دولت باید به مظاهری جواب دهد
ساعت 24 - یکم– داستان تلخ بانکداری در ایران از تیرماه۱۳۵۸ شروع شد که براساس درخواست دولت موقت و تصویب شورای انقلاب بانکهای خصوصی، ملی و دولتی شدند. پس از آن بود که کار ادغام بانکها از سوی وزارت اقتصاد وقت شروع و دورهای تازه از راهبرد بانکداری در دستور کار قرار گرفت و ۴۵سال است پایدار مانده.

خب این اتفاق چه پیامدهایی داشت؟ یکی از بزرگترین پیامدهایش این بوده و هست که در ۴۵سال تازهسپریشده فقط به چهار بانک خصوصی اجازه فعالیت داده شده است که البته این نیز به سالهای اول دهه۸۰ برمیگردد.
دوم– این انحصار بانکی و دخالتهای دولت در بانکداری راه را برای ورود علاقهمندان به بانکداری در ایران بسته است و بانکهای خصوصی نیز از این انحصار بهرهبرداری میکنند اما داستان اینجاست که چرا به روزگار همین بانکها به طور کارشناسی و بهنگام رسیدگی نمیشود و چرا دولت اجازه نمیدهد اگر بانکی به هر دلیل دخل و خرجش نمیخواند ورشکسته شود؟
آیا بانکی را میشناسیم که وضعیت ناجوری داشته باشد؟ بله، بانک آینده به نظر میرسد با کمکهای بیدریغ دولت سرپا مانده است. آیا خبر تازهای شده است درباره بانک آینده؟ بله، طهماسب مظاهری رییس اسبق بانک مرکزی خبر داده که از سال۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ دولت ۲۰۰هزار میلیارد تومان به بانک آینده پول داده است. هرکس داده خیلی بیجا کرده که این پول را داده است.
سوم– حالا کسی هم این حرف مظاهری را جدی گرفته است؟ واقعیت این است که پرسش روز به همین دلیل این موضوع را برگزیده تا شاید دولت و بهویژه بانک مرکزی در اینباره پاسخ دهند. بانک مرکزی چه جوابی باید بدهد؟
به نظرم اصولا باید گفته شود چرا این میزان از منابع بانک مرکزی به یک بانک داده شده است؟ این منابع با چه میزان نرخ بهره داده شده و زمان برگشت چقدر است؟ حالا بانک آینده برای دریافت این میزان پول چه وثیقهای گذاشته است؟
جهان صنعت
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.