رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 653783

شعارهای قالیباف در باره مردم و چند پرسش

یکم- محمدباقر قالیباف، رییس مجلس قانونگذاری کشور هر جا صحبت کند بدون تردید درباره «مشارکت مردم» صحبت می‌کند. او اگر با سیاسیون دیدار کند می‌گوید سیاست کشور بدون مشارکت مردم یک چیزی کم دارد. اگر با اقتصاددانان و فعالان اقتصادی سخن بگوید حتما از مشارکت مردم به مثابه یک ضرورت برای بهتر شدن وضعیت چیزی می‌گوید.

خب مگر چه عیبی دارد که وی خواستار مشارکت مردم در امور اقتصادی باشد؟ او در کجا و به‌تازگی در همین‌باره چه گفته است؟ قالیباف در دیدار با فعالان اقتصادی استان گلستان گفته است: «اقتصاد باید مردمی باشد… تنظیم بازار بر پایه مشارکت مردم شکل بگیرد. »

دوم- کارشناسان باور دارند این حرف‌هایی که رییس مجلس قانونگذاری می‌گوید بسیار کلی است و مصداق‌های آن هرگز نه در مجلس و نه در هیچ نهاد حکومتی تبیین و تعیین نشده است.

می‌شود از رییس مجلس پرسید «منظورتان از اقتصاد مردمی» چیست؟ مگر الان اقتصاد جز آن بخش که در انحصار خصولتی‌ها و دولتی‌هاست، بقیه‌اش دست مردم نیست؟ آیا می‌شود آقای قالیباف منظورش را از این حرف کلی بگوید؟ آیا منظور این است که مدیریت بنگاه‌های بزرگ مردمی‌شود؟ آیا منظور این است که مالکیت‌ها مردمی‌شود؟ سازوکار مردمی شدن اقتصاد چیست؟ چرا قانونی در این‌باره اگر شدنی است تهیه نمی‌شود؟ اگر هم ناشدنی است چرا در این‌باره شعار می‌دهیم؟

سوم- حالا منظور آقای قالیباف از اینکه می‌گوید: «تنظیم بازار باید با مشارکت مردم شکل بگیرد» چیست؟ به نظر می‌رسد این حرف بیشتر از داوری و خواست قبلی رییس مجلس مبهم و کلی است؟ آیا مردم باید بر تولید کالاها از مبدا یعنی بخش تولید نظارت کنند یا در فرآیند فروش تولیدات به متقاضیان؟ آیا قرار است که مردم

هر روز و آتش به اختیار به فروشگاه‌های خرد و کلان در سراسر کشور مراجعه کرده و بر قیمت‌ها نظارت کنند؟ سازوکار این کار چیست؟ آیا می‌شود از شهروندان انتظار داشت در کار ستاد بازار به صورت کارشناسانه فعالیت کنند؟ بهتر نیست حرف‌های کلی نزنیم؟

جهان صنعت

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها