رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 653194

صلح نشود آمریکا از میانجی گری دراوکراین می رود

ساعت 24 - مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، هشدار داده است که اگر روسیه و اوکراین «پیشنهادهای مشخصی» برای پایان دادن به جنگ ارائه ندهند، واشینگتن از میانجیگری مذاکرات کنار خواهد رفت.

تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه نهم اردیبهشت به نقل از آقای روبیو گفت زمان آن است که «دو طرف باید پیشنهادهای مشخصی در مورد چگونگی پایان دادن به این درگیری ارائه دهند. »خانم بروس در نشست خبری خود افزود که اگر پیشرفتی حاصل نشود، ایالات متحده «به عنوان میانجی از این فرآیند عقب خواهد کشید. »

ساعاتی پس از آن نیز جان کلی، از مقام‌های وزارت خارجه ایالات متحده، در جلسه شورای امنیت سازمان ملل از روسیه به خاطر ادامه خون‌ریزی انتقاد کرد. او گفت که روسیه «متاسفانه» حملات گسترده‌ای انجام داده که «باعث از دست رفتن جان افراد بی‌گناه، از جمله غیرنظامیان بی‌گناه» شده است.

آقای کلی با بیان اینکه «بار پایان دادن به این جنگ بر دوش روسیه و اوکراین است» افزود: «به رهبران هر دو کشور بستگی دارد که درباره امکان‌پذیر بودن صلح تصمیم بگیرند. اگر هر دو طرف آماده پایان دادن به جنگ باشند، ایالات متحده کاملا از مسیر آن‌ها برای صلح پایدار حمایت خواهد کرد. »

در همین حال دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، در مصاحبه‌ای که روز سه‌شنبه از شبکه ای‌بی‌سی پخش شد گفت که فکر می‌کند ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، خواهان متوقف کردن جنگ در اوکراین است.

آقای ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند پوتین خواهان برقراری صلح است گفت: «فکر می‌کنم بله.»

ولادیمیر پوتین به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی اتحاد جماهیر شوروی و متحدانش در جنگ جهانی دوم، آتش‌بس سه روزه‌ای را از ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت اعلام کرده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، با این پرسش که چرا باید برای آتش‌بس باید تا سالگرد جنگ جهانی صبر کرد، خواستار آتش‌بس «فوری، کامل و بدون قید و شرط» ۳۰ روزه شده است.

دونالد ترامپ و فرستادگان ویژه او اوکراین را برای موافقت با آتش‌بس تحت فشار قرار داده‌اند.

آقای ترامپ همچنین از روسیه خواسته است که حمله به اوکراین را متوقف کند. او در مصاحبه با ای‌بی‌سی گفت: «خوشحال نشدم وقتی دیدم پوتین به چند شهر کوچک و بزرگ موشک شلیک می‌کند. »

بر اساس برخی گزارش‌ها، رئیس جمهور آمریکا علاوه بر واگذاری برخی زمین‌ها، پیشنهاد به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر کریمه را هم مطرح کرده است؛ روسیه حدود ده سال پیش شبه‌جزیره کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد اما این اقدام تقریبا از سوی همه جهان رد شده است.ولودیمیر زلنسکی قاطعانه با به رسمیت شناختن مالکیت روسیه بر کریمه مخالفت کرده است.

او روز سه‌شنبه در سخنرانی ویدئویی خود برای اجلاسی که توسط لهستان برگزار می‌شد گفت: «همه ما می‌خواهیم این جنگ به روشی عادلانه پایان یابد؛ بدون هیچ پاداش و امتیازی برای پوتین، به ویژه بدون هیچ زمینی.»در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در شامگاه سه‌شنبه فرانسه و بریتانیا از میانجیگری ایالات متحده تمجید کردند و به انتقاد از روسیه پرداختند.

ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، با تاکید بر اینکه کی‌یف حُسن نیت خود را نشان داده است، ولادیمیر پوتین را «که خواستار تسلیم اوکراین است» تنها مانع بر سر راه دستیابی به آتش‌بس خواند.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، نیز در این جلسه این اتهام که کشورش غیرنظامیان را هدف قرار داده رد کرد و اوکراین را به استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی و استقرار پدافند هوایی در مناطق پرجمعیت متهم کرد.

او همچنین کی‌یف را به رد بی‌ملاحظه پیشنهادهای صلح ایالات متحده و نیز هدف قرار دادن غیرنظامیان روسی متهم کرد و گفت که برای حامیان غربی دولت زلنسکی، پنهان کردن «ماهیت وحشیانه، انسان‌ستیزانه و نازی» این دولت به طور فزاینده‌ای دشوار شده است.

ماریانا بتسا، معاون وزیر خارجه اوکراین، خطاب به اعضای شورای امنیت گفت که روسیه می‌خواهد اوکراین تسلیم شود و کی‌یف نمی‌تواند صلح را به هر قیمتی بپذیرد.

او افزود که اوکراین هرگز هیچ یک از سرزمین‌های موقتا اشغال شده خود، از جمله شبه‌جزیره کریمه، را را به عنوان اراضی روسیه به رسمیت نخواهد شناخت.

در همین حال روسیه از اواخر شامگاه سه‌شنبه حملات پهپادی بیشتری را آغاز کرد و شهرهای دنیپرو و خارکیف را در اوکراین هدف قرار داد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها