کد خبر 100000000318
۱۴۰۵/۰۴/۱۸ ۱۷:۰۷

نیکزاد: بستن باب‌المندب، پاسخ ایران به هرگونه بدعهدی آمریکا است

نایب‌رئیس مجلس بیان کرد: هرگونه بدعهدی آمریکا در اجرای ۱۴ بند توافق، با پاسخ متقابل ایران از جمله بستن باب‌المندب یا هرمز مواجه خواهد شد.
نیکزاد: بستن باب‌المندب، پاسخ ایران به هرگونه بدعهدی آمریکا است
به گزارش آفتاب نیوز،

علی نیکزاد نماینده اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی، گفت‌: توافق ایران و آمریکا را منوط به اجرای کامل تعهدات از سوی طرف مقابل می‌دانیم و هرگونه نقض، حتی در کوچک‌ترین بند، با پاسخی قاطع مواجه خواهد شد. 

وی افزود‌: از ابتدا با اقتدار کامل وارد این مسیر شده‌ایم و مذاکره‌کنندگان نیز بارها بر پیشرفت مرحله‌به‌مرحله تأکید داشته‌اند.

نایب رئیس مجلس خاطرنشان کرد‌: آمریکا روزی گمان می‌کرد در ۷۲ ساعت می‌تواند کار ایران را تمام کند و رویاهایی چون تغییر رژیم، تجزیهٔ کشور، تصاحب نفت و نابودی نیروهای مسلح، پدافند، آفند، فرودگاه‌ها و زیرساخت‌ها را در سر می‌پروراند؛ اما این هرگز در مورد ملت بزرگ ایران شدنی نیست.

‌نیکزاد بیان کرد‌: رهبر حکیم انقلاب اسلامی بر بندبه‌بند این توافق تأکید داشته‌اند و ما نیز در مجلس، به نیابت از ملت، بر همین اصل پافشاری می‌کنیم. تیم مذاکره‌کننده و رئیس محترم آن نیز اعلام کرده‌اند که نقض هیچ بندی را نمی‌پذیرند.

وی در ادامه گفت: وقتی تنگه در محاصره بود، نفت صادر نمی‌شد و فشار بر صنایع پتروشیمی، مواد غذایی و انرژی آمریکا احساس شد؛ اما اکنون که محاصره برداشته شده، نفت صادر می‌شود و باید پول آن نیز آزاد شود و از ۲۴ میلیارد دلار بلوکه‌شده، حق ایران بدون هیچ شرط اضافی در اختیار ما قرار گیرد. ازاین‌رو تأکید می‌کنم که ۱۴ بند باید بندبه‌بند اجرا شود و در صورت نقض از سوی آمریکا، ایران قاطعانه کوتاه نخواهد آمد.

نماینده اردبیل با اشاره به نقض عملیِ توافق، تصریح کرد که ایران پاسخ نظامیِ متناسبی داده و طرف مقابل نیز واکنش نشان داده است. 

وی افزود: پس از پاسخ نظامی، در حوزهٔ نفت و انرژی گزینه‌های متعددی از جمله بستن تنگهٔ باب‌المندب یا هرمز را در اختیار داریم که پیش‌تر نیز بدون اجازه از کسی انجام شده است. هر اقدامی که برای دفاع از منافع ملی لازم باشد، بدون تردید انجام خواهیم داد.

نایب‌رئیس مجلس خاطرنشان کرد: آمریکا و متحدانش بارها ایران را آزموده‌اند، اما آزموده را دوباره آزمودن خطاست. ما کوتاه نمی‌آییم. هر بندی که از سوی دشمن نقض شود، ایران نیز نقض خواهد کرد؛ چه از طریق بستن باب‌المندب، چه تنگه هرمز، چه هدف‌قراردادن منافع آمریکا در منطقه و هر اقدام دیگری که لازم باشد. دشمن باید بداند که نمی‌تواند یک‌طرفه این تفاهم‌نامه را نقض کند و پاسخِ متقابل نبیند.

‌نیکزاد در پاسخ به پرسشی دربارهٔ امکان ایجاد مانع بر سر صادرات نفت، اظهار داشت که بسته شدن تنگهٔ هرمز، نه‌تنها نفت، بلکه مواد اولیهٔ صنایع، مواد غذایی، کودهای شیمیایی و مهم‌تر از همه، بازار انرژی را با اختلال مواجه می‌کند و این ابزاری راهبردی در دست ایران  است که در صورت لزوم به‌کار گرفته خواهد شد.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

اخبار مرتبط

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک