند، وضع می‌کند. پس از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای آمریکا به شرکت‌های اروپایی و سایر شرکت‌ها 90 تا 180 روز فرصت داده است که کسب‌وکار خود در ایران را تعطیل کنند.

در همین رابطه، «پاتریک پویان» مدیرعامل توتال که هنوز شرکتش برای خروج رسمی از قرارداد نفتی خود با ایران اعلام رسمی نداشته است، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری CNBC در حاشیه نشست اوپک در وین بیان کرده: هیچ شرکت بین‌المللی مانند توتال در دنیا وجود ندارد که بتواند در کشوری که تحریم‌های ثانوی در آن برقرار است کار کند. من این اجازه را ندارم. این واقعیت دنیای ماست.

وی به‌ صراحت بیان کرد، موضوع او دراین‌باره البته در راستای سیاست‌های رهبران اروپا در خصوص ایران و برجام که به دنبال نجات توافق هسته‌ای با ایجاد ساختارهای قانونی جدید هستند، نیست، ولی گفته که او به‌عنوان مدیرعامل شرکت بزرگ توتال باید «عمل‌گرا» باشد و «با واقعیت روبه رو شود».

وی افزود: واقعیت این است که امروزه سرمایه جهانی در دست آمریکاست. این‌که آمریکا از این ابزار برای تعیین قاعده و قانون برای دیگر کشورهای استفاده می‌کند، کاری درست یا خطاست، این موضوع، بحثی جداگانه است.

وی ادامه داد: ایالات‌متحده می‌تواند به ‌سادگی تصمیم بگیرد که شرکت من به منابع و کانال‌های مالی آمریکا دسترسی نداشته باشد. بگذارید با شما صریح صحبت کنم. اداره شرکتی بزرگ و بین‌المللی مانند توتال بدون دسترسی به منابع مالی آمریکا یا استفاده از شرکای آمریکایی غیرممکن است.

این جملات پویان به معنی آن است که به رغم عدم اعلام رسمی، شرکت توتال به‌وضوح از قرارداد نفتی خود با ایران خارج‌ شده است. در حال حاضر بر طبق آمار 90 درصد عملیات مالی این شرکت توسط بانک‌های آمریکایی انجام می‌شود و بیش از 30 درصد از سهام شرکت توتال نیز در اختیار سهامداران آمریکایی است. در حال حاضر این شرکت بیش از 10 میلیارد دلار در پروژه‌های نفتی و گازی آمریکا سرمایه‌گذاری کرده است.

زمانی که این اعداد و ارقام را در مقابل رقم بسیار ناچیز 46 میلیون یورویی که این شرکت تاکنون در ایران برای توسعه میدان‌ها پارس جنوبی سرمایه‌گذاری کرده مقایسه می‌کنیم، می‌توان به‌راحتی جملات صریح پاتریک پویان در خصوص «عمل‌گرایی» و «روبرو شدن با واقعیت» را درک و فهم کرد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها