رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 653825

ایران زیر ذره‌بین رسانه‌های خارجی

در صدر اخبار ۲۴ ساعت گذشته، خبر بازگشت بمب افکن‌های بی-۲ از جزیره دیگو گارسیا قرار داشت. نتایج «دلگرم‌کننده» مذاکرات عمان برای آمریکایی‌ها، سفر پوتین به ایران، فرصتهای پیش‌روی ترامپ در سفر به خاورمیانه، و کاهش دستمزد مقامات حماس و تشدید تقاضاها از ایران برای دریافت پول، از دیگر خبرهای مهم بودند.

روزنامه فرانسوی «صدای شمال» (La Voix du Nord) در گزارشی نوشت که ارتش آمریکا آخر هفته گذشته به استقرار بی‌سابقه شش بمب‌افکن رادارگریز بی-۲ در جزیره دیگو گارسیا پایان داده است.گمان می‌رود که تصمیم به بازگشت این بمب‌افکن‌ها، همزمان با دریافت اخباری از پیشرفت نسبی در مذاکرات هسته‌ای ایران و ایالات متحده گرفته شده است.

ارتش آمریکا در اواخر ماه مارس، شش بمب افکن رادارگریز بی-۲ اسپیریت را در جزیره دیگو گارسیا در حدود ۵ هزار کیلومتری ایران مستقر کرد که گمانه زنی‌ها را درباره حمله قریب‌الوقوع ایالات متحده تقویت کرد. به نوشته این روزنامه، تصاویر ماهواره‌ای پایگاه دیگو گارسیا و ارزیابی تحلیلگران اطلاعات منبع باز (OSINT) نشان می‌دهد که شش بمب افکن بی-۲ این آخر هفته دیگو گارسیا را ترک کردند و به پایگاه خود در ایالت میسوری آمریکا بازگشتند.

رادیو بین‌المللی فرانسه با اشاره به پایان چهارمین دور مذاکرات هسته‌ای که در عمان برگزار شد، نگاهی به برآورد دو طرف از آن داشته است؛ گفتگوهایی که ایران آن را «دشوار اما مفید» و آمریکا «دارای نتایجی دلگرم کننده» خوانده است.
با این وجود در این خبر، بر این موضوع هم تاکید شده که رئیس جمهور ایران درخواست برچیده شدن تاسیسات هسته‌ای را رد کرده است.
«ار.اف.ای» همچنین به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی که نامش اعلام نشده، می‌نویسد که آن‌ها «مشتاقانه منتظر نشست بعدی خود در آینده نزدیک» هستند.
میانجی عمانی نیز از طرح «ایده‌های مفید و بدیع» در جریان این گفتگوها خبر داده که «نشانه‌ای از تمایل به دستیابی به یک توافق شرافتمندانه» توصیف شده است.

نشست روز یکشنبه در عمان، چند روز قبل از سفر منطقه‌ای دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده به پایان رسید. او قرار است به عربستان، قطر و امارات عربی متحده سفر کند.
وسایت فرانسوی «بورسوراما» با اشاره به سفر قریب‌الوقوع رئیس جمهور روسیه به ایران، به این موضوع پرداخته است که ولادیمیر پوتین پیش از این در سال ۲۰۲۲ میلادی نیز اولین سفر خارجی خود پس از حمله تمام عیار به اوکراین را، با ورود به تهران و دیدار با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران انجام داده است.
این وبسایت همچنین به این موضوع اشاره دارد که اگرچه مسکو از ایران در جریان جنگ اوکراین سلاح خریده و دو کشور اوایل سال جاری یک توافقنامه مشارکت استراتژیک ۲۰ ساله امضا کردند، اما روابط آن‌ها اغلب تیره بوده است.

مقامات ایران بر این باورند که اگرچه مسکو به دنبال آن است که همواره در موقعیتی قدرتمند قرار داشته باشد، اما نمی‌خواهد با وجود مداخله نظامی‌اش در سال ۲۰۱۵ میلادی در سوریه، اکنون خود را درگیر مناقشات خاورمیانه کند.

قرارداد مشارکت راهبردی که اوایل سال جاری میان ایران و روسیه امضا شد نیز برخلاف برخی قراردادهایی که روسیه با سایر کشورها منعقد کرده است، فاقد بند دفاع متقابل است.
یورونیوز

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها