پول نفت کم شد مالیات بیشتر می شود
ساعت 24 - مالیات پل ارتباطی مالی میان شهروندان و نهادهای حکومتی بهویژه نهاد دولت است. در این تعامل، دولت میخواهد با دریافت مالیات عادلانهتر، بیشتر و هدفمندتر کاری کند که شهروندان تمایل به پرداخت مالیات را در دستور کار قرار داده و از فرار مالیاتی خودداری کنند.

در ایران اما بهدلیل اینکه طی دهههای سپریشده دولتها به منابع درآمدی نفت وابسته بودند درآمد مالیاتی در اقتصاد کلان سهم کمتری داشت. حالا اما کار به جایی رسیده که درآمد حاصل از صادرات نفت روندی کاهنده را تجربه میکند و دولت به جایی رسیده که باید مالیات بیشتری بگیرد.
برای اینکه داستان مالیات واکاوی شود چهاردهمین همایش سیاستهای مالی و مالیاتی برگزار شد.
بهگزارش رسانه مالیاتی ایران، تیمور رحمانی، دبیر علمی همایش سیاستهای مالی و مالیاتی ایران در چهاردهمین دوره برگزاری این همایش که پیش از ظهر دیروز در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد، اظهار داشت: از زمانی که درآمدهای نفتی کفاف هزینهها را نداد، دولت به این نتیجه رسید که مالیات تورمی بگیرد اما با رشد تورم و افزایش آسیبهای آن، کاهش درآمدهای نفتی و افزایش تحریمهای اقتصادی، دولت بعد از یک قرن به اخذ مالیات متعارف بازگشت.
عضو هیاتعلمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران ادامه داد: درآمد نفت دیگر در آینده اقتصاد ایران نمیتواند کاری کند حتی اگر تحریمها هم برداشته شود دیگر به دوران درآمدهای سرشار نفتی برنمیگردیم لذا دولت مجبور است در مالیاتهای متعارف تلاشش را افزایش دهد و تمرکزش را بر قوانینی مثل مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد بگذارد.
رحمانی ادامه داد: باید وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی به این نکته توجه کنند که مالیاتستانی گنج بیپایان نیست؛ باید اقتصاد را بزرگ کنیم و هزینههای دولت کاهش یابد تا بتوانیم پایههای مالیاتی متعارف را اجرا کرده و از این حیث با کمترین آسیبها و عوارض اقتصادی مواجه شویم.
دبیر علمی همایش افزود: اگر قرار است تامین مالی دولت بر مالیاتستانی متمرکز شود باید بهحدی باشد که نظام انگیزشی از بین نرود، بیعدالتی ایجاد نشود و اعتراضهای اجتماعی نیز ایجاد نکند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.