نهاده های دامی آلوده به رانت و فساد
ساعت ۲۴ - شیوه تخصیص ارز و رفع تعهد ارزی در سالهای گذشته به گونهای بود که پروندههای مختلفی از سوءاستفاده از ارز ارزان تشکیل شد. درواقع دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت کالاها، به واردکنندگان، ارز ارزان میداد اما در همه موارد این ارز تبدیل به کالا نمیشد. یا سر از بازار آزاد در میآورد و یا کالایی با قیمت غیریارانهای خریداری و عرضه میشد. واردات کالاهایی جز کالایی که ثبت شده بود نیز نمونه دیگری از تخلفات صورتگرفته در این حوزه است.
یکی از مواردی که فساد آن عیان شد، ماجرای بازار سیاه نهادههای دامی بود که در پاییز سال ۱۴۰۲ قیمت مرغ و تخممرغ را افزایش داد. به نهادههای دامی مبلغ قابل توجهی ارز تعلق میگیرد؛ که پرداخت ۲ میلیارد و ۸۵۸ میلیون دلار ارز عمدتاً ۴۲۰۰ تومانی به دو شرکت واردکننده نهادههای دامی در آن سال خبرساز شد.
یکی از این شرکتها از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ که براساس لیستها در مجموع ۲ میلیارد و ۲۵۶ میلیون و ۸۳۴ هزار دلار دریافت کرده بود که ۲ میلیارد و ۲۴۲ میلیون دلار از این مبلغ ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده و فقط ۱۴ میلیون دلار ارز نیمایی دریافت کرده است.
شرکت دوم نیز تا تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰، ۶۰۲میلیون و ۹۹ هزار دلار گرفته بود که تمامی این مبلغ ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است.جالب آنکه با وجود تخصیص ۲ میلیارد و ۸۵۸ میلیون دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی تنها به این دو شرکت باز هم قیمت مرغ و گوشت گران شده بود.
همچنین در دولت سیزدهم ماجرای پرونده فساد ۱۱۰۰ میلیارد تومانی کوتاژ صوری نهاده دامی رخ داد که بر اساس آن ۵۰۰ هزار تن نهاده بدون اینکه وارد کشور شود، به قیمت ۱۱۰۰ میلیارد تومان در سامانه بازارگاه (سامانه متعلق به وزارت کشاورزی) به مرغداران و دامداران فروخته شده بود.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.