رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 459790

آیا اروپا به سادگی شرایط ایران را قبول می کند ؟

موانع پرداخت اعتبار۱۵ میلیارد دلاری اروپا به ایران

ساعت 24 -آیا اروپا به سادگی می پذیرد قول داده شده امانوئل ماکرون فرانسوی به ایران را قبول کرده و خود را باشرایط دیکته شده ایران سازگارکند؟ به نظر می رسد با توجه به روند طی شده در 14 ماه اخیر وتاخیر طولانی در اجرای اینستکس و همچنین آنچه عراقچی در ظاهر می گوید این اتفاق به سادگی رخ نخواهد داد.

ظماک
dir="RTL"> عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران که بعد از سفر روز دوشنبه خود به پاریس در اسلوونی گفت که بازگشت ایران به اجرای کامل برجام منوط به دریافت ۱۵ میلیارد دلار برای یک دوره چهار ماهه است.وی تاکید کرد که ایران تنها در صورتی به اجرای کامل توافق هسته ای باز خواهد گشت که قادر به فروش نفت خود و بهره مندی از عواید آن بدون هرگونه محدودیتی باشد.معاون وزیر امور خارجه ایران گفت: «به دنبال تماس های تلفنی آقای ماکرون رئیس جمهور فرانسه، به ایشان تاکید شد که یا اروپا می بایست از ایران نفت خریداری کند و یا معادل فروش نفت را به صورت خط اعتباری، که با درآمدهای نفتی ایران تضمین می‌شود و در حقیقت به نوعی به معنای پیش فروش نفت است، در اختیار ایران قرار دهدبه گفته عباس عراقچی میزان این خط اعتباری «حدود ۱۵ میلیارد دلار» برای یک مدت چهار ماهه تا پایان سال جاری میلادی است. وی افزود که «در صورت حصول توافق ایران در چهار ماه آینده معادل صد در صد نفت خود را یا خواهد فروخت یا به صورت خط اعتباری دریافت و پیش فروش می کندمعاون وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد که تهران در صورت «دریافت ۱۵ میلیارد دلار» آماده مذاکره با «کشورهای ۱+۴» خواهد بود. به گفته وی هنوز در مورد دستور کار این مذاکرات اختلاف نظرهای جدی وجود دارد.بنا به اعلام عباس عراقچی گفتگوها درخصوص تعیین دستورکار هنوز ادامه دارد و به هیچ نتیجه مشخصی نرسیده است. وی تاکید کرد که ایران درباره «خطوط قرمز» خود با کسی مذاکره نخواهد کرد.عباس عراقچی در ادامه افزود که در صورت عدم اجرای خط اعتباری «۱۵ میلیارد دلاری» ایران به کاهش تعهدات برجامی خود ادامه خواهد داد. معاون وزیر امور خارجه ایران احتمال برداشته شدن «گام موثر» از سوی کشورهای اروپایی تا پیش از روز ۱۶ شهریور (شنبه آینده) را «بعید» دانست. به گفته وی ایران در این تاریخ مرحله سوم کاهش تعهدات برجامی خود را اعلام خواهد کرد.معاون وزیر امور خارجه ایران همچنین امکان ملاقات بین حسن روحانی، رئیس جمهوری این کشور با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد را رد کرد.

چند مانع

نخستین سد بزرگ برسرراه چنین خواسته ای از ایران مخالفت امریکایی ها است. خبرگزاری رویترز گزارش داده است که فرانسه به دنبال اختصاص خط اعتباری «۱۵ میلیارد دلاری» به ایران در ازای اجرای کامل تعهدات برجامی از سوی تهران است. به گفته منابع دیپلماتیک فرانسوی و ایرانی اجرای این طرح منوط به عدم مخالفت آمریکا است.ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه گفته است که موافقت آمریکا با این طرح «حیاتی» خواهد بود. وی افزوده است که ایران در ازای دریافت خط اعتباری «۱۵ میلیارد دلاری» باید ضمن اجرای کامل تعهدات برجامی و تامین امنیت در خلیج فارس با آغاز مذاکرات بر سر ثبات در منطقه و دوران پس از پایان اعتبار برجام (سال ۲۰۲۵) موافقت کند. به نظر می رسد مردان کاخ سفید به سادگی حاضر نخواهند شد بدون هیچ دستاورد ملموسی به صادرات ضمنی نفت ایران رضایت دهد و شرط های خود را می گذارد مگر اینکه پیش از این در این باره رضایت داده و امتیازی از ایران یا از اروپا گرفته باشند.

مانع بعدی درمسیر اجرای این خواست ایران منبع تامین کننده این 15 میلیارد دلار است. آیا قرار است فرانسوی ها به تنهایی این رقم را تامین کنند ؟ این رقم بالایی است و به نظر نمی رسد فرانسوی ها این میزان اعتبار را برای یک دوره چهارماهه مورد درخواست ایران بتوانند تامین کنند. آیا قرار است این رقم از منابع اتحادیه برداشته شود که دراین صورت باید موافقت همه اعضای این اتحادیه گرفته شود که احتمال مخالفت وجود دارد.آیا قرار است سه کشور اصلی اتحادیه اروپا این میزان اعتبار را تعیین کنند که باید سهمیه بندی شود که این نیز کار آسانی به شمار نمی اید و مسایل فنی دست و پاگیری دارد. از سوی دیگر این راهبرد ایران می تواند برای اتحادیه اروپا یک نقطه ضعف جدی به حساب آید که تسلیم شرایط ایران شده و اروپایی ها برایشان قبول این نقطه ضعف کار دشواری است. این احتمال وجوددارد که درروزهای آینده شرایط اتحادیه اروپا و آنچه که ایران از آن شرایط پذیرفته آشکار شود تا معلوم شود اروپا چه به دست می آورد.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها