جهش آسیبهای اجتماعی در فضای مجازی
ساعت 24 - سخنگوی قوه قضائیه گفت: امروزه مدل جرایم در حال تغییر است و فضای مجازی و ارتباطات دیجیتالی نیز بستر ظهور آسیبهای جدید را فراهم کردهاند؛ بنابراین لازم است نگاه خود به پیشگیری از جرم را بازنگری و بهروزرسانی کنیم.
اصغر جهانگیر در نشست کارگروه پیشگیری از وقوع جرم و تکالیف دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک با گرامیداشت یاد عیسی حسنی، معاون فقید پیشگیری از وقوع جرم استان کهگیلویه و بویراحمد، تاکید کرد: امیدواریم فرصتهای پیشرو، فرصتهایی طلایی برای خدمترسانی بیشتر به مردم باشد.
وی با تشکر از معاونان اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستریهای کل استانها که علیرغم کمبودهای انسانی و مالی، خدمات قابلتوجهی به جامعه ارائه میکنند، افزود: این تلاشها میتواند موجب امیدبخشی به مردم و تقویت اعتماد عمومیشود.
جهانگیر با اشاره به رشد آسیبهای اجتماعی در جامعه، گفت: یکی از پرسشهای اساسی این است که منشا این آسیبها چیست و چگونه میتوان با آنها مقابله کرد؟ این مسئله از دیرباز مورد توجه جوامع مختلف بوده و نیازمند بررسی دقیق و مستمر است.
وی ادامه داد: امروزه مدل جرایم در حال تغییر است و فضای مجازی و ارتباطات دیجیتالی نیز بستر ظهور آسیبهای جدید را فراهم کردهاند؛ بنابراین لازم است نگاه خود به پیشگیری از جرم را بازنگری و بهروزرسانی کنیم.
معاون پیشگیری از جرم قوه قضاییه با اشاره به اهمیت سیاستگذاری بر پایه شناخت تحولات اجتماعی، تصریح کرد: برای کاهش آسیبها باید عوامل موثر در بروز جرایم را در محیطهای مختلف شناسایی کنیم و اقدامات موثر را در حوزههای گوناگون توسعه دهیم.
جهانگیر با بیان اینکه برخی اقدامات موفق در حوزه پیشگیری قابل تعمیم به سایر نقاط کشور هستند، گفت: در خصوص دلایل افزایش جرایم، تحقیقات گستردهای صورت گرفته است و بر اساس برخی پژوهشها، عوامل اقتصادی در افزایش جرایم نقش داشتهاند.
وی همچنین نگاه جامعهشناختی به موضوع را ضروری دانست و افزود: تراکم جمعیت، توسعه شهری، فشار فضای مجازی و شکاف نسلی بین والدین و نسل جدید نیز از دیگر عوامل موثر در گسترش آسیبهای اجتماعی و تضعیف نهاد خانواده هستند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.