رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 513676

۵ تا ۱۵ یورو: مظنه قیمت برای یک واحد واکسن کووید ۱۹

ساعت 24 - بنا بر ارزیابی کارشناسان صنایع داروسازی اروپا، در صورت تولید انبوه و ارائه به بازار، هر واحد واکسن کرونا بین ۵ تا ۱۵ یورو قیمت خواهد داشت. این در حالی است که هنوز هیچیک از شرکت‌های داروسازی به مرحله پایانی آزمایش‌ها نرسیده‌اند و معلوم نیست که واکسن کی به بازار عرضه خواهد شد.

روز سه‌شنبه ٢٢ سپتامبر/اول مهر، رئیس بخش واکسن فدراسیون صنایع دارویی اروپا در توضیحاتی که به پالمان اروپا ارائه کرد گفت که در مورد ساخت واکسن کووید ١٩ رقابت‌های زیادی وجود دارد و بنابراین صلاح نیست که اطلاعات مربوط به قراردادهای دولت‌ها با شرکت‌های داروسازی فاش شود. او گفت تا زمانی که قراردادها به مرحلۀ نهایی نرسیده، بهتر است که از انتشار اطلاعات صرف نظر کنیم. اما او اضافه کرد که "قیمت ۵ تا ١۵ یورو برای هر واحد واکسن، قیمتی منطقی به نظر می‌آید".اتحادیۀ اروپا شش توافق جداگانه با شرکت‌های داروسازی امضا کرده و صدها میلیون واحد واکسن سفارش داده است، اما هنوز معلوم نیست که کدام یک از این شرکت‌ها زودتر به مرحلۀ تولید انبوه واکسن خواهد رسید.اما ارزیابی قیمت‌ها حتی در ارزان‌ترین حالت – یعنی هر واحد ۵ یورو – برای کشورهای فقیر هزینۀ بسیار سنگینی خواهد بود. یکی از مدیران شرکت داروسازی "سانوفی" که در مسابقۀ ساخت واکسن شرکت دارد گفته است: "ما اطمینان می‌دهیم که قیمت‌ها مناسب و عادلانه‌ خواهد بود: برای کشورهایی که درآمد بالا دارند قیمتی متعادل، و برای کشورهای در حال رشد قیمتی کمتر در نظر گرفته‌ایم"...

یکی از مسئولان شرکت آلمانی "کورواک" (CureVac) نیز گفته است که اگر آزمایش واکسن‌ها نتیجه‌بخش نباشد، این شرکت فقط هزینۀ تحقیقات و آزمایش‌ها را از دولت خواهد گرفت.رقابت برای ساخت واکسن کووید ١٩ فقط به لابراتوارها منحصر نیست و جنبه‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای بسیار پیچیده‌ای یافته است. در ماه‌های اخیر، چشم‌انداز تولید واکسن و منافع اقتصادی کلان آن بر بازارهای جهانی بورس تأثیر داشته است. بنا بر محاسبات مؤسسۀ خدمات مالی UBS، طی پنج ماه اخیر، حدود ۴٠درصد منافع حاصل‌شده در بورس نیویورک (وال استریت) با چشم‌انداز تولید واکسن کووید ١٩ مرتبط بوده است. اما اگر آزمایش‌ها به نتایج مورد انتظار نرسد، پیامدهای اقتصادی سنگینی در پی خواهد داشت. این در حالی است که حداقل دو شرکت بزرگی که در مسابقه شرکت دارند (فایزر و مُدرنا) طی دو ماه آینده به آخرین مرحلۀ آزمایش‌ها خواهند رسید. آنها باید الزاماً نتایج آزمایش‌ها را حداکثر تا آخر ماه نوامبر (اوایل آذرماه) منتشر کنند.یک مشاور سرمایه‌گذاری آمریکایی به نام والتر تاد به خبرگزاری رویترز گفته است: "ما فرض می‌کنیم که همه چیز به خوبی پیش می‌رود، اما هر خبری که در جهت خلاف منتشر شود می‌تواند خطراتی برای بازار داشته باشد".با اینحال شمار زیاد پروژه‌های ساخت واکسن در جهان باعث شده که کارشناسان به نتیجه‌بخش بودن حداقل یکی از آنها امیدوار باشند. در این صورت، دور دیگری از رقابت‌ها و چانه‌زنی برای خرید هرچه سریع‌تر واکسن قابل پیش‌بینی است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها