خروج سرمایه از کشور افزایش دارد
حمید پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه در یک همایش تخصصی که از سوی بانک مرکزی برگزار می شد گفته است: بانک مرکزی باید اطلس جامع داراییهای ارزی کشور را در اختیار داشته باشد. و مدیریت کلان تمام منابع ارزی کشور باید به بانک مرکزی سپرده شود تا این منابع بهدرستی در مسیر سرمایهگذاریهای داخلی هدایت شوند.
به گفته پورمحمدی «جریان سرمایه از داخل به خارج کشور در حال افزایش است؛ به طوری که بسیاری از منابع ارزی به کشور بازنمیگردد. » این مقام مسوول باضافه کرد باید این منافذ توسط متخصصان ارزی و شبکه بانک مرکزی شناسایی شود.
از سوی دیگر پورمحمدی بر افزایش درآمدهای ارزی و کاهش هزینههای آن تاکید کرد و گفت: «در سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۱۸میلیارد دلار به واردات کالاهای اساسی اختصاص یافت. این رقم در سال ۱۴۰۳ به ۱۴میلیارد دلار کاهش پیدا کرد و در سالجاری به ۱۲میلیارد دلار رسیده است.
با ایجاد نظم و انضباط بیشتر، امکان مدیریت موثرتر این منابع نیز فراهم خواهد شد. » منظور از ارز صرفشده برای کالاهای اساسی، ارز ترجیحی است که به قیمت 28هزار و 500تومان عرضه میشود. در حاشیه این نشست، پورمحمدی بیان کرد: «اگر نظام بانکی تمام جهیزیه یک خانوار را بهصورت رایگان تامین کند، هزینهاش کمتر از شیوه فعلی پرداخت تسهیلات تکلیفی خواهد بود؛ تسهیلاتی که گاهی حتی به دست خانوارهای هدف نیز نمیرسد. »
او بیان کرد: «در شرایطی که تورم بالای ۳۰درصد است، ارائه تسهیلات با نرخ ۴درصد به شبکه بانکی فشار وارد میکند. بنابراین میتوان با روشهای دیگر این منابع را به دست مردم رساند. » آیا تثبیت ارز در شرایط کنونی درست است؟
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.