رفتن به محتوا
ثبت شرکت در عمان
کد خبر 640052

سمپادی شدن تنها راه کسب رتبه برتر در آزمون سراسری است

ساعت 24 - نتایج کنکور سراسری دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نهم شهریور اعلام شد که بر اساس آن از ۳۰ نفر دارای رتبه برتر ۲۲ نفر، دانش‌آموزان مدارس سمپاد هستند.

طبق آمار اعلام شده تمامی ۱۰ نفر اول رشته علوم تجربی، ۶ نفر از ۱۰ نفر دارای رتبه برتر در رشته علوم انسانی و ۶ نفر از ۱۰ نفر برگزیده رشته ریاضی، دانش آموزانی هستند که در مدارس استعدادهای درخشان تحصیل کرده‌اند.

با انتشار نتایج کنکور ۱۴۰۳، برخی عنوان کرده‌اند که تمرکز بالای رتبه‌های برتر در مدارس استعدادهای درخشان و شهرهای بزرگ، نابرابری‌های جدی در نظام آموزشی کشور را نمایان می‌سازد و این در حالی است که تنها یک درصد کوچک از رتبه‌های برتر از مدارس دولتی عادی و مناطق محروم فارغ‌التحصیل شده‌اند.

در پاسخ به این ابهامات باید گفت که کسب رتبه‌های برتر از میان دانش آموزان مدارس سمپاد و اینکه ۷۳ درصد برترین‌های کنکور در ۳ رشته علوم انسانی، تجربی و ریاضی را سمپادی‌ها تشکیل می‌دهند، اتفاق تازه‌ای نیست و طی سال‌های مختلف نیز شاهد به دست آمدن چنین نتایجی بوده ایم.

ورود به مدارس سمپاد شرایط خاص خود را دارد، دانش آموزان پایه ششم برای تحصیل در پایه هفتم باید نمرات "خیلی خوب" و دانش آموزان پایه نهم برای ورود به پایه دهم این مدارس باید حداقل معدل ۱۹ داشته باشند و از همه اینها مهم تر اینکه در آزمون شرکت کرده و حد نصاب لازم را به دست آورند.

سوالات در آزمون مدارس استعدادهای درخشان به گونه‌ای برنامه ریزی شده که صِرف دارا بودن یک سری اطلاعات ریاضی کفایت نمی کند و فرد باید از هوش و ذکاوت بالایی نسبت به همسالان خود برخوردار باشد تا بتواند پس از موفقیت، وارد این مدارس شود و ادامه تحصیل دهد.

البته صرفا قبولی در آزمون ورودی نمی تواند تمامی قفل‌ها برای ورود به مدارس سمپاد را باز کند چراکه اگر دانش آموز از هوش کافی برخوردار نباشد در طول سال تحصیلی از آنجا که توان رقابت با همکلاسی‌های خود را ندارد سرخورده و افسرده شده و مدرسه نیز بنابر شرایط و ضوابط افرادی که دارای معدل پایین باشند و نتوانند همپای دیگر دانش آموزان معدل بالا کسب کنند را به مدارس عادی بازمی گرداند و همین مساله چالش‌ها و مشکلات بسیاری را برای خانواده‌ها و دانش آموزان به دنبال دارد.

اما آنچه این روزها تامل برانگیز است اینکه برخی خانواده‌ها با چشم و هم چشمی و با هدف اینکه فرزندشان از دیگر همسالان خود در میان دوستان و آشنایان عقب نماند، اصرار دارند تا دانش آموز صرف نظر از میزان توانایی و هوش و ذکاوت در آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان شرکت کرده و در این مدارس درس بخواند و با مشاهده نتایج کنکور و قرار گرفتن دانش آموزان مدارس سمپاد در میان رتبه‌های برتر کنکور حسرت داشتن چنین جایگاهی را دارند، حال آنکه ممکن است ضریب هوشی و توانمندی آن دانش آموز به آن اندازه مورد انتظار برای تحصیل در میان دانش آموزانی که از هوش بالایی بهره مند هستند، نباشد و به طور طبیعی صدمات و آسیب‌های روحی آن به مراتب بیشتر از اعمال سلیقه و انتخاب ناآگاهانه است.

شاید در نگاه اول موفقیت دانش آموزان مدارس سمپاد در آزمون سراسری خیره کننده باشد و این شائبه را ایجاد کند که امکانات و شرایط متفاوت باعث موفقیت این گروه از داوطلبان شده است، هر چند این دیدگاه را نمی توان نادیده گرفت اما توجه به این نکته هم لازم است که دانش آموزانی که در این مدارس تحصیل می‌کنند از ضریب هوشی بالاتری برخوردار هستند و با سختکوشی و تلاش فردی در کنار امکانات مدرسه توانسته‌اند به این سطح از برتری برسند.

مسئولان و کارشناسان آموزشی بارها اعلام کرده‌اند که مدارس سمپاد به دنبال تربیت ربات نیست بلکه مثل هر

قطعات لیفتراک
نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها