رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 643768

پس از اعتراف قالیباف و پزشکیان به شکست اقتصادی

ساعت 24 -روز دوشنبه دو مقام عالی‌رتبه سیاسی یعنی رییس قوه مقننه و رییس قوه مجریه در دو سخنرانی جداگانه به‌طور شفاف و روشن اعتراف کردند روزگار اقتصادی ایرانیان به‌گونه‌ای است که باید اعتراف کنیم در میدان اقتصاد شکست خورده‌ایم. محمد‌باقر قالیباف با استیصال و هیجان از شکست در تامین مسکن مورد نیاز ایرانیان گفت و اعتراف کرد ایرانیان پرشماری هستند که از نداشتن سرپناه در مالکیت خود رنج می‌برند و به‌طور شگفت‌انگیزی به 45‌سال پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد.

در جایی دیگر مسعود پزشکیان با اندوه و با شرمندگی یادآور شد جمهوری اسلامی در جنگ نظامی زمین‌گیر نخواهد شد اما در جنگ اقتصادی به‌دلیل ناتوانی‌های ساختاری زمین‌گیر خواهد شد و تصریح کرد جنگ امروز جنگ اقتصادی است. به نظر می‌رسد ارشدترین مدیران قانونگذاری و اجرایی جمهوری اسلامی صدای اعتراض گروه‌های گوناگون شهروندان ایرانی در هفته‌ها و ماه‌های تازه‌سپری‌شده که از بی‌تصمیمی و بدتصمیمی دولت‌ها و مجلس قانونگذاری و سیاست‌های اقتصادی ناراضی‌اند را شنیده‌اند. پیش از این اعتراف‌های روشن و شفاف بسیاری از اقتصاددانان و جامعه‌شناسان هشدار داده بودند که ناترازی اقتصادی و بیشتر شدن شکاف میان خواسته‌های شهروندان و اراده حاکمیت هر روز بر ابعاد ابهام می‌افزاید. حالا که اینگونه شده است و دو مقام عالی‌رتبه حکومتی می‌گویند جمهوری اسلامی در حوزه اقتصاد شکست خورده است این پرسش مطرح می‌شود که حکومت چه کار می‌تواند کند. سناریوهای قابل پیش‌بینی این است که گروه‌های سیاسی تندرو این دو مقام عالی‌رتبه را زیرضرب گرفته و با نقد گفتاری آن‌ها بازهم بر پیچیدگی وضعیت بیفزایند و کاری کنند که در همه دهه‌های پیشین انجام شده است. یک سناریوی دیگر این است که با این اعتراف‌های سنگین، راهی برای بازنگری در مساله اقتصاد صورت پذیرد و دلایل شکست بررسی شده و راهی تازه انتخاب شود.

بدون تردید باید گفت دولتی و حکومتی کردن اقتصاد و دخالت در هر اتفاقی و هر فعالیتی از سوی دولت و حکومت بدترین راهبرد بوده و هست و باید این را کنار گذاشت. دیگر عامل بسیار با اهمیت در شکست اقتصاد ایران راهبردی در سیاست خارجی بوده که به انزوای ایران در دادو‌ستد با کشورهای دارای اقتصاد آزاد منجر شده است. آیا قالیباف و پزشکیان حاضر می‌شوند راه رفته و شکست‌خورده این دهه‌ها را در اقتصاد کنار بگذارند و کار را به دست مردم بسپارند؟ به نظر می‌رسد این چیزی است که باید رخ دهد. همچنین باید راه را برای عبور دادن اقتصاد از انزوا باز کرد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها