رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 518357

خروج ۵۰۰ نفر از پرسنل آژانس‌های گردشگری از بازار کار/ بسته‌های حمایتی دولت مقطعی است/ گرایش مسافران یزد به حضور در مناطق باز و طبیعت

ساعت 24-مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد با اشاره به آنکه بسته حمایتی دولت، مقطعی است از خروج بیش از ۵۰۰ پرسنل بیمه شده آژانس‌های گردشگری خبر داد و گفت: شاهد شکل‌گیری روندی جدید درحوزه گردشگری هستیم.

خبر
مصطفی فاطمی (مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد) با اشاره به تعطیلی دو هفته‌ای موزه‌ها و مجموعه‌های گردشگری در این استان گفت: کرونا سبب شد تا حوزه گردشگری استان یزد با افت بسیار زیاد در تعداد گردشگران روبه‌رو شود چنانکه در مدت مشابه سال گذشته شاهد حضور بیش از ۲ میلیون گردشگر در یزد بودیم که این تعداد در شش ماهه اول سال ۹۹ به ۵۰ هزار نفر رسیده است.

او خاطرنشان کرد: طبق بررسی‌های انجام شده در میان مسافرانی که در مراکز اقامتی مجاز اعم از هتل‌ها و واحدهای بوم گردی اقامت داشتند، هیچ مورد مبتلا به کرونا دیده و گزارش نشد. تمام این مجموعه‌ها، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند و امیدوار هستیم با بهبود روند شیوع ویروس کرونا بتوانیم طی هفته جاری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مجموعه‌های گردشگری را نیز بازگشایی کنیم. مجموعه‌های روباز فعال در حوزه گردشگری مانند کمپ‌های کویری و باغ‌های میراث جهانی و پارک‌های تفریحی آسیب پذیری کمتری نسبت به کرونا دارند و می‌توان تمهیداتی برای بازگشایی مجدد آنها اندیشید. اما طی دو هفته گذشته با توجه به تعطیلی مجموعه‌های گردشگری و کمپ‌های کویری ضریب اشغال هتل‌ها به شدت کاهش یافته است.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد با تاکید برآنکه فعالیت مراکز مجاز گردشگری باتوجه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی سبب شده‌اند که گردشگری با شیوع کرونا همراه نباشد، تصریح کرد: معتقد هستیم گردشگری و آنچه در تاسیسات مجاز اتفاق می‌افتد سبب شیوع کرونا نمی‌شود. این درحالی است که شیوع کرونا در اماکن غیرمجاز و خانه مسافرهای غیرمجاز فراوان بوده است. در حوزه مسافران درمانی که از سایر استان‌ها برای درمان به یزد می‌آیند وضعیت نامناسب است. این امر نشان می‌دهد اگر گردشگری را به سمت مراکزی ببریم که مجوز دارند و بر روی آنها نظارت وجود دارد، عامل شیوع کرونا را کاهش خواهیم داد.

فاطمی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که با آن روبه رو هستیم این است که اماکن برای کنترل و سر زدن به هتل‌ها و اماکن مجاز بدون هیچ مجوزی و حتا سر زده و بدون اطلاع ما اقدام به حضور می‌کند اما برای سر زدن ناگهانی به مراکز اقامتی غیرمجاز تاکید دارد که حتما باید ناظر میراث و گردشگری حضور داشته باشد. نوع مواجهه ما با این موضوع درست نیست و باید نگاه‌ها را برای تقویت مراکز مجاز اصلاح کرد.

او در ادامه به عدم برگزاری تورهای گردشگری استان یزد اشاره کرد و اذعان داشت: قبل از تعطیلی دو هفته‌ای مراکز گردشگری شاهد حضور ۲ تور گروهی از گردشگران در یزد بودیم اما بعد از آن هیچ تور گروهی دیگری در استان یزد برگزار نشد. بیشتر سفرها در قالب سفرهای انفرادی و خانوادگی انجام می‌شود و در شرایط شیوع ویروس کرونا بیشترین استقبال از ییلاقات و البته مهریز است. ضمن آنکه شاهد شکل‌گیری روند جدیدی در حوزه گردشگری هستیم به این نوع که سفرها خانوادگی انجام می‌شود و بیشتر آنها ترجیح‌شان اقامت در واحدهای بوم گردی است که در اطراف استان یزد قرار دارند که به صورت دربستی در اجاره این افراد درمی‌آیند این در حالی است که در گذشته شاهد اجاره اتاق‌ها توسط گردشگران بودیم اما اکنون یک واحد بوم گردی به طور کامل و دربست در اجاره گردشگران درمی‌آید.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد در ادامه درخصوص وضعیت آژانس‌های مسافرتی نیز گفت: حدود ۵۳۰ نفر در آژانس‌های یزد پرسنل بیمه شده بودند اما اکنون با تعطیلی کامل آژانس‌ها که به دلیل شیوع ویروس کرونا اتفاق افتاده است، در آخرین آمار شاهد فعالیت تنها ۳۵ پرسنل بیمه‌ای در آژانس‌ها هستیم و می‌توان گفت ۵۰۰ نفر از این حوزه خارج شده‌اند.

او درخصوص تاثیر بسته حمایتی و تسهیلاتی که دولت به بخش گردشگری اختصاص داده است، گفت: این تسهیلات آرامبخشی مقطعی هستند. در بیشتر مواقع شاید بتواند بخشی از بدهی فعالان و تاسیسات گردشگری را پرداخت کند و آنها امکان فعالیت و کار کردن با این پول را ندارند. مجموعه‌های بزرگتر با مشکلات بیشتری روبه رو هستند و این تسهیلات پاسخگوی نیازهای آنها نیست. در حوزه زیرساخت‌های گردشگری با مشکلات زیادی روبه رو هستیم و نیاز است تا تمام دستگاه‌ها برای رفع این مشکلات ورود کنند. باید دید تا آنچه دنیا در مواجه با گردشگری در دوران شیوع کرونا انجام می‌دهد چگونه است و ما همان را انجام دهیم. باید مقاصد جدید گردشگری معرفی کنیم.

فاطمی یادآور شد: گردشگری به سمت حضور در مناطق باز و طبیعت گرایش یافته و حتا در دو ماه پایانی تابستان با وجود آنکه فصل کویر نبود، اما شاهد استقبال گردشگران از کمپ‌های کویری یزد بودیم. حتا روستا و بومگردی‌های روستاها مورد استقبال قرار گرفته و باید از این ظرفیت‌ها برای راه‌اندازی مجدد حوزه گردشگری استفاده کنیم.

مناطق باستانی و فعالیت معادن

او در ادامه به انجام مطالعات باستان‌شناسی در شهر سنگرد اشاره کرد و گفت: این روزها کاوش باستان‌شناسی در یزد نداریم اما شاهد فعال شدن معادن در محوطه‌های تاریخی و باستانی هستیم که مشکل ساز شده‌اند. این درحالی است که بسیاری از این معادن مجوزهای خود را در سال‌های قبل در حدود هفت یا هشت سال پیش دریافت کرده‌اند بخصوص در منطقه تفت و حاشیه شیرکوه و پشتکوه مشکل ساز شده‌اند. مردم این مناطق از فعالیت این معادن و تخریب میراث‌فرهنگی ناراضی هستند و مطالبات خود را برای حفظ میراث اعلام می‌کنند. هرچند موفق شدیم با حکم دادستانی جلوی فعالیت برخی از این معادن را بگیریم اما با رایی که از تهران آوردند، فعالیت خود را دوباره آغاز کردند. این معادن در منطقه توران پشت فعال هستند. از آنجایی که مجوز فعالیت این معادن قبل از ثبت این محوطه‌ها در فهرست میراث ملی صادر شده است از این رو ادعاهای ما را نمی‌پذیرند و ما ملزم به حفاظت از مناطق باستانی هستیم.

خروج تعدادی از هنرمندان صنایع دستی

به گفته مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان یزد بسیاری از هنرمندان صنایع دستی این استان به دلیل نبود گردشگر و عدم فروش محصولاتشان، از چرخه فعالیت صنایع دستی خارج شده‌اند و به کارهای جانبی روی آورده‌اند. وقتی گردشگر و خریدار صنایع دستی نباشد، این حوزه با مشکل روبه رو می‌شوند. عمده مشکل صنایع دستی در حوزه فروش است. هرچند قیمت مواد اولیه به شدت با افزایش قیمت روبه رو بوده اما همچنان تولید در جریان است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها