کشورهای عربی در مسیر تصاحب نیراث تاریخی ایران
ساعت 24 - کشورهای عربی و حاشیه خلیجفارس سالهاست با تکیه بر ابزارهای مالی و اهرمهای سیاسی در تلاش برای جعل نام خلیجفارس و همزمان، مصادره آثار تاریخی و هویت فرهنگی ایران به نام خود هستند. از خرید لنجهای چوبی دریانوردان ایرانی با قیمت پایه ۲ تا ۳ میلیارد تومان و خرید بردشیرهای سنگی بختیاری تا رسیدن آثار تاریخی قاچاق شده ایران به موزههای کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، همگی شاهدی بر تلاش کشورهای حاشیه خلیج فارس برای جمع آوری داشتههای فرهنگی ایران است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، قطر و امارات در رقابت تنگاتنگ با یکدیگر از چند سال قبل، سراغ میراث دریانوردی ایران آمدهاند و تلاش دارند با خرید لنجها و کشتیهای چوبی دستساخت دریانوردان ایرانی، خلیج فارس را از این میراث جهانی خالی کنند و دانش دریانوردی ایران را در اختیار بگیرند.
جالب آن که آنها تا 7 سال قبل مبلغی که برای لنج ها و قایقهای یک تکه چوبی ایران پیشنهاد میدادند بین 100 میلیون تومان تا یک میلیارد تومان بود و حالا به گفته برخی ناظران میراث خلیج فارس این مبلغ برای خرید لنجهای ایرانی به قیمت پایه 2 تا 3 میلیارد تومان بدون احتساب قیمت موتور لنج ها رسیده است.
دلالان عرب حاشیه خلیج فارس لنجهای چوبی ایران را با قیمت 100 میلیون تا 2 میلیارد تومان از طریق واسطههای قطری خریداری و در سواحل ایران تعمیر و بازسازی میکنند و برای نمایش در موزهها و استفاده از لنجهای چوبی ایران در مسیرهای گردشگری امارات و قطر دریانوردان ایرانی را از هویت دریایی خود خالی میکنند.
کمین ۳ میلیارد تومانی امارات و قطر برای تصاحب میراث دریانوردی ایران/ هجوم کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای خرید لنجهای چوبی ایران
همزمان با سفر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به کشورهای عربی حوزه خلیجفارس و این اعلام او که خبر مهمی در راه است، خبرگزاری آسوشیتدپرس در آمریکا با انتشار خبری از تصمیم ترامپ به جعل نام خلیجفارس پرداخت. انتشار این خبر اما موج رسانهای بزرگی بهراهانداخت و ایرانیان داخل و خارج از کشور را در مواجهه با تصمیم احتمالی و عجیب رییس جمهوری آمریکا متحد کرد. تا جایی که حتی یاسمین انصاری، نخستین ایرانی راه یافته به کنگره آمریکا نیز در 13 مه 2025 همراه با جمعی از نمایندگان دموکرات آمریکا در کنگره آن کشور لایحه جلوگیری از استفاده منابع مالی فدرال برای تغییر نام خلیج فارس به نامهای دیگر را امضا کردند. او همچنین در اظهاراتی در مجلس نمایندگان آمریکا مخالفت شدید خود و مردم ایران با تغییر نام خلیج فارس را با استناد به نقشهها و اسناد تاریخی اعلام کرد.
هر چند ترامپ در تور سیاسی ـ اقتصادی خود به کشورهای حاشیه خلیجفارس با توجه به موج منفی ایجاد شده از افتادن در بازی قدیمی و نخنمای تغییر نام خلیج فارس اجتناب کرد و حتی در سفر به امارات متحده عربی که قرار بود آن خبر بزرگ را اعلام کند، پس از استقبالی که دختران اماراتی در مراسم شبیه به احضار ارواح و اجنه که در شبکههای مجازی با عنوان «ژانر وحشت» در جهان وایرال شد، از تغییر نام تاریخی خلیج فارس امتناع کرد و با شکست این پروژه سنگین و پرهزینه مواجه شد، اما این اقدام او مانع از تلاش بیوقفه کشورهای عرب برای مصادره نشانههای فرهنگ ایران نمیشود.
کشورهای حاشیه خلیجفارس سالهاست با تکیه بر درآمدهای هنگفت نفتی و توسعه زودهنگام به اعتماد بهنفس قابل توجهی در منطقه دست پیدا کردهاند تا جایی که در تلاش هستند با منابع مالی خود تکههای بزرگی از مواریث و داشتههای فرهنگی ایرانیان را خریداری کنند تا از آثار تاریخی و فرهنگی ایران عبایی برازنده قامتشان بدوزند.
سالهای طولانی است که موزههای بزرگ قطر و امارات از آثاری که توسط قاچاقچیان ایرانی به این کشورها منتقل میشود. حتی سنگ قبرهای تاریخی بومیان جزایر جنوب ایران و بردشیرهای بختیاری هم سر از خانهها و موزههای شیوخ عرب در امارات و قطر درمیآورند.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.