رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 530087

سقوط کم‌سابقه اقتصاد آلمان در سایه کرونا

ساعت 24 - پاندمی کرونا تاثیر شدیدی بر بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا گذاشته است. تولید ناخالص داخلی آلمان نسبت به سال ۲۰۱۹ پنج درصد سقوط کرده و درآمد دولت به‌شدت کاهش یافته است.

dir="RTL">بحران کرونا اقتصاد آلمان را به یکی از بدترین رکودهای دوران پس از جنگ جهانی فرو برده و شکاف‌ عمیقی در بودجه دولت ایجاد کرده است.بر اساس برآورد اداره آمار فدرال، برای نخستین بار از سال ۲۰۱۱ آلمان با کسری بودجه مواجه است و تولید ناخالص داخلی نسبت به سال ۲۰۱۹ پنج درصد کاهش یافته است.سقوط اقتصادی آلمان به این شکل تنها در زمان بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۹ رخ داد. آن زمان تولید ناخالص داخلی ۵،۷ درصد کاهش یافت.در سال ۲۰۲۰ هزینه ایالت‌ها، شهرداری‌ها و صندوق‌های تأمین اجتماعی ۱۵۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو بیشتر از درآمدشان بوده است.

در این سال کسری بودجه ۴،۸ درصد برآورد شده است، پدیده‌ای که تنها در سال ۱۹۹۵ زیر فشار اتحاد دو آلمان (آلمان فدرال و جمهوری دموکراتیک آلمان) اتفاق افتاد. درآمد مالیاتی نیز در آلمان کاهش یافته است. یکی از دلایل آن، کاهش مالیات بر ارزش افزوده بود که از اول ژوئیه ۲۰۱۹ برای ترغیب مصرف‌کنندگان به خرید، به مدت شش ماه از ۱۹ درصد به ۱۶ درصد رسید.در همین مدت زمان هزینه‌های دولت به دلیل کمک‌های نقدی به شاغلان بخش خصوصی افزایش چشمگیری یافت.

کاهش صادرات و واردات

در ماه مارس و آوریل سال ۲۰۲۰ بخش‌هایی از اقتصاد آلمان به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا و بیماری سارس‌کوو ۲ تعطیل شد، مرزها به طور موقت بسته شدند و زنجیره‌های تأمین مواد مورد نیاز پاره شد.در تابستان بهبود موقتی پیش آمد اما در پاییز، افزایش تعداد مبتلایان محدودیت‌های جدیدی در زندگی اجتماعی و اقتصاد ایجاد کرددر سال ۲۰۲۰ صادرات این کشور نسبت به سال پیش از آن ۹،۹ درصد کاهش یافت و واردات کالاها و خدمات ۸،۶ درصد افت کرد.در این سال هزینه‌های مصرف‌کنندگان خصوصی هم شش درصد کاهش یافت که رکورد محسوب می‌شود.برخی از اقتصاددانان بازگشت قدرتمندانه بزرگترین اقتصاد اروپا در سال جاری را پیش‌بینی کرده‌اند اما انتظار اکثر کارشناسان این است که اقتصاد آلمان در اواخر سال ۲۰۲۱ تا آوایل ۲۰۲۲ به سطح پیش از بحران کرونا خواهد رسید.

دویچه وله

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها