دخالت ۲۶ دستگاه در ترخیص یا صادرات کالا
ساعت سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: درحالی که در جهان شاهد تعریف مسیرهای زرد، سبز، قرمز و آبی گمرکی هستیم، اما در کشورمان بیش از ۵۰ درصد واردات کالاها تحت کنترلهای شدید است و این مساله از زمان ترخیص را طولانی میکند.
.
روح الله لطیفی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به حادثه دلخراش آتشسوزی هفته گذشته در بندر شهید رجایی، افزود: بخش زیادی از معضل ماندگاری و رسوب کالاها در بنادر کشور به قوانین موجود برمیگردد، این در حالیست که در سالهای گذشته موانع زیادی برطرف شده و تسهیلاتی اتفاق افتاده است.
وی گفت: در گذشته و بر اساس مصوبات نهادهای ذی ربط، «ترخیص درصدی» فقط برای ذرت دامی داشتیم اما امروز امکان ترخیص ۱۰۰ درصدی برای بسیاری ماشین آلات، کالاها و بهویژه کالاهای اساسی وجود دارد و در مقام مقایسه نسبت به سالهای گذشته در این زمینه تسهیلگری شده است.
لطیفی خاطرنشانکرد: در سالهای قبل شاهد بودیم به دلیل وجود محدودیتهای زیاد بین هفت تا ۱۱ میلیون تن کالا در مبادی ورودی کشور رسوب میکرد اما امروز دیگر چنین شرایطی را شاهد نیستیم چرا که دستگاههای ذیربط به خوبی در کنار هم قرار گرفتهاند و تعامل دارند.
وی بیان داشت: امروز گمرک موضوعاتی نظیر حمل یکسره یا ترخیص با کمترین اسناد را دنبال میکند و نهادهای مربوطه نیز در این زمینه در این زمینه همراهی لازم را دارند و کالاها روانتر از گذشته ترخیص میشود.
سخنگوی اسبق گمرک با اشاره به اینکه ۲۶ دستگاه در مبادی ورودی کشور برای ترخیص یا صادرات کالاها دخیل هستند، ادامه داد: بخشی از مشکلات موجود مربوط به قبل از اظهار کالا، بخشی (مانند بررسی سلامت و کیفیت کالا) مربوط به زمان اظهار کالا است و باید «شرح کالا» با آنچه وارد میشود همخوانی داشته باشد و این موارد کنترل شود.
وی یادآوری کرد: در مواردی با موضوع «بیوتروریسم» که میتواند سلامت جامعه را زیر سوال ببرد مواجهیم، لذا حضور دستگاههایی همچون سازمان ملی استاندارد، سازمان دامپزشکی، سازمان حفظ نباتات، سازمان انرژی اتمی، سازمان غذا و دارو و غیره در گمرکات تعریف شده و طبیعی است بخشی از ماندگاری کالاها در مرحله اظهار به بعد است که باید پاسخ آزمایشگاهها را نیز در این زمینهها داشته باشیم.
لطیفی اظهار داشت: در سالهای گذشته به منظور جلوگیری از واردات بیرویه کالاها مصوبه دیگری داشتیم که بر اساس آن، کالاهای فاقد ثبت سفارش ترخیص نشوند. لذا صاحبان کالا قبل از خرید و ارسال آن به سوی کشور باید ثبت سفارش معتبر میداشتند و در غیر این صورت به عنوان کالای قاچاق ضبط میشد. همچنین منشاء ارز برای واردات کالا باید مشخص میشد.
وی اضافهکرد: در این زمینهها تسهیلاتی را شاهد هستیم. امروز مباحث تهاتر مطرح شده و افراد میتوانند از ارز خود یا دیگران برای واردات استفاده کنند یا با طلا تهاتر کنند؛ به عبارتی زمان در چرخه ارز کاهش و بهبود یافته است
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.