رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 1270

اعتراض جامعه علمی به استیضاح وزیر علوم ادامه دارد

فرجیدانا دانشگاه را بدون سیاسی بازی اداره میکند

سایت خبری تحلیلی ساعت 24-در آستانه استیضاح برخی نمایندگان مجلس و اعضای هیئت علمی دیگاه خود را در این خصوص اعلام کردند.

فرجی‌دانا دانشگاه را بدون سیاسی بازی اداره می‌کند
نماینده مردم خوی در مجلس از استیضاح وزیرعلوم در مجلس انتقاد کرد و رسیدگی به مسائل و مشکلات معیشتی مردم را خواستار شد.
موید حسینی‌صدر در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز مجلس از توزیع شب نامه علیه رئیس جمهور در مجلس انتقاد کرد و گفت: این اقدامات مغایر با عزم ملی است و با همسویی‌ها مغایرت دارد.متأسفانه کشورمان اسیر بیماری چند ساله بوروکراسی، کاغذبازی و دیوان سالاری است که اینها مجال را از مدیریت جهادی گرفته کرده است.
این نماینده مجلس در ادامه به بحث استیضاح وزیر علوم اشاره کرد و گفت: وزیر علوم امروز عملکرد خوبی دارد و دانشگاهیان به من که خود استاد دانشگاه هستم مراجعه کردند و حتی یک نفر از آنها از عملکرد او گلایه‌ای نداشته است. من نمی‌توانم جواب آنهایی که در دانشگاه معدل الف داشته را بدهم که چرا افرادی با معدل ۱۳ بورسیه شدند، ما باید به افکار عمومی پاسخ دهیم. مردم انتظار استیضاح وزیر علوم را ندارند و در حال حاضر مشکل مردم در حوزه صنعت و مسائل معیشتی است، مردم مشکل آب دارند. نهایتا امروز دانشگاه‌های ما حداکثر افراد بیکار را به جامعه تحویل می‌دهند که باید نگران این مساله باشیم.
‌عضو هیئت علمی دانشگاه پیام‌نور اراک نیز با تأکید بر اینکه رکورد علمی ظرف مدت کوتاهی ایجاد نمی‌شود گفت: این استیضاح رنگ و بوی دیگری دارد.
دکتر سهراب عسگری عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور اراک با بیان اینکه عملکرد کاری فرجی دانا جای پرسشی باقی نگذاشته است، اظهار کرد: در حوزه علمی و دانشگاهی امور به سرعت به نتیجه نمی‌رسند و باید فرصت لازم برای به ثمر نشستن برنامه‌ها داده شود. وی با طرح این سوال که آیا در طول این مدت وزارت وی بخش‌نامه‌ای از سوی فرجی دانا صادر شده است که دانشگاه را به سمت رکود علمی سوق داده باشد؟ افزود: یکی از دلایلی که نمایندگان در خصوص استیضاح به آن اشاره دارند بحث رکورد در دانشگاه‌هاست در صورتی که رکود علمی ایجاد شده در دانشگاه‌ها مربوط به دوره وزارت فرجی دانا نیست. رکود علمی که در حال حاضر در دانشگاه‌ها ایجاد شده است مربوط به هشت سال گذشته است چراکه در طول سال‌های گذشته ارائه آمارهای دروغین از میزان پژوهش‌ها و مقالات، منجر به ایجاد شرایط فعلی شده است ضمن اینکه فضای دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر انگیزه اعضای هیئت علمی را نیز از بین برده و برای برگرداندن نشاط و بهبود شرایط، نیاز به زمان داریم.
عسگری اضافه کرد: در فضای دانشگاه‌ها تدوین بخش‌نامه، ابلاغ و به اجرا رسیدن آن در حدود شش تا هفت ماه زمان می‌برد در صورتی که در این مدت وزارت فرجی دانا عملاً امکانی برای صدور بخش‌نامه و یا سوق دادن دانشگاه‌ها به سمت رکود علمی وجود نداشته است و این امر نشان می‌دهد که این استیضاح رنگ و بوی دیگری دارد. اگر این فرض که رکود علمی ایجاد شده در فضای دانشگاه‌ها ناشی از عملکرد فرجی داناست را بپذیریم نیز باید گفت رکود علمی به هیچ عنوان ظرف مدت کوتاه ایجاد نمی‌شود و جذب هیئت علمی بدون در نظر رفتن رزومه افراد و ویژگی‌های علمی آنها این رکود را رقم می‌زند. به جای اینکه خرده گرفته شود باید تلاش کرد و با حمایت‌های خود لطمه هایی که در طول هشت سال گذشته به بدنه فضای علمی کشور وارد شده است را رفع کنیم.
عسگری با اشاره به اینکه بی‌توجهی به دیدگاه‌های اساتید دانشگاه و شخصیت‌های علمی کشور باعث شده است شرایط امروز کشور این چنین باشد، گفت: این بی‌توجهی‌ها منجر به قدرت گرفتن دانه درشت‌ها شده است به نحوی که فاصله بین حداقل و حداکثر روز به روز در حال افزایش است. جای سؤال است که چرا در سال‌های گذشته نمایندگان نگران وضعیت علمی کشور و هشدارهای اساتید دانشگاه‌ها نبوده‌اند؟ جمعی از اساتید دانشگاه تهران ضمن اشاره به شخصیت علمی وزیر علوم، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کردند با رای اعتماد به فرجی‌دانا از فرصت‌سوزی و ایجاد وقفه در روند فعالیت دانشگاه‌ها در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید جلوگیری کنند.
دکتر غلامرضا غفاری دانشیار دانشگاه تهران گفت: استیضاح حق مجلس است اما مواردی که مجلس برای استیضاح مطرح کرد، مواردی نیستند که بتوانند بر اساس آن وزیر را مورد استیضاح قرار دهند.
وی با بیان اینکه فرجی دانا شخصیت علمی و شناخته شده است گفت: استیضاح فرجی دانا در این موقعیت خیلی برای جامعه علمی وضعیت مناسبی را به ذهن متبادر نمی‌کند. چون آقای فرجی دانا هم برای دانشگاهیان و هم برای کسانی که در سطوح بالا کار می کنند فردی شناخته شده است. فرجی دانا هم نظام آموزشگاهی و هم نظام آموزش عالی کشور را می شناسند. او هم چنین رئیس دانشگاه تهران بوده و در خود دانشگاه تهران هم در بخش هایی که مربوط به فعالیت های علمی و پژوهشی می شود حضور موثری داشته است. فرجی دانا درمجموعه نظام آموزشی کشور جایگاه خوبی به لحاظ علمی و اخلاقی و هم پاک‌دست بودن دارد . از نظر مدیریتی فردی قاطع و موثر است و قانونمداری ای که در نگاه فرجی‌دانا وجود دارد و حرمتی برای اعضای هیات علمی قائل است، قابل ستایش است.
یک استاد اقتصاد دانشگاه تهران با ابراز تاسف از مطرح شدن استیضاح، گفت: اکثر دانشجویان و اساتید از فرجی دانا راضی هستند. او یکی از اساتید با تجربه از نظر مسائل اجرایی و دانش در کشور است و ایشان فردی است که وقتی در دانشگاه تهران بود، نشان داد به نحو مطلوب می تواند دانشگاه بدون سیاسی بازی اداره کند.
دکتر رضا شیوا عملکرد فرجی دانا را "عالی" ارزیابی کرد و گفت: به عنوان استاد از فعالیت او راضی هستم. آرامشی در مدت حضور ایشان برقرار بود که دانشجویان نیز از آن رضایت دارند. با مطرح شدن استیضاح ، در سال تحصیلی جدید کارها عقب می افتد و شور و شوقی که به وجود آمده بود خاموش می شود و زمان می‌برد تا ببینیم وزیر جدید چه کسی است و آیا می تواند مثل فرجی دانا کارها را پیش ببرد یا نه.
وی در ادامه وزارت علوم را سمتی پر دردسر خواند و گفت: اگر وزیر جدیدی انتخاب شود تازه باید برنامه ریزی کند و با محیط آشنا شود. این پست ها پر دردسرند و افرادی که آن را قبول می‌کنند باید از خودگذشتگی داشته باشند .
به اعتقاد استاد اقتصاد دانشگاه تهران، فرجی دانا سیاسی نیست، وی تلاشی جز در جهت ارتقاء دانشگاه ها ندارد.
دکتر حسین عباسی نژاد ضمن اشاره به دلیل نمایندگان مبنی بر توقف رشد علمی کشور، گفت: چگونه می شود کسی که جوایز علمی مختلفی را از آن خود کرده باعث توقف رشد علمی کشور شود ؟
وی با تأکید بر حساسیت فرجی دانا روی بی عدالتی و تلاش وی برای ایجاد مبانی که در اجرا به عدالت نزدیک شود گفت: این مهم با منافع برخی در تضاد است.
وی با اشاره به انتصابات و تغییرات ایجاد شده در دانشگاه ها توسط وزیر علوم این روند را متعادل و به دور از تفکرات سیاسی و جناحی دانست و در عین حال تاکید کرد: در دولت یازدهم فضای دانشگاه ها به شدت آرامش داشته و صدای اعتراضی نشنیدیم در حالیکه با تغییر فرجی دانا فضای دانشگاه ها را متلاطم می کنیم که این در شرایط کنونی و با توجه به نزدیکی شروع سال تحصیلی به صلاح نیست.
ایسنا
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها