رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 654485

کلاهبرداری شرکت‌های چینی

ساعت 24 - یکم– برخی کارشناسان باور دارند بدترین نتیجه تحریم ایران از سوی آمریکا این بوده و هست که صادرات نفت ایران در انحصار شرکت‌های چینی خریدار نفت ایران قرار گرفته است. به این ترتیب این داوری به معنای این است که صادرات نفت ایران به دیگر مشتریان مثل هند، ژاپن و کره‌جنوبی که از مشتری‌های قدیمی ایرانند از بازار صادراتی ایران خارج شده‌اند؟

کلاهبرداری شرکت‌های چینی

 واقعیت این است که کره‌جنوبی و ژاپن متحدان آمریکا در شرق آسیا به شمار می‌روند و خرید نفت از ایران را از سال ۱۳۹۸ به حداقل رسانده و پس از آن محل خرید خود را تغییر داده‌اند.

دوم– خب حالا مشکل چیست؟ ایران می‌خواهد نفت صادر کند که می‌کند و چین این کار را انجام می‌دهد. مشکل این است که شرکت‌های چینی خریدار نفت از ایران با شعبده‌بازی نفت ایران را به اسم نفت دیگر کشورها خریداری می‌کنند تا مشمول تحریم ثانویه آمریکایی‌ها نشوند. از سوی دیگر نفت ایران را در هر بشکه بسیار پایین‌تر از قیمت جهانی نفت خریداری می‌کنند.

سوم– با توجه به اینکه ایران چاره‌ای ندارد چه باید کند؟ ایران باید دست‌کم از نظر خریداری کالاها به‌صورت تهاتر دقت کند که شرکت‌های چینی کلاه سرشان نگذارند. مگر چنین چیزی اتفاق افتاده است؟ بله. «طبق اطلاعات رسیده به خبرگزاری ایلنا، مقدمات ورود دو فروند هواپیما به ناوگان هوایی کشورمان از دو سال گذشته توسط یک شرکت گمنام چینی تحت عنوان HAOKUN ENERGY (هاکان انرژی) بابت تهاتر نفت ایران انجام شده اما نکته این است که چینی‌ها هواپیماهایی که هر یک از آن‌ها کمتر از ۳۰‌میلیون دلار ارزش دارند، به قیمت ۱۱۶‌میلیون دلار با نفت کشورمان تهاتر کرده‌اند. » اگر این اتفاق در دیگر کالاها رخ داده باشد باید دید چقدر از چینی‌ها آسیب دیده‌ایم.

جهان صنعت

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها