رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 654515

آزمون قالیباف در بوته پایداری چی ها

ساعت 24 - گمان نمی‌رود که محمدباقر قالیباف برای موفقیت در انتخابات امروز هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، مشکلات زیادی در پیش رو داشته باشد. تمام فهرست‌هایی که در مورد اعضای پیروز هیات رییسه و یا نامزدان حاضر در انتخابات امروز پیش‌بینی شده است، رقیب با اهمیت و جذابی را در مقابل یا در کنار قالیباف قرار داده و به همین علت انتظار آن است که رییس فعلی مجلس شورای اسلامی در مقامش ابقاء و ریاست مجلس را هم چنان در دست داشته باشد.

اما در روزهای گذشته اخباری در خصوص ارسال پیامک برای نمایندگان مجلس در حمایت از ابقای قالیباف منتشر شده که کسی یا جناح و حزبی، مسوولیت ارسال آن را به عهده نگرفت. جالب است که درباره تهیه و ارسال همین پیامک و یا انتشار اطلاعات و اخبار بدون منبع و سیاه هیچ کس اعلام آگاهی نکرد و گویی این پیامک از سوی موجودات ناشناخته تهیه و برای مخاطبان ارسال شده است. البته هواداران قالیباف که به بی‌رقیب بودن وی آگاه هستند، می‌گویند اصولا چه نیازی به ارسال پیامک‌های گوناگون برای حمایت از رییس فعلی مجلس وجود دارد؟ چراکه وی در حال حاضر در معرض پیروزی و دستیابی مجدد به مقام ریاست‌جمهوری قرار دارد و انجام اقداماتی از این دست، حتما ضدتبلیغ خواهد شد و محبوبیت قالیباف را کاهش خواهد داد.  

علاوه بر این مطرح شده که فراکسیون‌ها و جناح‌های مخالف قالیباف ارسال این پیامک و یا انتشار اخبار سیاه را سامان داده‌اند، تا از وی اعتبارزدایی کنند و در نتیجه آرای وی در رسیدن به صندلی ریاست کاهش یابد. این کاهش آراء و اعتبارزدایی از قالیباف اگرچه تاثیر حقوقی بر جایگاه و اختیارات رییس فعلی مجلس ندارد اما در جریان بررسی و و تصویب لوایح یا طرح‌های مهم و از جمله تصویب توافق احتمالی ایران و ایالات‌متحده، قدرت ایفای نقش و میزان نفوذ کلام قالیباف را محدود و کم‌اثر خواهد ساخت. امری که حتما برای دلواپسان و محافظه‌کاران افراطی مجلس در گروه‌هایی مانند اعضای جبهه پایداری مطلوب خواهد بود. رقابت اصلی البته در حوزه نایبان رییس و سایر اعضای هیات‌رییسه است که گروه‌های گوناگون تلاش می‌کنند بالاخره در این جمع حضور پیدا کنند و حتی‌الامکان صندلی‌های بالاتر را تصاحب نمایند. به ویژه افرادی مانند عبدالرضا مصری که سابقه حضور در صندلی نایب‌رییس پارلمان را دارند برای بازگشت به این جایگاه تلاش می‌کنند همچنین فراکسیون جبهه پایداری می‌کوشد با حضور حداکثری در هیات‌رییسه به ویژه در اموری که در هیات‌رییسه با اخذ رای و نظر اکثریت حاصل می‌شود، تاثیرگذار باشد.  

چهره‌هایی مانند حاجی‌دلیگانی و رسایی هم هستند که می‌دانند حتما به صندلی ریاست دست نخواهند یافت و به همین دلیل احتمالا امروز برای به دست گرفتن صندلی نایب‌رییس خواهند کوشید. با این حال احتمال آنکه در انتخابات امروز، ترکیب فعلی هیات‌رییسه مجلس شورای اسلامی تغییر چندانی نکند و رییس، نواب‌رییس و سایر اعضا صندلی خود را حفظ کنند زیاد است در عین حال امیدواری وجود دارد که برخی از اعضای جهبه پایداری که اصلی‌ترین دشمنان و مخالفان محمدباقر قالیباف در صحن پارلمان هستند بتوانند امروز به ترکیب هیات‌رییسه وارد شوند. در این صورت علاوه بر تاثیرگذاری در تصمیم‌های هیات‌رییسه، همفکران و دوستان خویش را هم تغذیه اطلاعاتی کنند و بتوانند جبهه واحدی بر علیه دولت مسعود پزشکیان در مجلس شورای اسلامی پدید آورند و در مقابل برخی درخواست‌های دولت (مانند تغییر ساعت رسمی کشور) مقاومت نمایند. البته مجلس شورای اسلامی در دوره یک ساله پیش‌رو، ماموریت‌های مهمی دارد از جمله این ماموریت‌ها برگزاری انتخابات شوراها و نیز تصویب توافقنامه احتمالی ایران و ایالات‌متحده است. هنوز خاطره تصویب برجام در مجلس نهم که علی لاریجانی ریاست آن را برعهده داشت و برای این تصویب تلاش فراوان کرد در اذهان وجود دارد، تردیدی نیست که اگر در گفت‌وگوهای حاضر توافقی میان تهران- واشنگتن به امضا برسد حتما باید از سوی مجلس به تصویب برسد که این موضوع می‌تواند نقطه اوج تقابل میان قالیباف و هوادارانش با اعضای جبهه پایداری چه در درون مجلس یا خارج آن باشد.

نادر کریمی جونی - جهان صنعت

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها