رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 654423

انتقاد چندین باره فرشادمومنی به سیاست های ارزی

ساعت 24- فرشاد مکمتی اقتصاددان گفته است: خیلی تلخ و غم‌انگیز است که در حالی که جزء الفبای مدیریت اقتصادی این است که می‌گویند تورم ماهیتا و در ذات خود، یک امر سیاسی است و یعنی دست‌پخت نظام تصمیم گیری‌های اساسی کشور است، حالا که افتضاح شوک درمانی دوره خودشان آشکار شده، به جای اینکه بگویند ما فهمیدیم که ماجرای جهش نرخ ارز چه غلطی بود، می‌گویند ما نمی دانیم برویم یقه چه کسی را بگیریم!؟

گروه اقتصادی: در نشستی تخصصی «بازار مسکن با تمرکز بر مسکن استیجاری»، دکتر فرشاد مومنی، اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طباطبایی، با ارائه تحلیلی ریشه‌ای از وضعیت کنونی بازار مسکن در ایران، به نقد جدی سیاست‌های اقتصادی چهار دهه اخیر در این حوزه پرداخت.

متن کامل گزارش جماران از این سخنرانی را در ادامه می‌خوانید:

دکتر فرشاد مومنی، در نشست بررسی «مسائل بازار مسکن، با تمرکز بر مسکن استیجاری» در موسسه مطالعات دین و اقتصاد، با بیان اینکه اگر ما تصویر کلی از اوضاع و احوال اقتصادی - اجتماعی مان نداشته باشیم، مواجهه‌های انفعالی و جزئی نگر و موردی به هیچ وجه کارساز نیست.

اوخاطرنشان کرد: در تجربه 35 سال گذشته، گمان کرده‌ایم که از طریق اجازه عملکرد آزادانه دادن به نیروهای بازار، به صورت خود به خودی و بدون برنامه و تمهید سازمان و بستر نهادی مناسب، می‌توانیم مشکلاتمان را حل و فصل کنیم. از آنجا که بخش غالب تصمیم گیران کشور، به طور همزمان که فاقد صلاحیت‌های تخصصی هستند حسن نیت نسبتا خوبی دارند، تصور کردند اگر مسائل را می‌شود به این سادگی، حل و فصل کرد، چرا ما به آن سرعت و شتاب ندهیم، بنابراین سراغ رویکرد شوک درمانی رفتند. ۴ دهه زخم جنگ روی شهرها؛

وی ضمن یادآوری اینکه در سالهای آغازین پس از جنگ می‌خواستند هرچه سریعتر خرابی‌های ناشی از جنگ را برطرف کنند و با تصور اینکه کل ماجرای بازسازی خسارت‌های جنگ فقط تابع درآمدهای ریالی دولت است، جهش بی سابقه‌ای در نرخ ارز ایجاد کردند تا بازسازیها تسریع شود اما هنوز بعد از نزدیک 4 دهه، آثار زخم‌های دوره جنگ به وضوح در این شهرها قابل مشاهده است. 

وی افزود: اگر حسن نیت و عجله داشته باشید، اما خرد کارشناسی و یک برنامه اجرایی عملیاتی قابل اعتنا نداشته باشید، همه چیز به ضد خودش تبدیل می‌شود. متفکران بزرگ توسعه می‌گویند کل ماجرای توسعه این است که ما باید دو هم راستایی ایجاد کنیم، هم راستایی میان منافع شخصی و منافع جمعی و هم راستایی میان ملاحظه‌های کوتاه مدت و بلندمدت.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها