اعتراض دوباره کارگران مجتمع گاز پارس جنوبی
ساعت 24 - بیش از ۵ الی ۶ ماه از آخرین وعدهای که کارگران پیمانکاری پارس جنوبی برای تحقق مطالباتشان از مسئولان گرفتهاند میگذرد، اما وعدهها محقق نشده و کارگران دور جدید اعتراضات را از سر گرفتهاند.
به گزارش ایلنا، کارگران پیمانکاری پالایشگاههای پارس جنوبی، از روز سهشنبه ۱۶ مرداد ماه، دست به اعتراض زدند. این اعتراضات در ادامهی اعتراضاتِ قبلی این کارگران و به دنبالِ عدم رسیدگی به مطالبات و عدم تحقق وعدهها آغاز شده است.
علیرضا میرغفاری، عضو کانون عالی انجمن صنفی کارگران و رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگران پالایشگاههای گاز استان بوشهر، در رابطه با اعتراض این کارگران گفت: پیرو اعتراضات سال گذشته، جلسهای در تهران برگزار شد و به ما گفتند که طی دو سه ماه آینده مطالباتِ کارگران پیگیری خواهد شد و بخش زیادی از آن انجامشدنی است. به دلیل همین وعده، بهمنماه سال گذشته تصمیم گرفتیم اعتراضات خود را متوقف کنیم. بیش از ۵ الی ۶ ماه از آن زمان گذشته و متاسفانه به وعدهی خود عمل نکردند و مطالبات پابرجا مانده است. به همین دلیل از ۱۶ مردادماه اعتراضات خود را شروع کردیم. سهشنبهها هر کدام از پالایشگاهها مقابل ساختمان مدیریت تجمع میکنند و به صورت کامل - البته به جز در مورد کارهای حیاتی - دست از کار میکشند.
میرغفاری گفت: پالایشگاهها سوم، پنجم، ششم، هفتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم در اعتراضات هفتهی گذشته شرکت کردند اما تا الان پاسخ مشخصی بابتِ دو تجمع اخیر نگرفتهایم.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگران پالایشگاههای گاز استان بوشهر گفت: به مطالباتِ سال گذشتهی ما، بازگشت به کارِ یکی از کارگران نیز اضافه شده است. حجت رضایی کارگر رسمی و رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارگری پالایشگاه ششم است که حدود ۹ سال سابقه کار در پالایشگاه ششم دارد. ایشان پیشتر مدارک خود را برای استفاده از طرح تبدیل وضعیت ایثارگری فرستاده بودند و چند ماه نیز حقوق و دستمزد را از کارفرمای اصلی دریافت میکردند. در واقع با تبدیل وضعیت ایشان موافقت شده بود اما در نهایت گزینش نامه زد که ایشان به دلیلعدم احراز شرایط عمومی نمیتواند رسمیشود و اجازه ورود به کارخانه را ندارد.
میرغفاری بیان کرد: ایشان به عنوان رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی به وظایف خود عمل کردند و به مطالبات کارگران پرداختند و در این مسیر دو بار نیز از سوی مجموعه اخطار گرفتند و در نهایت این اتفاق برای آقای رضایی افتاد و نزدیک به ۴ ماه است که ایشان اجازه ورود به پالایشگاه ندارند. آقای رضایی درخواست تجدید نظر دادهاند و گزینش موظف بوده دو ماهه به درخواست ایشان پاسخ دهد اما الان ۴ ماه گذشته و پاسخی در این زمینه دریافت نکرده است.
وی با طرح این سوال که «چرا باید نماینده کارگر به دلیل پیگیریِ مطالبات کارگران اخراج شود؟» گفت: اولویت اول ما در تجمعات اخیر، بازگشت این کارگر به کار است.
عضو کانون عالی انجمن صنفی کارگران در رابطه با مطالبات بعدی کارگران گفت: اجرای صحیح طرح طبقهبندی مشاغل و نظام عادلانه دستمزد، همسانسازی دستمزد کارگران پیمانکاری با نیروهای رسمی و قراردادی، اجرای سیستم اقماری دو هفته کار و دو هفته استراحتِ نیروهای اداری پشتیبانی، ساماندهی وضعیت رانندگان خودروهای استیجاری، خاصه رانندگان غیر مالک، اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برای این رانندگان از جمله مطالبات ما است.
وی در مورد وضعیتِ رانندگان استیجاری گفت: این رانندگان بعضا ۳۰ تا ۴۰ روز مداوم بین ۱۲ تا ۱۴ ساعت کار میکنند و از ابتداییترین حق و حقوق بهرهمند نیستند.
میرغفاری تاکید کرد: عمل به توافقات قبلی خواستهی دیگر کارگران است. طبق توافقاتی که با مجتمع گاز پارس جنوبی داشتیم، کارگران از ۲و نیم روز مرخصی استحقاقی و پرداخت هزینه قطع امکانات بهرهمند بودند، که به صورت یکجانبه دچار تغییراتی شده است و این تغییرات به ضرر کارگران است.
وی تاکید کرد: برای گرفتن کوچکترین امتیازی هزار مانع پیش رو داریم ولی در مورد کاهش یا قطع امتیاز با سرعت باور نکردنی این کار را انجام میدهند.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگران پالایشگاههای گاز استان بوشهر در پایان تاکید کرد: که این اعتراضات از سوی انجمن صنفی برگزار میشود و ما به صورت رسمی با فرمانداریِ عسلویه و کنگان مکاتبه داشتیم و اعلام کردیم که مسئولیت شروع مجدد اعتراضات را برعهده گرفتهایم.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.