رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 1462

روزنامه ايران

استقبال گرم از روحانی در خطه سبلان

r />رئیس‌جمهوری: تورم را تا پایان سال به زیر ۲۰ درصد می‌رسانیم
حاشیه‌های سفر رئیس‌جمهوری به اردبیل
رئیس‌جمهوری در هفتمین سفر استانی خود در بدو ورود به فرودگاه اردبیل با استقبال استاندار، امام جمعه اردبیل و دیگر مقامات استان روبه رو شد. پس از برگزاری مراسم رسمی استقبال، دکتر روحانی برای گفت‌و‌گو با مردم اردبیل راهی ورزشگاه تختی شهر شد که در طول مسیر با ازدحام جمعیت همراه شد. تعداد زیادی از مردم استان به استقبال رئیس جمهوری و هیأت همراه آمده بودند که پرچم ایران و پلاکاردهایی با مضامین خوشامدگویی مانند «صل علی محمد یاور رهبر آمد»، «دکتر روحانی میزبانی شما افتخار ماست»، «روحانی خوش گلیپ سوز» و «تدبیرلین امید کاروانی اردبیله» (کاروان تدبیر به اردبیل خوش آمدی) در دست داشتند. جامعه عشایری استان نیز با لباس‌های محلی و اسب در ورودی شهر با آداب و رسوم خاص از رئیس جمهوری استقبال کردند. تعدادی از تاکسیرانان اردبیل نیز با توقف تاکسی‌های خود در کناره‌های مسیر حرکت رئیس‌جمهوری از وی استقبال کردند. برخی از اردبیلی‌ها در حاشیه مسیر ایستگاه‌های صلواتی برپا کرده بودند. از دیگر حاشیه‌های جالب هفتمین سفر استانی رئیس‌جمهوری این بود که خبرنگاران عصر سه‌شنبه با پرواز شماره ۴۴۹ ایران ایر راهی اردبیل شدند که خلبان پروازشان محمدباقر قالیباف، شهردار تهران بود.

رئیس جمهوری روز گذشته درحالی در هفتمین سفر استانی و از پیش تعیین شده کاروان تدبیر و امید به اردبیل سفر کرد که همزمان طرح استیضاح وزیر علوم نیز در مجلس شورای اسلامی بررسی شد. او نیز این‌گونه سخنانش را با مردم اردبیل که در ورزشگاه این شهر گرد آمده بودند آغاز کرد: «در شرایطی که وزیر دانشمند و مؤدب علوم ما در مجلس شورای اسلامی به عنوان استیضاح برخی از نمایندگان حضور یافته است، دلم می‌خواست در کنار وزیر علوم باشم و با زبان صریح از این دانشمند خدوم حمایت کنم.»
گرچه ظهر دیروز مجلس از وزیر علوم سلب اعتماد کرد، اما روحانی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد، «دولت به رأی مجلس شورای اسلامی هرچه باشد، احترام خواهد گذاشت، اما به نمایندگان مجلس شورای اسلامی اعلام می‌کنم هرچه وحدت و اتحاد بیشتر باشد در دنیای پرآشوب امروز، دشمنان ما ناراحت و دوستان ما در جهان خوشحال خواهند شد.»
لحن گروه‌های سیاسی آرام‌تر شده
روحانی به تحقق یکی از وعده‌های خود در انتخابات یعنی احیای اخلاق اشاره کرد و گفت: ما امروز در کشورمان شاهد ادب و احترام بخش‌های مختلف مردم با یکدیگر هستیم. رئیس جمهوری با اشاره به اقدامات انجام شده در احیای اخلاق در دولت تدبیر و امید افزود: امروز شاهدیم که لحن روزنامه‌ها و رسانه‌های ما متفاوت شده و گروه‌های سیاسی نسبت به یکدیگر با لحن آرام تری سخن می‌گویند. قوای سه گانه در کنار یکدیگر با ادب و احترام و تعامل بیشتری زندگی می‌کنند و بزرگان این جامعه امروز مورد احترام هستند. وی با این مقدمه، از افراطیون خواهش کرد دست از افراط برداند و گفت: «از یک عده محدودی که هنوز از اخلاق گذشته دست برنداشته‌اند، خواهش می‌کنم که افراط را کنار بگذارند. ما همه برادریم، ما همه ایرانی هستیم، ما همه مسلمانیم، ما همه عاشق خاندان رسالتیم.» به باور رئیس دولت اعتدال، هم باید ادب، احترام، اخوت، مروت و برادری را از پیامبر بزرگ اسلام و خاندان رسالت بیاموزیم و هم روز به روز صمیمی‌تر باشیم.
ایران با ثبات است
رئیس شورای عالی امنیت ملی در بیان ضرورت اخوت و مروت در کشور، به شرایط حساس منطقه اشاره و خطاب به مردم اردبیل، تصریح کرد: امروز شرایط منطقه، شرایطی بی‌ثبات و ناآرام است، در عراق می‌بینید که مردم، ظالمانه زیر تیغ جلادانی که متأسفانه به دروغ ادعای اسلام می‌کنند اما مزدور صهیونیست هستند، قرار دارند، امروز می‌بینید میلیون‌ها عراقی در سراسر عراق اعم از کرد و سنی آواره شده‌اند. در سوریه مردم از خانه خود آواره هستند و می‌بینید که جلادان، مردم مظلوم فلسطین و غزه را زیر بمب‌ها و آتش گلوله‌های خود قرار داده‌اند. روحانی ادامه داد: در این شرایط حساس باید ید واحده باشیم و به دنیا بگوییم ایران باثبات است و آرام؛ زیرا امروز چشمان مردم عراق به دست کمک شما مردم ایران است، چشم مردم سوریه به کمک شما مردم عزیز ایران است، چشمان مردم فلسطین به دست شما مردم غیور و رشید ایران زمین است و ما خودمان باید اتحاد خودمان را حفظ کنیم.
تعامل با جهان
رئیس قوه مجریه با اشاره به قول خود به مردم مبنی بر تعامل دولت با جهان، گفت: هر کشور و دولتی که با ملت ایران دوست باشد و به حقوق ملت ایران احترام بگذارد، ما هم دست دوستی به سوی او دراز می‌کنیم. روحانی به این نکته هم اشاره کرد که «اگر دولتی بخواهد به حقوق ملت ایران یا به مسلمان‌های منطقه تعرض کند، پیداست که مردم مسلمان ایران قاطعانه در برابر متجاوزان ایستادگی خواهند کرد و این ملت متحد و یکپارچه تحت هدایت‌های مقام معظم رهبری به رسالت و وظایف تاریخی خود عمل خواهد کرد. »
تخریب تحریم‌ها با هدایت‌های رهبری
رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه ما با همسایگان روابط بسیار نزدیکی داریم، بر دفاع از حقوق ملت ایران تأکید کرد و افزود: ما ساختمان تحریم غلط، غیر قانونی و ظالمانه که دشمنان بنا کرده‌اند را با همت مردم و هدایت و رهبری‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی تخریب خواهیم کرد. روحانی با بیان اینکه «ما با دیپلمات‌های برجسته و باتجربه در برابر قدرت‌های جهان پای میز مذاکره می‌نشینیم از حقوق ملت دفاع می‌کنیم»، تصریح کرد: انشاء‌الله هم حق هسته‌ای خودمان را حفظ خواهیم کرد و هم رفاه را به زندگی مردم باز خواهیم گرداند.
کاهش تورم به زیر ۲۰ درصد
رئیس قوه مجریه در ادامه وعده‌های اقتصادی خود به مردم و کارهای انجام شده در این زمینه را مرور کرد. وی به تورم شدید و بیش از ۴۰ درصد سال گذشته و رکود عمیق در زمان آغاز بکار دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: در آغاز دولت در برنامه‌ای در صدا و سیما به مردم گفتم که تا پایان سال ۹۲ تورم را به ۳۵ درصد خواهیم رساند که این کار به حول و قوه الهی انجام شد و تورم به ۳۴ درصد رسید، یعنی کمتر از معیار و شاخصی که اعلام شده بود. در آغاز امسال هم اعلام کردم که پایان سال ۹۳ تورم ما به ۲۵ درصد خواهد رسید که امروز در محضر مردم شریف اردبیل اعلام می‌کنم که پایان سال ۹۳ تورم به زیر ۲۰ درصد خواهد رسید.
روحانی با اشاره به اینکه دولت در تمامی فراز و نشیب‌ها، ثبات و آرامشی را در صحنه اقتصاد و بازار بوجود آورده است، افزود: مردم می‌توانند نسبت به آینده اقتصاد کشور کاملاً امیدوار باشند و اگر رشد اقتصادی در سال ۹۱ منهای ۸/۶ درصد بود، این رقم در پایان ۹۲، منهای ۱/۱ درصد شده و این اقدام مثبتی در صحنه اقتصاد محسوب می‌شود و در پایان سال ۹۳ رشد اقتصادی مثبت خواهد بود. رئیس شورای عالی اقتصاد با تأکید بر اینکه مردم بویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی از لحاظ اشتغال در فشار شدیدی قرار دارند، خاطرنشان کرد که «دولت موظف است شرایط لازم را برای اشتغال جوانان فراهم کند و امسال به حول و قوه الهی گام‌های اولیه در این زمینه برداشته خواهد شد و در طرح‌هایی که برای استان اردبیل نیز تعیین شده، این موضوع مورد توجه بوده است.»
طرح‌های عمرانی استان اردبیل
بخش دیگر سخنان رئیس جمهوری به تشریح برنامه‌های دولت برای توسعه استان اردبیل اختصاص داشت. روحانی بزرگ‌ترین طرحی که دولت برای این استان ظرف سه تا چهار سال آینده دارد را ایجاد شبکه‌های آبیاری اعلام کرد و افزود: با اجرای این طرح مجموعاً بیش از ۸۳ هزار هکتار زمین در استان تحت پوشش قرار خواهد گرفت.
رئیس قوه مجریه طرح دوم دولت برای استان را به پایان رساندن سد و شبکه گیوی اعلام و تصریح کرد: این طرح با استفاده از بودجه امسال و سال آینده و در شش ماهه دوم سال ۹۴ به بهره‌برداری خواهد رسید که هشت هزار هکتار اراضی زراعی و باغی را پوشش خواهد داد. روحانی در زمینه آبرسانی به شهر اردبیل نیز از بهره‌برداری طرح سد یامچی در سال ۹۵ خبرداد و گفت: طرح بعدی، نیروگاه سبلان است که بخش بخار آن کلنگ زده می‌شود و با اجرای آن ۴۸۰ مگاوات به تولید برق اضافه خواهد شد.
رئیس جمهوری درباره طرح راه‌آهن میانه - اردبیل که قرار بود در دولت گذشته به بهره‌برداری برسد نیز عنوان کرد: این طرح نیاز به بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد و بخشی از آن ارزی خواهد بود.
طول راه‌آهن هم ۱۷۵ کیلومتر خواهد بود. تا پایان دوره این دولت، این طرح اجرایی و عملیاتی خواهد شد و ظرف چهار تا پنج سال آینده به اتمام خواهد رسید. البته کار را از امسال با قدرت شروع خواهیم کرد. وی همچنین سایر طرح‌های دولت برای توسعه و عمران استان اردبیل را در مجموع ۷۶ طرح عنوان کرد.
تاکید بر استقلال حوزه های علمیه
رئیس جمهوری در جمع علما و طلاب استان نیز با تاکید بر اینکه تا زمانی که حکومتی با علما و در کنار علما باشد و عالمان و حوزه ها مستقل باشند آن کشور روزهای خوشی را خواهد دید، گفت: هیچ وقت نباید استقلال حوزه های علمیه، مراجع تقلید، بزرگان و مبلغان خدشه دار شود. رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: البته اشکالی ندارد دولت حمایت و کمک کند اما استقلال حوزه باید حفظ شود و اگر روزی خدای ناکرده دولت از مسیری که باید حرکت کند انحرافی پیدا کرد، اولین گروهی که باید به صحنه بیاید و دولت را به صراط مستقیم دعوت کند علما و بزرگان دین هستند. روحانی با یادآوری دوران صفویه تصریح کرد: تا وقتی که حاکمان آن سلسله با علما و بزرگان فقه و فلسفه همراه بودند رشد پیدا کردند، اما به محض تلاش برای فرمانروایی بر عالمان، خوابگزاران و رمال ها به دربار آمدند و خرافه به جای دین آمد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه حوزه های علمیه کار بزرگی در تاریخ انجام داده اند اضافه کرد: مروج احکام و اسلام بودن، از آیت الله و اینگونه القاب بالاتر است؛ اگر ما لیاقت ترویج اسلام و احکام را داشته باشیم باید به مروج بودن آن فخر و افتخار کنیم. علما همیشه مروج دین و همیشه مرجع مردم بودند.
تعامل با جهان تصمیم نظام است
رئیس جمهوری در نشست توسعه و سرمایه‌گذاران استان اردبیل هم با بیان اینکه «فعالیت اقتصادی باید به دوش کارآفرینان قرار بگیرد» اظهار کرد: حرکت در روند کاهش تورم به طور مستمر تا رسیدن به تورم تک رقمی قول ما به مردم است و تلاش ما این است تا پایان سال ۹۵ ان‌شاالله تورم را یک رقمی کنیم. وی با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری و تأکیدشان بر تعامل با دنیا اظهار کرد: یکی از اصول دولت، تعامل سازنده با دنیاست، البته موضوع رژیم صهیونیستی بحث دیگری است، چون مشروعیت‌اش را به رسمیت نمی‌شناسیم و با امریکا هم مشکلات فراوانی داریم، اما همان‌طور که رهبری فرمودند باید تخاصم را کنار بگذارند، چون تعامل با تخاصم جور در نمی‌آید.
رئیس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: از امریکا و رژیم صهیونیستی بگذریم؛ می‌خواهیم با دنیا تعامل سازنده و خوب داشته باشیم که رهبری هم برآن‌ها تأکید دارند پس این موضوع تصمیم دولت به تنهایی نیست، بلکه تصمیم نظام است.
روحانی با تأکید بر اینکه در موضوع هسته‌ای باید مذاکره را جدی انجام دهیم» خاطرنشان کرد: بهترین کارشناسان را برای این کار انتخاب کرده‌ایم و افرادی که در تیم مذاکره‌کننده ما حضور دارند جزو بهترین کارشناسان دیپلماسی این کشور هستند. مذاکرات جزو مواردی است که شخصاً و به طور منظم آن را دنبال می‌کنم و حتی لازم باشد هدایت خواهم کرد.
به باور رئیس قوه مجریه، هدف‌مان این است که هم سانتریفیوژها بچرخد و هم زندگی مردم. پس اگر طرف مذاکره‌کننده نیز همین اراده را داشته باشد به نتیجه خواهیم رسید چون تحریم به نفع هیچ‌کس نیست.
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها