رفتن به محتوا
تلویزیون سام با ۲ سال ضمانت سام سرویس
کد خبر 535442

اثرات دعواهای والدین بر کودکان

رپورتاژ تبلیغی / دعوا، جر و بحث بخشی از یک زندگی معمولی می‌باشد و هیچ راهی وجود ندارد که بتوان به طور کامل از آن جلوگیری کرد اما همه ما وظیفه داریم به عنوان والدین، مسائل کاری و خانواده را از یکدیگر جدا کنیم تا بتوانیم آرامش بیشتری را برای فرزندان فراهم کنیم و از طرفی جر و بحث ما در مقابل فرزندان می‌تواند تاثیرات ناخوشایندی روی آن‌ها بگذارد و اثرات منفی و مشکلات روحی برای فرزندان ایجاد کند.

h1>

تاثیرات دعوای والدین بر کودکان

براساس تحقیقات، کودکانی که در معرض منازعات شدید، مداوم و طولانی مدت والدین خود قرار می‌گیرند، به افرادی تهاجمی، متخاصم، خشن و مضطرب تبدیل شده و نسبت به سایر همسالان خود از اعتماد به‌ نفس کمتری برخوردار هستند و در موارد شدید حتی به خودکشی هم فکر می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهند حتی کودک ۶ ماهه نیز تحت تاثیر اختلافات والدین قرار می‌گیرد و عکس‌العمل نشان می‌دهد، اما تاثیر اختلاف والدین بر روان کودک تنها در مورد کودکان کم سن و سال نیست فرزندان تا سن ۲۰ سالگی نسبت به وجود اختلاف بین والدین خود حساس هستند.

فرزندان در هر سنی، از نوزادی تا اوایل بزرگسالی، تحت تاثیر روش‌های والدین برای حل اختلافات خود هستند. از سوی دیگر اگر فرزندان شاهد وقایع ناراحت‌کننده و به خصوص دعوای پدر و مادرشان باشند در طول زمان خوش‎بینی خود را در مورد جهان و توانایی‌هایشان برای به دست آوردن هماهنگی و عشق از دست می‌دهند.

تاثیرات منفی ناشی از دعوای والدین

تاثیرات مخربی که دعوای بین والدین بر کودکان می‌گذارند گاهی جبران‌ناپذیر خواهند بود گاهی در مدت کم از بین می‌رود و گاهی این تاثیرات طولانی مدت هستند و حتی تا بزرگسالی درون فرد می‌ماند، ما در این مقاله بعضی از این تاثیرات را برای شما عنوان می‌کنیم:

اضطراب عاطفی

خانواده‌هایی که در مقابل کودک خود جر و بحث می‌کنند، نوعی اضطراب را به کودک القا می‌کنند. دعوای والدین می‌تواند تاثیرات منفی را از لحاظ عاطفی روی کودک بگذارد و این کار باعث احساس ناامنی در کودکان خواهد شد و در نتیجه این احساس ناامنی باعث می‌شود که کودکان در آینده از مشکلاتی مثل اضطراب و افسردگی رنج ببرند.

پرخاش

خانواده‌هایی که جلوی فرزندان خود دعوا می‌کنند، در واقع به فرزند خود یاد می‌دهند که برای حل مشکلات باید پرخاش کرد و بنابراین کودکان سعی می‌کنند که مشکلات خود را از همین طریق حل کنند و در نتیجه این اتفاق باعث شکست روابط و پرخاش‌گری می‌شود.

شکست در روابط

کودکان سعی می‌کنند در روابط خود مانند پدر یا مادرشان رفتار کنند و اگر شما هم مدام در حال دعوا باشید، کودکتان در آینده همین رفتار را در رابطه به کار می‌گیرد و در نتیجه روابط کودک‌های شما در آینده دچار شکست خواهد بود و همیشه آسیب می‌بیند.

مشکلات جسمی

دیدن دعوای خانواده می‌تواند باعث احساس اضطراب، افسردگی، درماندگی، مشکلات خواب، درد معده یا سردرد و یا کمبود اشتها نیز در کودک شود و در نتیجه این احساسات منفی بر روی سلامتی انسان تاثیر می‌گذارد و گاهی اوقات در بعضی از کودکان باعث غذا نخوردن و در بعضی دیگر باعث پرخوری می‌شود که تمامی این موارد روی سلامت جسمی آن‌ها نیز تاثیر گذار است.

خواب ناآرام

مشاجرات والدین روی الگوی خواب کودکان تاثیر منفی دارد و خواب آرام را از کودکان می‌گیرد و باعث زود رنجی و بهانه‌جویی کودک می‌شود.

مشاوره روانشناسی مستانه

البته درنظر داشته باشید تا بامراجعه به مراکز مشاوره و یک مشاوره روانشناسی مفید و سودمند می‌توانید تا حد زیادی از مشکلات و مسائل پیش آمده را برطرف نمائید.

ناتوانی در تمرکز برای مطالعه و افت تحصیلی

دعوا کردن در مقابل کودک باعث می‌شود که ذهن او دائم مشغول باشد و در نتیجه نمی‌تواند فکر خود را از این دعواها به درس‌هایش متمرکز کند و تمرکز او پایین خواهد آمد.

اعتماد به نفس پایین

ترکیب احساساتی مثل گناه، خجالت، بی‌ارزشی و ناامیدی در کودکی با این شرایط ایجاد شده و باعث می‌شود که او به طور کلی احساس اعتماد به نفس پایینی داشته باشد.

مشکلات ارتباطی با همسالان

مشاجرات والدین کودکان را غمگین، مشوش، پرخاشگر و لجباز می‌کند و سبب خواهد شد که مشکلات ارتباطی با همسالان خود داشته باشد.

بی‌اعتمادی در روابط

کودکانی که دائما در معرض دعوای والدین خود قرار دارند ممکن است بی‌اعتمادی را پرورش دهند. کودک همواره یکی از والدین خود را مقصر بداند و او را در ذهن خود متهم سازد و همین امر باعث تخریب رابطه کودک با آن والد شده و تبدیل به اتحادی نانوشته و ناگفته با والد دیگر می‌شود.

این امر ممکن است از طرف والدین هم بر کودک تحمیل شود. در کودکان بزرگ‌تر این بی‌اعتمادی گفته شده ممکن است ادامه پیدا کرده و کودک نسبت به ازدواج و روابط زن و مرد باورهای غلطی را شکل دهد که در آینده گذر از آن‌ها برایش دشوار باشد. علاوه بر این کودک ممکن است این الگوی ارتباطی والدین خود را درونی کرده و در بزرگسالی دقیقا به همان شیوه با همسر یا شرکای عاطفی‌اش رفتار کند.

فحاشی و بد دهنی کودک

معمولا در دعواها الفاظ خوشایندی استفاده نمی‌شود و دو طرف به یکدیگر توهین می‌کنند. چنین کاری باعث تخریب تصویر خوب والدین در برابر کودک می‌شود. به علاوه آن که کودکان این الفاظ را یاد گرفته و تکرار می‌کنند.

مواردی که باید هنگام دعوا در مقابل کودکان به یاد داشته باشیم؟

والدین نباید با الفاظ بد یکدیگر را صدا کنند و سر یکدیگر داد بزنند و از تهدید کردن هم بپرهیزند، زیرا از دیدگاه روانشناسی کودک تاثیر بسیار منفی روی کودک خواهد گذاشت. کاملاً طبیعی است که با همسر خود در مورد مواردی اختلاف نظر داشته باشید، اما هرگز کودکان را در آن دخالت ندهید.

سعی کنید که جلوی بلند کردن صدای یکدیگر را بگیرید و یکدیگر را به آرامش دعوت کنید تا از مشکلات جدی در او جلوگیری شود.

هرگز دعوا را طولانی نکنید و اگر احساس کردید که بحث شما به جایی نمی‌رسد، سکوت پیشه کنید و ادامه آن را به زمان دیگری موکول کنید. فرزندان را در موقعیتی قرار ندهید که مجبور به طرفداری یکی از والدین شوند. برای پذیرش حرف‌هایتان توسط همسر از فرزندان استفاده نکنید.

اگر حتی موضوع دعوا فرزندتان است هرگز او را سرزنش نکنید. از فرزندان نخواهید که در اختلافات شما نقش قاضی را داشته باشند. از فرزندان نخواهید پیام شما را به همسرتان برساند. در هنگام مشاجرات همسر خود را تهدید به ترک منزل نکنید، زیرا بیش از تاثیر در رفتار همسرتان، در آرامش و امنیت روانی کودک تاثیر می‌گذارد.

اطمینان حاصل کنید که کودک شما اصلاً درگیر دعوا نشده و متوجه نمی‌شود.

کاری نکنید که کودک مجبور باشد یکی از شما دو نفر را انتخاب کند که این موضوع به او احساس شکست زیادی می‌دهد. کنترل خود را در مقابل کودک از دست ندهید و فحاشی نکنید که با فحاشی در مقابل کودک، او نیز یاد می‌گیرد که هر موقع از پس حل مشکلی بر نیامد، شروع به فحاشی کند.

کشمکش‌ها و مخالفت‌ها بخشی از زندگی مشترک می‌باشد و کاملا این مسائل را می‌توان فهمید، اما مهم این است که چگونه آن‌ها را مدیریت کنید تا کم‌ترین تأثیر منفی روی خود و اطرافیان نگذارید.

اگر صحبت شما به مشاجره کشیده شد، کودکان را از حضور در آن مکان منع کنید. برای حفظ آرامش خانواده گذشت داشته باشید و رفتارتان را کنترل کنید. برای رشد و سلامت خانواده و فرزندانتان، مهارت‌های ارتباطی مؤثر را بیاموزید. زمانی را به کودکتان اختصاص دهید تا راجع به نگرانی‌هایش درباره این مشاجرات با شما صحبت کند.

روابط کودکتان را با پدربزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها تقویت کنید زیرا موجب می‌شود تا کودکان در هنگام مشاجرات والدین آسیب کمتری ببیند. هنگام مشاجره به فرزندانتان بگویید این مشکل شما و همسرتان است که حل می‌شود و آن‌ها را دوست دارید. اگر با همسرتان مشاجره دارید سبب نمی‌شود که در سایر زمینه‌ها، برای انجام مسائل مربوط به فرزندان همکاری نداشته باشید.

در آخر

سعی کنید مقابل کودکان خود مشاجره نداشته باشید و اگر همیشه با همسر خود بحث می‌کنید می‌توانید با مراجعه به مشاوره خانواده و یا مشاوره روانشناسی تاحد زیادی سعی در حل مشکلات داشته باشید، به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید که، تاثیرات مخرب دعواهای والدین بر کودکان می‌تواند تا بزرگسالی کودک شما را تحت تاثیر قرار دهد. پس به فکر کودکان خود باشید.

این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها