کارخانه نساجی قائمشهر را با خاک یکسان نکنید!
ساعت 24 - رئیس شورای اسلامی کار کارخانه نساجی قائمشهر گفت: واگذاری با قیمت بسیار پایین و بدون در نظر گرفتن اهلیت، کارگران را نگران آینده کارخانه کرده است.
«سعید محمدعلیتبار» رئیس شورای اسلامی کار نساجی قائمشهر در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در ارتباط با وضعیت این کارخانه و نگرانیهای کارگران گفت: شرکت نساجی قائمشهر در سال ۱۳۹۵ به شهرداری قائمشهر واگذار شد؛ آن زمان قانونی بود که شهرداری نمیتواند مالکِ بیشتر از ۴۰ درصد سهام کارخانه باشد منتها آن زمان با زد و بندی که با سازمان خصوصیسازی و مدیران وقت آن کردند، ۹۲ درصد سهام کارخانه را صاحب شدند این در حالیست که قبل واگذاری کارخانه دولتی بود و تولید بسیار خوبی داشت.
وی افزود: در آن زمان با شهرداری قراردادی بستند که تا ۵ سال نساجی قائمشهر را با همین تعداد نیرو و همین خط تولید نگه دارد و بعد آن را انتقال دهد؛ نساجی قائمشهر در بهترین نقطه شهر واقع شده و بیش از ۶۵ هزار متر زمین دارد؛ این قرارداد به شهرداری اجازه میداد که بعد از ۵ سال یعنی در سال ۱۴۰۰ کارخانه را به بیرون شهر منتقل کند اما در سال ۱۴۰۰، میراث فرهنگی کارخانه را به دلیل ۹۰ سال قدمت ثبت کرد؛ در نتیجه، انتقال به بیرون شهر میسر نشد اما متاسفانه تولید ذره ذره افول کرد و کارخانه در سراشیبی سقوط افتاد.
محمدعلیتبار با بیان اینکه «نساجی قائمشهر دیگر هیچ وقت به دوران اوج خود بازنگشت» ادامه داد: چون شهرداری بیشتر از ۴۰ درصد سهام را نمیتوانست نگه دارد، تصمیم به واگذاری گرفتند. ۹۲ درصد سهام در مالکیت شهرداری است و قرار شد کل آن به بخش خصوصی واگذار شود.
اما در مراحل واگذاری نساجی قائمشهر، بایدها و الزامات رعایت نشد؛ رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه در این رابطه میگوید: کارخانه را باید به اهلش واگذار کنند. شورای تامین شهر مجوز واگذاری را به شرط اهلیت صادر کرد اما با یکی از پیمانکاران شهرداری که قبلاً آسفالتکار بوده، قرارداد بستند؛ در نهایت، شهریور سال قبل، قیمتگذاری انجام شد؛ قیمت را به شدت پایین گذاشتند، ملکی با چند دهنه مغازه در خیابان دیگر شهر و خود کارخانه با ۶۵ هزار متر زمین را سرجمع، ۴۱۹ میلیارد تومان قیمت گذاشتند در حالیکه قیمت ۱۵۰ دستگاه واحد بافنده از این رقم بیشتر است.
این فعال صنفی با بیان اینکه «قیمتگذاری پُرایراد و روند معیوب ادامه یافت و ۷ فروردین امسال به خریدار نامه دادند که دنبال کارهای اهلیت برود» افزود: ما اقدامات زیادی در سطح شهرستان، استان و کشور انجام دادیم که جلوی این کار را بگیریم؛ خوشبختانه، هم استاندار مازندران و هم دیوان محاسبات به ماجرا ورود کردند و فعلاً جلوی این کار را گرفتند اما ظاهراً واگذاری کاملاً منتفی نشده و مدیران کارخانه و شهرداری همچنان به دنبال واگذاری آن هستند.
نساجی قائمشهر ۲۱۷ کارگر دارد که به گفته رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه، همه این کارگران نگران آینده خود هستند: نمیخواهیم روزی نشانی از نساجی قائمشهر باقی نماند.
محمدعلیتبار با بیان اینکه «قائمشهر زمانی سه تا کارخانه نساجی بزرگ داشت که یکی از آنها در اثر سیاستهای نادرست با خاک یکسان شد و دیگری در وضعیت مبهم و معلق است و تولیدی ندارد» ادامه داد: ما نگرانیم که کارخانهی ما هم به همین سرنوشت تلخ دچار شود؛ با واگذاری به خاک سیاه بنشیند و آینده و زندگی کارگران نابود شود.
رئیس شورای اسلامی کار کارخانه نساجی قائمشهر در پایان گفت: خواسته ما این است که واگذاری کاملاً منتفی شود اما اگر اصرار بر فروش دارند، اول دولت دست به نوسازی بزند، قیمتگذاری درست انجام شود و به اهلش واگذارکنند نه اینکه شهرداری، کارخانه با ۹۰ سال قدمت را به یکی از پیمانکاران خود بدهد، به فردی که حتی یک روز هم سابقه کار در صنعت نساجی ندارد!
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.