رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 663855

85درصد سود دراختیار یک درصد غولها

عیسی منصوری، رییس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران اخیرا گفته ۸۵‌درصد سود شرکت‌های سودده کشور توسط تنها یک‌درصد شرکت‌ها تولید می‌شود. از سوی دیگر حدود ۸۵‌درصد اشتغال کشور در بنگاه‌های کوچک و متوسط قرار دارد.

85درصد سود دراختیار یک درصد غولها

 او اعلام کرده ۵/‏‏۹۶‌درصد بنگاه‌های کشور خرد هستند و فقط حدود نیم‌درصد بنگاه‌ها در گروه بنگاه‌های بزرگ قرار می‌گیرند. این ارقام یک شکاف اساسی را نشان می‌دهد.

شرکت‌هایی که بیشترین سود را تولید می‌کنند الزاما همان شرکت‌هایی نیستند که بیشترین اشتغال را ایجاد کردند. بخش بزرگی از نیروی کار در بنگاه‌هایی فعالیت می‌کند که از نظر مالی شکننده‌تر از غول‌های اقتصادی هستند. درچنین‌ساختاری صحبت‌کردن از مالیات شرکت‌ها بدون تفکیک نوع و اندازه شرکت می‌تواند گمراه‌کننده باشد.

سوال مهم این است: آیا همان یک‌درصد شرکتی که ۸۵‌درصد سود را در اختیار دارد سهم متناظری از مالیات اشخاص حقوقی نیز پرداخت می‌کند؟

داده‌ای که پاسخ دقیق به‌این پرسش را بدهد در گزارش‌های عمومی اخیر منتشر نشده اما همین نبود داده نیز خود مساله‌ای مهم است. برای قضاوت درباره عدالت مالیاتی باید بدانیم مالیات اشخاص حقوقی چگونه میان بنگاه‌های بزرگ، متوسط و کوچک توزیع شده است.

اگر قسمت عمده مالیات از همان شرکت‌های بسیار بزرگ و سودآور گرفته شود یک تصویر داریم اما اگر فشار وصول میان بخش گسترده‌ای از شرکت‌های متوسط و کوچک توزیع شده باشد تصویر کاملا متفاوت خواهد بود.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها