مبارزه با تورم ؛ اروپا می تواند ایران نمی تواند
ساعت 24 - اقتصاددانان سالهاست میگویند کاهش نرخ تورم در هر اقتصادی با استفاده از دانش و بینش آقتصاد ی ممکن است و باید الزامهای سیاسی که به کاهش شتابتورم میشود را اجرا کرد. شوربختانه درایران این آموزهها به دلیل اراده سیاسی نادیده گرفته شده و شهروندان ایران زیر فشار تورم له شدهاند. تازه ترین اتفاق بزرگ برای کاهش نرخ تورم دراروپا شاهد هستیم.
بانک مرکزی اروپا (ECB) در پایان نشست سپتامبر خود از کاهش بیشتر نرخ بهره خبر داد؛ دومین کاهش از ژوئن گذشته که با ادامه کاهش نرخ تورم در منطقه یورو مورد انتظار کارشناسان و فعالان بازارهای مالی بود.
کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا، بعد از ظهر پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی که در مقر این بانک در فرانکفورت آلمان برگزار شد، با اشاره به تصمیم شورای حکام بانک مرکزی اروپا گفت: «رویکرد ما در قبال نرخ بهره وابسته به دادههاست، ما مجموعهای از شاخصها را بررسی و بر این اساس تصمیمگیری میکنیم. بنابراین به طی مسیر خاصی برای نرخ بهره متعهد نیستیم.»
در همین حال، شورای حکام بانک مرکزی اروپا با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که با کاهش ۲۵ واحد درصدی نرخ بهره پایه موافقت کرده است. در این بیانیه تصریح شده که این تصمیم بر پایه چشمانداز موجود در خصوص نرخ تورم در منطقه یورو اتخاذ شده است.
بدین ترتیب، نرخ بهره پایه و مبنا که به معنای نرخ سودی است که بانک مرکزی به سپردهگذاری بانکها نزد خود پرداخت میکند، از ۳.۷۵ به ۳.۵ درصد کاهش یافت. این نرخ تا پیش از بروز تبعات اقتصادی همهگیری ویروس کرونا و تهاجم نظامی روسیه به اوکراین منفی ۰.۵ درصد بود.
نرخ بهره وامهای پرداختی بانک مرکزی به بانکها نیز بسته به دوره زمانی استقراض بانکها با ۶۰ واحد درصد کاهش به ۳.۶۵ و ۳.۹۰ درصد رسید. بانک مرکزی اروپا در ماه ژوئن نیز نرخ بهره پایه را ۲۵ واحد درصد کاهش داده بود. سال ۲۰۲۴، سال چرخش نرخ بهره در دنیا است؛ بانکهای مرکزی جهان چه زمانی تغییر مسیر خواهند داد؟
کاهش تورم در منطقه یورو
طبق دادههای منتشر شده توسط اداره آمار کمیسیون اروپا (یورواستات)، نرخ تورم سالانه منطقه یورو در ماه اوت به ۲.۲ درصد کاهش یافت که کندترین افزایش سطح عمومی قیمتها از ژوئیه ۲۰۲۱ به شمار میرود.
پیشتر بانک مرکزی اروپا اعلام کرده بود که نرخ هدفگذاری شده برای تورم منطقه یورو ۲ درصد است و با تحقق این هدف در ادامه اجرای سیاست پولی انقباضی خود که با افزایش نرخ بهره دنبال میشد، تجدیدنظر خواهد کرد. همزمان با کاهش معنادار نرخ تورم در منطقه یورو، نرخ رشد تولید ناخالص داخلی منطقه یورو در سه ماهه دوم سال جاری میلادی نیز ۰.۲ درصد گزارش شده که نشان از عبور آرام منطقه یورو از رکود اقتصادی دارد.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.