رفتن به محتوا
کد خبر 636463

درس های نیامدن 60 درصد رای دهندگان

ساعت 24 -بیش از 60 ‌درصد از کسانی که حق رای دادن در انتخابات هشتم تیرماه برای برگزیدن رییس دولت چهاردهم را داشتند به هردلیل تصمیم گرفته‌اند از این حق رای خود استفاده نکنند. به این ترتیب تنها 40‌درصد از شهروندان ایرانی به دعوت‌های مکرر دو جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا پاسخ مثبت دادند.

یک تقسیم‌بندی بزرگ در این اعداد به این ترتیب است که 60‌درصد از افراد بالغ و عاقل کشور امید به اینکه کاندیداهای عبورکرده از صافی شورای نگهبان توانایی اجرایی کافی برای اداره کشور ایران را از وضعیت نامطلوب فعلی به وضعیت مطلوب برسانند، ندارند. شاید این 60‌درصدی که از حق رای خود استفاده نکردند به این نتیجه رسیده‌اند که شرایط سیاست داخلی و خارجی جمهوری اسلامی به‌گونه‌ای است که رییس‌دولت آینده حتی اگر بخواهد به دلیل تشدید تحریم و نیز به دلیل افزایش تعارض‌های داخلی نتواند کاری از پیش ببرد. یک معنای دیگر رای ندادن اکثریت شهروندان دارای حق رای در انتخابات هشتم تیرماه این است که برخلاف هیاهوهای برپاشده از سوی هواداران رسانه‌ای دولت سیزدهم و نیز وزرای دولت و معاونان شادروان رییسی، دولت سیزدهم نتوانسته است رضایت شهروندان را به‌دست آورد. واقعیت این است که دولت سیزدهم درتصمیم‌گیری برای افزایش مزد کارگران و نیز بازنشستگان کارگری و همچنین حقوق کارمندان خطای نابخشودنی داشت و با توجه به شمار بزرگ خانواده کارگران و کارمندان موجب دلسردی آن‌ها برای حضور در انتخابات شد. از سوی دیگر وعده‌های برجا مانده دولت سیزدهم درباره نرخ تورم و نیز ساخت مسکن به دلسرد شدن بیشتر شهروندان منجر شده است.دولت سیزدهم به هر دلیل نتوانست رضایت شهروندان را به‌ویژه در حوزه کسب‌‌وکار و معیشت برآورده کند و واقعیت‌های کتمان‌شده از سوی هواداران دولت سیزدهم نیز در مصاف با اکثریت شکست خورد. کاهش 9درصدی سطح مشارکت نسبت به انتخابات پیشین نشان می‌دهد در سه سال تازه‌سپری‌شده شهروندان از نهاد دولت و نهاد ریاست‌جمهوری قطع امید کرده و تبلیغات غوغاگونه نیز در عزم آن‌ها برای نیامدن خدشه وارد نکرد. حالا شهروندان چشم به رفتار و گفتار و تبلیغات چند روز آینده دوکاندیدای باقیمانده دوخته و می‌خواهند ببینند آیا آن‌ها از کلیشه‌ها عبور می‌کنند یا اینکه باز هم همان حرف‌های سابق را می‌زنند. در صورتی که شهروندان ببینند و بشنوند که دو کاندیدا نمی‌خواهند مرزهای از‌پیش‌تعیین‌شده در سیاست خارجی و نیز آزادی‌های اجتماعی در داخل را جابه‌جا کنند، شاید برایشان سخت باشد که بیایند. حقیقت این است که شهروندان را نباید ساده فرض کرد و هوش سیاسی جمعی آن‌ها را نادیده گرفت.

نظرات کاربران
  • ناشناس
     - ۴ ماه پیش

    اولین باره کاندیدایی مثل آقای پزشکیان تو انتخابات شرکت می کنه ایشون محبوب همه مردم و گروه ها هستند امیدوارم با پیروزی خنده بر لبان همه مردم کشور بشینه

  • محمد
     - ۴ ماه پیش

    سلام استاندارد جهانی مشارکت در جهان حدود چهل درصد است.

  • ج.ط
     - ۴ ماه پیش

    سلام.سالها است که نتایج انتخاباتها به همین گونه است.دهه ها است که مردم خواهان تغییرند و به تغییر رای می دهند و یا شورشهایی شکل می گیرد.متاسفانه گوش شنوایی نیست.این موضوع اظهر من الشمس است.

  • مجید
     - ۴ ماه پیش

    سلام ، به احتمال زیاد نظر مرا منعکس نخواهید کرد چون در مورد وبگاهتان مسبوق به سابقه است.اما به هرحال پرسش ام را مطرح میکنم.قابل دفاع نبودن مشارکت 40 درصدی به جای خود اما چگونه و با چه محاسباتی عدم مشارکت را 60 درصدی دانسته اید؟ تجربه ی انتخاباتی سایر کشورهای جهان؟ تجربه ی انتخابات ایران؟ منطق و مستندات جامعه شناختی؟منطق و مستندات روان شناسی اجتماعی؟ تحلیل های علمی و مستدل سیاسی؟ چرا فرض را بر محتمل بودن مشارکت تمامی آحاد جامعه تا آخرین نفر در برگزاری انتخابات(هر انتخاباتی) گذاشته اید که حالا با کسر این چهل درصد به طرح آن شصت درصد رسیده اید؟ بزرگترین ، پرشورترین ، بی نظیرترین و تکرارنشدنی ترین انتخابات تاریخ ایران را می توان همه پرسی جمهوری اسلامی و انتخابات دوم خرداد دانست که حتی آن ها هم با مشارکت ۲۳/ ۷۵ درصدی و ۷۹٫۹۲ درصدی برگزار شدند و حتی به 80 درصد هم نرسیدند.در سایر کشورها نیز مشارکت معمول و متعارف در بازه ی 55 تا 65 درصد شناخته می شود.تحلیل خوب ویژگی هایی دارد از جمله منصفانه بودن و صد البته منطقی بودن.

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها