مخفی کردن آمار فرار سرمایهگذاران از چین
در آوریل ۲۰۲۴، بازار سهام چین با تعمیق نگرانیهای اقتصادی متزلزل شد. سرمایهگذاران خارجی در بازه دوهفتهای بیش از ۲میلیارد دلار از سهام شرکتهای چینی را فروختند و این موضوع سرمایهگذاران داخلی را هم ترساند. دو بورس بزرگ چین در شانگهای و شنژن بهطور ناگهانی اعلام کردند که انتشار دادههای لحظهای درباره ورود و خروج سرمایهگذاران خارجی را متوقف میکنند.
بورس شانگهای گفت که این تصمیم برای هماهنگی با دیگر بازارهای بینالمللی گرفته شده است که اطلاعات معاملات لحظهای گروههای خاصی از سرمایهگذاران را منتشر نمیکنند.
پس از توقف انتشار دادههای لحظهای در اواسط مه، شاخص بورس CSI 300 در چین به روند نزولی خود برای چهارماه متوالی ادامه داد تا زمانی که مقامات چینی در سپتامبر مجموعهای از اقدامات حمایتی را برای تقویت اقتصاد تضعیفشده کشور اعلام کردند. برخی دادهها هنوز در دسترس عموم هستند، اما دسترسی به آنها دشوارتر شده است. پکن در سال ۲۰۲۱ قانونی تصویب کرد که ارائهدهندگان داده را مجبور کرد برخی اطلاعات مانند دادههای ثبت شرکتها و تصاویر ماهوارهای را فقط در داخل خاک چین ارائه دهند.
شرکت ارائهدهنده داده Wind Information از اوایل ۲۰۲۳ دسترسی کاربران بینالمللی به برخی مجموعه دادهها مانند آمار خرید آنلاین و سوابق مزایده زمین را محدود کرد. این باعث شد یک اقتصاددان خارجی در هنگکنگ، بهطور مرتب آخر هفتهها به شهر مرزی شنژن سفر کند تا دادهها را دانلود کند. همچنین در سالهای اخیر آمار بدهی پایان سال شرکتهای بهرهبرداری آزادراهها و تعداد سرمایهگذاران جدید بازار سهام چین از سایتهای عمومی حذف شده است.
چین انتشار آمار ملی سوزاندن اجساد را پس از پایان سیاست بحثبرانگیز «کووید صفر» در اواخر ۲۰۲۲ متوقف کرد؛ حرکتی که برخی تحلیلگران تخمین زده بودند میتواند نمایانگر 1.3 تا 2.1میلیون مرگ باشد. دولت همچنین بحث درباره تاثیر ویروس در شبکههای اجتماعی را سانسور کرد.
نرخ پایین باروری چین نیز به یک مشکل اقتصادی بزرگ تبدیل شده است و برخی دادههای مربوط به آن هم ناپدید شدهاند. در اواسط دهه ۲۰۰۰، اقتصاددانی به نام یی فوشیان دقت دادههای جمعیتی چین را زیر سوال برد و استدلال کرد که تعداد واکسیناسیونهای سل معیاری بهتر برای رشد جمعیت است؛ زیرا همه نوزادان در چین موظفند این واکسن را دریافت کنند. طبق دادههای یک اندیشکده خصوصی چینی، در سال ۲۰۲۰، 5.4میلیون دُز از این واکسن تزریق شد. مقامات چینی گفتند که آن سال 12.1میلیون تولد ثبت شده بود.
یکسال بعد، موسسه ملی کنترل غذا و دارو انتشار هفتگی آمار تزریق واکسن سل و سایر واکسنها را متوقف کرد. برخی اطلاعاتی که ناپدید شدهاند بیدلیل به نظر میرسند. دادههایی کهاندازه تقریبی توالتهای مدارس ابتدایی را نشان میداد، در سال ۲۰۲۲ قطع شد، اما در فوریه دوباره منتشر شد. حتی آمار رسمی تولید سس سویا نیز در مه ۲۰۲۱ متوقف شد و هنوز بازنگشته است. به نظر میرسد دولت چین، وارد مرحله جدیدی از پنهانکاری آماری در سالهای اخیر شده است که نشان از بدتر شدن وضعیت اقتصادی چین دارد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.