رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 489826

ارزش جان انسانها چقدر است؟

جان انسانها در دست دولتها

ساعت 24 -گسترش روزافزون ویروس کرونا و چشم اندازمبهم مبارزه با این ویروس در همه کشورهای جهان به رغم پیروزی نسبی برخی کشورها اکنون دولتها را به این فکر انداخته است چه باید کند؟ دوراهی سرنوشت ساز در انتخاب میان کسب وکار و روزی شهروندان و جان آنها به نگرانی ها دامن می زند.

پلیس فرانسه
dir="RTL">دولتها کدام راه را برشهروندان تحمیل می کنند و چگونه می خواهند از جان یا مال مردم صیانت کنند؟ یورورنیووز دراین باره پرسیده است : آیا رویکرد متفاوت دولت‌ها به نحوه مقابله با شیوع ویروس کرونا ریشه در ارزش جان انسان‌ها در هر کشور و قیمت زندگی هر فرد در ذهن سیاستمداران حاکم دارد؟ ارزش جان هر انسان از نظر اقتصاددانان برابر است با مجموع هزینه‌ای که یک جامعه یا دولت برای جلوگیری از مرگ شهروندان خود صرف می‌کند، اعم از هزینه های چون بهسازی جاده ها، توسعه بهداشت عمومی و مبارزه با آلودگی هوا. البته بیمه‌گران نیز پایه محاسبه ارزش بیمه عمر را بر مبنای هزینه مقابله با ریسک فوت هر فرد در یک جامعه قرار می دهند.بر این اساس، ارزش جان هر انسان در فرانسه سه میلیون یورو تخمین زده شده است. به عبارت دیگر، هر چقدر که هزینه عمومی صرف شده در طول عمر هر نفر کمتر از سه میلیون نفر باشد، کشور یا دولت فرانسه به همان میزان سود کرده است.اما این نرخ در کشورهای مختلف جهان بسته به سطح توسعه یافتگی و ثروت آن متغییر است چون که این دو عامل موجب افزایش هزینه زندگی و مخارج دولت‌ها می‌شود. به همین دلیل بین تولیدناخالص داخلی کشور و قیمت بیمه عمر یک رابطه مستقیم وجود دارد. بر همین مبنا ارزش جان هر آمریکایی حدود ۳ برابر یک فرانسوی و معادل ۱۰ میلیون دلار برآورد شده است.اما شیوع ویروس کرونا این محاسبه‌های سنتی اقتصاددانان و بیمه‌گران را به چالش کشید. چنان که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در نطق تلویزیونی ۱۲ مارس خود خطاب به مردم کشورش گفت که سلامتی قیمت ندارد و دولت همه ابزارهای خود را برای تامین آن به کار خواهد گرفت و از هیچ هزینه ای در این خصوص دریغ نخواهد کرد.

وقتی آقای ماکرون در طول یک نطق خود چهار بار از عبارت «از هیچ هزینه‌ای برای سلامتی مردم دریغ نخواهیم کرد» استفاده می‌کند، نشان دهنده این مهم است که ارزش جان انسان بی‌نهایت بالاست.اما در همین دوران شیوع ویروس مرگبار کرونا رهبرانی هم هستند که رویکرد متفاوتی نسبت به سلامتی و جان انسان‌ها اتخاذ می‌کنند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در مواجهه با بحران سلامت در کشورش به صراحت اعلام می‌کند که تبعات یک رکود عمیق که به بیکاری و فقر گسترده دامن بزند، چه بسا بیش از ویروس کرونا قربانی بگیرد.آقای ترامپ با اتخاذ این رویکرد، به تعویق افتادن مقابله همه جانبه با شیوع ویروس کرونا را توجیه می‌کند؛ رویکردی که یادآور این نگاه تلخ به رشد اقتصادی است که تاکید دارد سرمایه‌داری تنها به دنبال تامین جان و مال ثروتمندان است.بنابراین با وجود این که هر دو دولت فرانسه و آمریکا برای مقابله با تبعات رکود اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا محرک‌های مالی سنگینی را تجویز کرده‌اند ولی گویا هر یک از آنها بر پایه نرخ متفاوتی از جان انسان‌ها تدوین شده است.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها