رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 653450

آمریکا می خواهد چین را گیج کند

ساعت 24 - زمانی که ژنرال «رونالد کلارک» در نوامبر مسئولیت ارتش ایالات متحده در اقیانوس آرام را بر عهده گرفت، رئیس او در منطقه، «ساموئل پاپرو» ارزیابی امنیتی جدی از وضعیت منطقه برای او داشت؛ از آخرین پست کلارک در اقیانوس آرام مربوط به سه سال قبل، وضعیت بدتر شده بود.

کلارک در مصاحبه‌ای با وال استریت ژورنال حالا با نظرات ساموئل پاپرو موافق است. وی که ۳۷ سال در ارتش آمریکا خدمت کرده و ۱۰۶ هزار پرسنل زیر دستش بودند، در این باره گفت: «در بازه زمانی عجیبی به سر می‌بریم. برخی از کارهایی که می‌بینید مخالفان و دشمنان ما انجام می‌دهند چیزهایی هستند که واقعا گاهی اوقات شما را ناامید می‌کنند. » این ژنرال ارتش آمریکا در ادامه با اشاره به رزمایش‌های چین برای محاصره احتمالی تایوان گفت، پنج سال پیش اصلا فکرش را هم نمی‌کرد که پکن چنین مانوری را انجام دهد. اما الان موقعیت فرق کرده است. مدعی مالکیت تایوان است و آن را جزئی از قلمروی خود می‌داند و استفاده از زور را برای تحت کنترل درآوردن این جزیره رد نمی‌کند. از ۲۰۲۲، پکن رزمایش‌های خود را که مشابه با محاصره است، پیرامون این جزیره افزایش داده و از جنگنده، ناو، کشتی‌ها و قایق‌های گارد ساحلی و پهپاد استفاده کرده است. به گزارش ایسنا، ژنرال رونالد کلارک ادامه داد: به چالش‌های اجرای یک ماموریت در فضایی مورد منازعه به طول تقریبا ۸۰ مایل دریایی نگاه کنید. انجام چنین ماموریتی در این شرایط دشوار است. افزایش فعالیت‌های نظامی چین چین در دوران ریاست جمهوری فعلی یعنی شی جین‌پینگ اقدامات نظامی و توسعه ارتش را افزایش داده که این شامل ناوها، کلاهک‌های هسته‌ای و موشکی است. تغییرات سریع و ریشه‌ای، چین را به سرسخت‌ترین رقیب ایالات متحده تبدیل کرده که این خود بسیاری از مزیت‌های دیرینه آمریکا را خنثی و واشنگتن را مجبور می‌کند برای دوران جدیدی از رقابت قدرت‌های بزرگ تغییر جهت دهد. منتقدان می‌گویند آمریکا در پاسخ دادن به این تغییرات، آهسته عمل کرده است که علتش درگیر بودن در جنگ‌های خاورمیانه و اوکراین است. کشتی‌سازی آمریکا همچنان با چالش روبروست و صنایع دفاعی آن نیز نمی‌توانند یک جنگ طولانی را تحمل کنند. قابلیت‌های چین از جمله زرادخانه موشک‌های در حال گسترش که به ویژه برای ایالات متحده آزاردهنده است، با هدف متوقف کردن موثر نیروهای آمریکایی در مناطق حساس اقیانوس هند و اقیانوس آرام است. این مناطق از خط ساحلی شرقی چین تا به اصطلاح اولین زنجیره جزیره که ژاپن، تایوان و فیلیپین را شامل می‌شود، گسترش می‌یابد و به طور فزاینده‌ای به سمت غرب اقیانوس آرام گسترش می‌یابد.

درصورتیکه درگیری رخ دهد، پکن تلاش می‌کند تا ناوها و جنگنده‌های آمریکایی را برای پیوستن به نبرد محدود کند و این کار را با خطرناک کردن حریم‌های هوایی و دریایی خود انجام می‌دهد. ژنرال کلارک در این باره گفت: «اینجاست که نیروهای زمینی وارد می‌شوند. ارتش با پشت سر گذاشتن دوران اولیه مبارزه با شورش‌ها، واحدهای چابک جدیدی را برای عملیات در مناطق خط مقدم با حضور ژاپن، تایوان و فیلیپین ایجاد کرده است. در یک درگیری، ایده این است که این نیروها به عملیات پراکنده دست بزنند، اهداف چینی را از زمین مورد اصابت قرار دهند، اطلاعات ارزشمند فضای نبرد را جمع آوری و فضاهایی برای مانور نیروهای هوایی و دریایی ایالات متحده ایجاد کنند. » دو واحد عملیاتی به نام «نیروی ضربت چند دامنه‌ای» برای منطقه هند-پاسیفیک در نظر گرفته شده است. سومین واحد عملیاتی هم در حال ایجاد شدن است. برای کمک به آن‌ها در انجام وظایف خود، ارتش در حال استقرار سیستم‌های موشکی جدید است. این شامل جنگنده‌های تایفون می‌شود که می‌تواند کشتی‌ها، هواپیماها و اهداف زمینی دشمن را تا سرزمین اصلی چین تعقیب کند. ارتش سال گذشته این پلتفورم را با همراهی سربازان آمریکایی به فیلیپین فرستاد؛ اقدامی که پکن آن را به شدت مورد انتقاد قرار داد. ژنرال کلارک ادامه داد: «هدف این است که هر گونه اقدام یا سیاستی که موجب شود طرف مقابل در تصمیم‌گیری‌های خود تجدید نظر کند و از اقداماتی که می‌تواند به تنش‌ها دامن بزند دوری کند، باید حمایت شود. » مزیت‌های نیروی نظامی چین چین مزایای بزرگی از جمله نزدیکی به منطقه هند-پاسیفیک دارد. هرگونه درگیری بزرگ در منطقه به ویژه در نزدیکی تایوان دقیقا در مجاورت چین اتفاق خواهد افتاد و نیروهای نظامی ایالات متحده که از آمریکا به آنجا می‌آیند، ممکن است با تاخیر به محل درگیری برسند. کلارک در ادامه مصاحبه خود با وال استریت ژورنال به این موضوع اشاره کرد که در این وضعیت، فرصتی برای دور زدن و یافتن راه حلی را می‌بیند. نیروهای آمریکایی در منطقه هند-پاسیفیک از طریق برنامه‌ای فشرده از رزمایش‌ها و سایر فعالیت‌هایی که با هدف تقویت مشارکت‌های آمریکا انجام می‌شود، زمان بیشتری را در مکان‌های کلیدی سپری می‌کنند.

در روزهای گذشته، نیروهای آمریکایی شامل سربازان و تفنگداران در بخشی از رزمایش‌های سالانه در کنار نیروهای استرالیایی و فیلیپینی در ساحلی دورافتاده در دریای چین جنوبی حضور داشته‌اند و ماموریتشان تمرین خنثی کردن یک حمله آبی-خاکی بوده است. سربازان که بسیاری از آن‌ها در بوته‌های نوار ساحلی پنهان شده بودند، از تسلیحات متعدد و متنوعی شامل موشک‌های نقطه زن، تسلیحات ضد هوایی، موشک‌های دوش پرتاب، تفنگ و مسلسل استفاده کردند. همچنین هواپیمای گشت زنی آمریکایی P-۸A و پهپاد ریپر MQ-۹ نیز مورد استفاده قرار گرفت

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها