رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 628438

دکتر طبیبان نوشت : براندازی حکومت مافیایی گواتمالا

ساعت 24 - در این کشورها نیرو‌های آزادی خواه هم هنوز راهی برای مقابله موثر با این نظام‌ها نیافته‌اند. درحالی است که شیوه‌های موفق راحت شدن از شر رژیم‌های جنایت پیشه بسیار مورد نیاز است اما روشهای براندازی چنین نظام هایی با رنج و زحمت هم یافت می‌شود.

یک مورد از این حکومت‌ها و چالش در مقابل آن در گواتمالا قابل تشخیص است و به نظر می‌رسد که نیروهای دموکراسی خواه در حال پیروزی هستند. گواتمالا یک نمونه عالی از کشوری است که نویسنده ونزوئلایی، موسا نائیم، آن را "حکومت مافیایی" می‌نامد. کشوری که به وسیله رهبران و اضای یک سندیکای جنایتکار اداره می‌شود که هدفی جز پر کردن کیسه خود ندارند. مجموعه‌ای که مردم گواتمالا آن‌هارا ‘اتحادیه فساد" می‌نامند.

این سندیکا یک شبکه در هم تنیده از شرکت‌ها و سازمان‌ها است که همه امور را در انحصار خود گرفته‌اند. انها نه تنها دولت بلکه نه فقط امور حکومت بلکه دادگاه‌ها، تشکیلات انتخاباتی و دستگاه‌های نظارتی را نیز در اختیار دارند. مقاله‌ای که چند فراز از آن در بالا ترجمه شد شرح تاریخچه و مسیر ایجاد این سیستم در گواتمالا است و شرح چگونگی مقابله با آن توسط مردم در دهه اخیر. گواتمالا تا دهه ۱۹۹۰ در‌گیر جنگ داخلی پر کشتاری بود چیزی در حد ۶۰۰ هزار نفر تلفات که عمدتا قتل بومیان توسط ارتش سفید پوستان اقلیت بود

بود پس از آن نظامیان به خودشان بخشش عمومی دادند و حکومت را در دست گرفته و شیوه غارت غیر نظامی را آغاز کردند. نه تنها صنایع و تجارت و بخش مالی و توزیع دارو و قاچاق را در دست گرفتند بلکه از هیچ فرقه و شیوه‌ای که چند دلار کاسبی کنند هم فرو گذار نکردند.

این مقاله همچنین شرح مبسوطی از تلاش‌های نیروهای اجتماعی و مردمی در مقابله با این شرایط را ارائه می‌کند. مقاله نتیجه می‌گیرد که نیروهای دموکراتیک لازم است در طیف وسیعی که تشکیل می‌دهند بر اساس اصول فکری دقیقی متحد و هماهنگ شوند و از تفرقه پرهیز کنند تا بتوانند به تدریج توفیق کسب نمایند. .

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها