رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 242267

قاسمی: صبرمان در برابر ترکیه حدی دارد/ با دولت آمریکا هیچ ارتباطی نداریم/مراسم سفارت سوئد در تهران هیچ ابهامی نداشت

ساعت24-سخنگوی وزرات خارجه کشورمان صبح امروز در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به این سوال که آیا ایران با تیم سیاست خارجی جدید آمریکا ارتباطی برقرار کرده است و اگر این ارتباط برقرار شده از چه طریق بوده است، گفت: ما با دولت آمریکا هیچ ارتباطی نداریم و در گذشته هم نداشته ایم.

بهرام قاسمی.jpg
بهرام قاسمی افزود: آنچه که ما را مدتی به آنها مربوط می کرد، بحث موضوع هسته ای و مذاکرات آن بود و با به ثمر نشستن مذاکرات هسته ای بود، پایان یافت.

وی گفت: ما هیچ ارتباطی با دولت جدید آمریکا و مشاوران آن نداریم و آنچه که اکنون در خصوص برجام می‌تواند وجود داشته باشد، مسائل سیاسی نیست و نیازی به گفت‌وگو و ارتباط با آن وجود ندارد و آنچه که ممکن است در پی این روند ورود و ظهور پیدا کند، مسائل فنی است که کانال پیگیری آن نیز آژانس است.

وی همچنین در همین راستا ادامه داد: بد عهدی آمریکایی ها در ارتباط با برجام هنوز در برخی از حوزه ها وجود دارد که از جمله آن مسائل بانکی است.

وی ادامه داد: موارد مربوط به مسائل بانکی، برخی از آن به بدعهدی‌های آمریکایی‌ها برمی‌گردد و برخی دیگر از آن می تواند ریشه در عوامل دیگری داشته باشد. ما همواره تلاش خود را داشته و خواهیم داشت که طرف مقابل به تعهدات خود عمل کند و مجبور شود این تعهدات را اجرایی کند. اروپایی ها تا حد زیادی در این ارتباط با ما همراه هستند. ما امیدواریم موانعی که وجود دارد برداشته شود، البته در وضعیت کنونی دولت جدید آمریکا این موضوع کمی دور از انتظار است ولی ما با تمام توان در جهت احقاق حقوق ملت ایران تلاش خواهیم کرد.

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوال ایسنا در ارتباط با حضور ایران در مذاکرات مربوط به صلح افغانستان که هفته گذشته در مسکو برگزار شده بود و اینکه آیا این حضور در مذاکرات بعدی نیز ادامه خواهد داشت یا نه گفت: با توجه به موضوع افغانستان شاهد این هستیم که اجلاس های منطقه ای و جهانی در ارتباط با آن در طی سالیان گذشته برگزار شده است.

وی با اشاره به اجلاس جدیدی که در این ارتباط هفته گذشته با حضور ایران در مسکو برگزار شد، گفت: این اجلاس جدیدی بود که دامنه اش نسبت به اجلاس قبلی که در همین چارچوب برگزار شده بود وسیع تر بود. قرار است برگزاری این اجلاس ادامه پیدا کند و ایران نیز در اجلاس هفته گذشته در سطح معاون وزیر شرکت کرده بود.

وی با اشاره به دستور کار این اجلاس و با تاکید بر اینکه مجموعه مسائل مربوط به افغانستان در دستور کار این اجلاس است ادامه داد: این اجلاس یک نشست مشورتی است و کشورها به عنوان شرکت کننده در آن حضور دارند. نه به عنوان سازمان و مجموعه مشخصی. تعداد شرکت کنندگان در اجلاس قبلی اندک بود ولی در این دوره هند و ایران نیز دعوت شدند و احتمالا طی ماه های آینده شاهد اجلاس دیگری نیز در ادامه اجلاس های قبلی باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی در ارتباط با سفر الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان به تهران در آینده نزدیک اظهار کرد: این سفر در آینده ای نزدیک انجام خواهد شد و در ادامه گفت‌وگوها و رایزنی های رو به جلویی است که بین دو کشور جریان دارد.

وی با بیان اینکه در دولت آقای روحانی روسای جمهور دو کشور بین 5 الی 6 بار با یکدیگر گفت‌وگو و رایزنی کرده اند، به تشریح مواضع و دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با آذربایجان پرداخت و افزود: نگاه ما به آذربایجان نگاهی دقیق و شفاف است. دو کشور روابط دیرپایی با یکدیگر دارند و تلاش کرده اند که همکاری های خود را در عرصه های اقتصادی و دیگر عرصه ها گسترش بدهند.

وی به سفر چند روز گذشته وزیر دادگستری به باکو اشاره کرد و گفت: رفت و آمد بین مقامات دو کشور در عرصه های مختلف جریان دارد و سفر رئیس جمهور آذربایجان به تهران می تواند گام بلندی برای ارتقاء هر چه بیشتر روابط دو کشور در آینده باشد و اینکه دو کشور با تفاهم بیشتری به گستره همکاری های خود اضافه کنند.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که رییس سازمان محیط زیست اعلام کرده که بین این سازمان و وزارت خارجه در ارتباط با موضوع ریزگردها همکاری‌هایی در حال انجام است، گفت: بحث ریزگردها یک بحث منطقه‌ای است و تعدادی از کشورهای منطقه در حال حاضر با آن درگیر هستند و مقابله با این موضوع یک همکاری مشترک را می‌طلبد.

وی ادامه داد: همواره همکاری در این حوزه بین وزارت خارجه و محیط زیست وجود داشته و خواهد داشت و ما معتقدیم که باید کشورهای همسایه با همکاری یکدیگر این موضوع را پیگیری کنند و راهکاری را برای حل آن پیدا کنند.

قاسمی در پاسخ به این سوال که اعلام شده در روز 5 اسفند ماه هیاتی از ایران برای گفت‌وگو در ارتباط با موضوع حج در سال آینده به عربستان سفر خواهد کرد، گفت: بعد از دریافت دعوت‌نامه از سوی دولت عربستان جهت حضور هیات ایرانی در این کشور به منظور مذاکره پیرامون شرایط حج قرار شده که هیاتی از ایران در روز 5 اسفند ماه به عربستان سفر کند.

وی با بیان اینکه با سفر این هیات مذاکرات در مورد حج آتی و شرایط ایران برای حضور در این مراسم شروع می‌شود، ادامه داد: باید منتظر بود و دید که هیات ایرانی در گفتگوهای خود با طرف عربستانی به چه نتیجه‌ای می‌رسد.

در این نشست مطبوعاتی خبرنگاری به صحبت‌های روز گذشته وزیر خارجه در اجلاس امنیتی مونیخ و پیشنهاد وی مبنی بر تشکیل مجمع گفتگوهای منطقه ای اشاره کرد و پرسید که وزارت خارجه تاکنون چه اقداماتی را برای تشکیل این مجمع انجام داده با توجه به اینکه وزیر خارجه قبلا نیز این پیشنهاد را مطرح کرده بود و آیا در سفر آقای روحانی به عمان و کویت چنین موضوعی پیگیری شد که سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ گفت: ما همواره تاکید کرده‌ایم که باید مشکلات در منطقه از راه گفتگو، همکاری و همفکری بین کشورهای منطقه حل شود و تنها راه عبور از افراطی‌گری و رسیدن به صلح و ثبات و تحقق توسعه در منطقه همکاری و همفکری بین کشورهای این منطقه است و دیگران نمی‌توانند از دوردست به این منطقه بیایند و بخواهند امنیت و صلح و ثبات در این منطقه ایجاد کنند.

وی گفت: ما در اجلاس امنیتی مونیخ نگاه کلی خود را در این ارتباط مطرح کردیم و در سفر آقای رییس‌جمهور به دو کشور عمان و کویت این مساله و اهمیت گفتگو بین کشورهای منطقه به اشکال مختلف مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در تعامل با کشورهای منطقه تلاش خود را به کار می‌گیرد که به راهکارهایی برای تحقق این موضوع دست پیدا کند، گفت: البته تحقق این موضوع کار ساده‌ای نیست. موانع بی‌شماری وجود خواهد داشت و در این چارچوب نمی‌توان شیطنت صهیونیست‌ها در منطقه را نادیده گرفت.

وی با اشاره به سیاست ایران‌هراسی که از سوی صهیونیست‌ها و برخی دیگر از کشورها برای حضور در منطقه پیگیری می‌شود، گفت: آنها برای توجیه حضور خود در منطقه و همچنین فروش تسلیحات‌شان چنین سیاستی را در پیش گرفته‌اند و بر اساس همین موضوع باید با هوشیاری و دقت بسیار در این خصوص و پیشبرد چنین موضوعی حرکت کرد.

قاسمی بار دیگر تاکید کرد: برای حل مسائل منطقه راهی جز آنچه اشاره شد وجود ندارد و امیدواریم که این موضوع در منطقه محقق شود.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به انتقاد یکی از خبرنگاران که مدعی بود ایران در برابر برخی از اقدامات کشورهای منطقه صبوری زیادی کرده و با صبوری و آرامش از کنار آنها گذشته است به مانند فاجعه منا و این در حالی است که عربستان در پی حمله‌ای که به سفارت این کشور در تهران شد اقدام به تعطیلی سفارت خود و قطع روابط با ایران کرد، گفت: ما جمهوری اسلامی ایران هستیم و سیاست و روش ما با برخی از نامتولد شده‌ها و تازه به دوران رسیده‌ها در منطقه متفاوت است. در همین چارچوب باید از سعه صدر بیشتری برخوردار باشیم و برخوردار هستیم ولی هرگز از حقوق مردم و منافع مردم غفلت نمی‌کنیم و برای پیگیری آن مسئول هستیم و تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم.

وی با اشاره به ابعاد فاجعه منا، ادامه داد: فاجعه منا حادثه عظیمی بود که هرگز فراموش نمی‌شود و بحث در مورد آن روشن است. بحث سفارت عربستان و اتفاقاتی که در مورد آن رخ داد موضوع دیگری است و همه مقامات در جمهوری اسلامی تاکید کردند نباید چنین اتفاقی می‌افتاد. همواره سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران حمایت از دیپلمات‌ها و نمایندگی‌های کشورهای خارجی در داخل ایران بوده و این اتفاق ناگواری بود که رخ داد.

سخنگوی وزارت خارجه گفت: همانطور که پیش از این گفتم قرار است در 5 اسفند ماه هیاتی در ارتباط با موضوع حج به عربستان سفر کند و با توجه به اینکه گذشته چراغ راه آینده است ما در مذاکرات خود از تجربیات و حوادث پیشین بهره می‌بریم و در مورد تک تک مواردی که مردم در ارتباط با آن حساس هستند در مذاکرات دقت لازم انجام می‌شود و آن را دنبال می‌کنیم. از بحث منزلت و کرامت حجاج ایرانی تا امنیت آنها. اینها موضوعات مهمی است که پیگیری خواهد شد و فکر می‌کنم تا آنجا که می‌دانم در دستور کار سازمان حج و زیارت قرار دارد و قرار است در ارتباط با آنها صحبت شود.

وی گفت: امیدواریم این مذاکرات با دقت و توجهی که دولت عربستان خواهد داشت به یک سرانجام مثبت و مناسب برسد.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در ارتباط با سفر رئیس جمهور به عمان و کویت اظهار کرد: این سفر به دعوت پادشاه عمان و امیر کویت انجام شد، سفر بسیار فشرده ای بود و ایشان به دلیل ضیق وقت و برنامه فشرده کاری خود مجبور شدند که این سفر را به صورت فشرده انجام دهند، ولی علی رغم اینکه این سفر به لحاظ زمان بسیار کوتاه بود ولی کاملا کیفی بود.

بهرام قاسمی با بیان اینکه پادشاه عمان بعد از دو سال اولین هیاتی را که پذیرش کردند هیات ایران بود، ادامه داد: در این سفر علاوه بر مسائل دو جانبه در ارتباط با همکاری های منطقه ای و جهانی نیز صحبت های خوبی انجام شد، در ارتباط با مسائل منطقه دو طرف دیدگاه های خود را مطرح کردند و با دیدگاه های یکدیگر آشنا شدند. احساس ما این است که فضای بسیاری خوبی برای ادامه رایزنی ها و انجام مشورت های بیشتر در راستای همکاری های منطقه ای وجود دارد. موضوعی که از سیاست های کلی جمهوری اسلامی ایران است. ما همواره تلاش داشته ایم با تمام همسایگان خود رابطه ای سازنده داشته باشیم.

وی با بیان اینکه البته بدخواهانی نیز وجود دارند که دوست ندارند چنین روابطی بین کشورهای منطقه شکل بگیرد، ادامه داد: اصل سفر یک فضای جدیدی را برای ادامه رایزنی ها فراهم کرد. این رایزنی ها می تواند گسترده تر شود تا بتوانیم با دیگر کشورهای منطقه نیز تا آنجا که امکان دارد براساس اصل احترام متقابل و منافع این همکاری ها و رایزنی ها را به پیش ببریم، ولی همانطور که گفتم بدخواهان و بددلانی هستند که علاقه مند نیستند ثبات و امنیت در منطقه شکل بگیرد. چنانکه مشاهده کرده اید در همین چارچوب آنها بعد از حل و فصل شدن یک مشکل، مشکل دیگری را ایجاد می کنند.

این دیپلمات عالی رتبه کشور با اشاره به مواضع مقامات برخی از کشورها در اجلاس مونیخ علیه ایران از جمله وزرای خارجه ترکیه و عربستان و همچنین وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ادامه داد: این مواضع و ادعاها، ادعاهای تکراری است و برخی از آنها اصلا قابل اعتنا و جدید نیست و ما در گذشته نیز چنین مواضعی را شنیده ایم.

وی ادامه داد: ما با کشوری در حوزه خلیج فارس روبرو هستیم که در برابر آن با یک تناقض جدی مواجه هستیم و نمی دانیم که چه گروهی آنجا حکومت می کنند. از یک طرف مواضع منفی دریافت می کنیم و گاهی نیز پیام های مثبتی را از طرق مختلف دریافت می کنیم.

وی با بیان اینکه صدای واحد و مشخصی دریافت نمی شود و منتظریم که صدای اکثریت را دریافت کنیم ادامه داد: البته ایران به راه خود ادامه می دهد. ما همواره بر سیاست سازنده خود در راستای ایجاد ثبات و صلح در منطقه تاکید داریم و به آن ادامه می دهیم و برای انجام بداخلاقی ها پیش قدم نمی شویم و از دیگر سو امیدواریم آنهایی که ناپخته و ناسنجیده سخن می گویند به عواقب سخنان خود دقت بیشتری کنند و بدانند صبر ایران حد و حدودی دارد. ما علاقه مند نیستیم که از این الفاظ استفاده کنیم و وارد چنین وادی هایی شویم.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان در مورد اظهارات اخیر مقامات ترکیه ای علیه ایران از جمله وزیر خارجه این کشور در اجلاس امنیتی مونیخ اظهار کرد: ترکیه یکی از کشورهای مهم همسایه ماست که از کمک های زیادی از جانب ایران بخصوص بعد از وقوع کودتا در این کشور برخوردار بوده است و خودشان می دانند که ایران در چه مواقع چه کمک هایی را به آن‌ها داشته است.

قاسمی تصریح کرد: وضعیت آشفته، بی سامان و نگران کننده این کشور باعث شده است که برخی از سیاستمداران ترکیه ای در گفتار و رفتار خود ناهنجاری هایی را داشته باشند، مواضع غیر سازنده ای را مطرح کنند و احتمالا به عواقب آنچه که بیان می کنند فکر نکرده اند.

وی با بیان اینکه به نظر می رسد مقامات ترکیه ای از روی عصبانیت و در راستای فرافکنی مشکلاتی که اکنون به آن گرفتار هستند، این مواضع را مطرح می کنند گفت: آن ها گرفتار گردابی شده اند و از طریق این فرافکنی ها به نوعی می خواهند بر روی مشکلات درونی و بیرونی خود سرپوش بگذارند.

قاسمی با تاکید بر اینکه آنها باید در بیان مواضع خود دقت بیشتری بکنند، ادامه داد: ما علاقه مند نیستیم که چنین گفتمانی بین ما و ترکیه وجود داشته باشد. ما صبوری می کنیم ولی این صبوری حدی دارد و ما امیدواریم آنها در بیان سخنان خود با ذکاوت و هوشیاری بیشتری عمل کنند. امیدواریم که اینگونه سخنان دیگر تکرار نشود و اگر قرار باشد دوستان در ترکیه چنین رویه ای را ادامه دهند ما نیز سکوت نمی کنیم و پاسخ چنین اظهاراتی را خواهیم داد.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه صحبت‌های خود با خبرنگاران در ارتباط با برخی از تحلیل ها مبنی بر اینکه مذاکرات آستانه 2 موفق نبوده و از دیگر سو بین ایران و روسیه در این نشست اختلافاتی وجود داشته ادامه داد: ما در بهترین شرایط همکاری، رایزنی و تفاهم با روسیه در ارتباط با موضوع مورد اشاره قرار داریم و اختلاف نظری با روسیه نداریم.

وی با اشاره به برخی اختلاف هایی که بین گروه های معارض سوری وجود داشت، اظهار کرد: آنها و همچنین هیات ترک با تاخیر در جلسه حضور پیدا کردند. از دیگر سو ترک ها در سطوح پایین تر از حد معمول در اجلاس شرکت کرده بودند که در توجیه این موضوع گفتند مقام مسئول این هیات با رئیس جمهور این کشور به کشورهای حاشیه خلیج فارس سفر کرده است.

بهرام قاسمی با بیان اینکه اختلاف نظر در کار جمعی به صورت طبیعی وجود دارد و این نشست ها و رایزنی ها برای رسیدن به تفاهم و ایجاد هماهنگی بیشتر برای انجام کار مشترک برگزار می شود، گفت: این طبیعی است که در برخی از موضوعات کشورها با یکدیگر نظرات متفاوت داشته باشند و این مساله ای است که در همه دنیا وجود دارد بخصوص در مورد بحث سوریه که یک بحث پیچیده ای است.

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به تلاش هایی که تاکنون برای حل بحران سوریه در طی چند سال اخیر صورت گرفته است، ادامه داد: ارزیابی کل ما این است که آستانه دو اجلاس موفقی بود، علی رغم تبلیغات منفی که از سوی برخی از محافل خاص صورت گرفت. آنها تلاش داشتند که اینگونه بیان کنند که اجلاس موفق نبوده ولی اطلاعات ما حاکی از نتیجه موفق این اجلاس بوده است.

قاسمی با بیان اینکه ما معتقدیم با برگزاری آستانه یک و دو به نوعی آماده سازی های لازم صورت گرفت که اجلاس ژنو در آینده برگزار شود و در آن اجلاس موضوعات در سطح وسیع تری مورد بحث و بررسی قرار گیرد ادامه داد: سه کشور ایران، روسیه و ترکیه نیز هر جا که لازم باشد برای حل و فصل مشکلات احتمالی و برخی از سوء تفاهم هایی که ممکن است پیش بیاید، حضور پیدا خواهند کرد.

وی بار دیگر تاکید کرد: اجلاس آستانه از نظر ما موفق بود، آن اختلافاتی که بعضا مطرح می شود نبوده است و همکاری‌های خوبی اتفاق افتاد.

این دیپلمات ارشد کشورمان در مورد ایده ترکیه مبنی بر ایجاد منطقه ای امن در شمال سوریه و نظر ایران در این ارتباط ، گفت: برگزاری نشست آستانه و شرکت در آن به آن معنا نیست که تمام دیدگاه های سه کشور یکسان است، بلکه کشورها تلاش می کنند که دیدگاه های مشترکشان را دنبال کنند.

وی گفت: ایده ای که از سوی ترکیه مطرح شده ایده غلطی است. ما معتقدیم که ایده مشکلات را بیشتر می‌کند. آنچه که مطرح شده قابل قبول نیست و دولت های دیگر موثر در حل بحران سوریه نیز با این ایده مخالف هستند.

خبرنگار دیگری خطاب به سخنگوی وزارت خارجه گفت: سوابق و بررسی های تاریخی نشان می دهد که کشورهایی که در داخل به سمت انسداد سیاسی رفته اند، در به خطر انداختن صلح و امنیت منطقه نقش بیشتری را ایفا کرده اند و در حال حاضر نیز با توجه به اینکه به نظر می رسد آنکارا در حال حرکت به سمت یک انسداد سیاسی در داخل ترکیه است در این چارچوب بیشتر به دنبال ایجاد اختلال و بر هم زدن صلح در منطقه است که سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ اظهار کرد: در مورد آنچه که مربوط به مسائل داخلی ترکیه است نظری ندارم و اظهار نظری نمی کنم.

قاسمی ادامه داد: می توان آرزو کرد که ترکیه همچنان کشوری همسایه و دوست خوبی برای ما بماند. به ایجاد صلح و امنیت در منطقه کمک کند و دعا کنیم که این کشور از مسیر سختی که گریبانگیر آن است عبور کند و بتواند نقش سازنده خود را در منطقه ایفا کند.

وی با بیان اینکه ترکیه همسایه قدرتمند ماست ادامه داد: اشتباهاتی در آنجا رخ داد، از برخی از گروه ها در منطقه حمایت هایی انجام شد، پیش بینی هایشان تا حدی غلط از آب در آمد و اکنون با مشکلات اقتصادی روبرو هستند. طبیعی است که در حال حاضر وضعیت ویژه ای را در ترکیه شاهد باشیم ولی آرزو داریم که بتوان از این مشکلات عبور کرد و ما بتوانیم با این کشور همسایه خود به عنوان یک کشوری قدرتمند همکاری های خود را بیش از پیش ادامه دهیم.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد اجلاس فلسطین که قرار است از فردا به مدت دو روز در تهران برگزار شود، گفت: تا آنجا که اطلاع دارم بیش از 50 کشور در این اجلاس که به میزبانی مجلس شورای اسلامی در تهران برگزار خواهد شد حضور پیدا خواهند کرد. 16 الی 18 رئیس پارلمان، تعدادی نائب رئیس، تعدادی از روسای کمیسیون‌ها و نمایندگان مجالس کشورهای دعوت شده در این اجلاس شرکت می کنند. همچنین از تعدادی از گروه های فلسطینی و گروه ها موسوم به مقاومت نیز برای حضور دعوت شده است.

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود مباحث کلان و جامعی در ارتباط با موضوع فلسطین در این نشست مطرح شود، در مورد بحث کلاهک های هسته ای رژیم صهیونیستی و اینکه آیا در این اجلاس در ارتباط با این موضوع بحث و گفت‌وگویی خواهد شد، اظهار کرد: بحث کلاهک های هسته ای رژیم اشغالگر صهیونیستی و توان هسته ای آنها بحث جدیدی نیست و این رژیم به هیچ قانونی در این ارتباط توجهی ندارد و کار خود را انجام می دهد و این تهدیدی برای کل منطقه و جهان است.

قاسمی با بیان اینکه بحث فعالیت های اتمی این رژیم همواره طی سالیان گذشته در دستور کار ایران و مجامع جهانی بوده است، ادامه داد: نیاز به اراده ای جدی وجود دارد که این رژیم را مجبور کند که طبق معاهدات بین المللی عمل کند. گرچه خوی و ماهیت این رژیم نیز برای همگان روشن است.

سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با حکم اخیر دادگاه کانادایی علیه ایران و پیگیری هایی ایران در این ارتباط گفت: این حکم جدیدی است که از سوی این دادگاه علیه ایران صادر شده است و ما در بخش های ذیربط به دنبال بررسی این موضوع هستیم تا بعد از بررسی هام لازم اقدامات مناسب را انجام دهیم، ولی آنچه که مشخص است این حکم خلاف قوانین بین المللی است و ما آن را محکوم می کنیم.

خبرنگاری در این نشست با اشاره به دیدارهای وزیر خارجه در حاشیه اجلاس امنیتی مونیخ و حضور آقای عراقچی در این سفر به همراه ظریف، از سخنگوی وزارت خارجه پرسید که آیا در این گفت‌وگوها در ارتباط با موضوع برجام گفت‌وگوهایی صورت گرفته با توجه به اینکه در روز جمعه نیز دیداری بین هیات ایرانی و خانم فدریکا موگرینی انجام شد،‌ که قاسمی در پاسخ گفت: تعدادی از این ملاقات ها از سوی طرف ایرانی پیش بینی شده بود و از دیگر سو برخی از طرف های خارجی نیز علاقه داشتند که با هیات ایرانی در ارتباط با مسائل دو جانبه، منطقه ای و جهانی رایزنی و گفت‌وگو کنند. در این ملاقات های طیفی از مسائل با توجه به وضعیت زمانی و مکانی مطرح شد.

وی ادامه داد: در مذاکره با برخی کشورها احتمالا در خصوص برجام، تحولات آن و کارشکنی هایی که ممکن است وجود داشته باشد گفت‌وگو هایی مطرح شده است و طرفین هر کدام مواضع خود را مطرح کرده اند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر اینکه طیفی از مباحث و مسائل در این گفت‌وگوها مطرح شده است گفت: ماهیت اجلاس مونیخ و شرح وظایف آن مشخص است. البته فرصت مغتنمی است که در حاشیه این اجلاس با توجه به سطح شرکت کنندگان در آن، مذاکرات و رایزنی هایی بین مقامات کشورهای شرکت کننده برگزار شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در دیدار خانم موگرینی با ظریف، ایشان حامل پیامی از سوی آمریکایی ها برای ایران بوده با توجه به اینکه او درسفر اخیرش به آمریکا با مقامات این کشور در ارتباط با برجام رایزنی هایی داشته است، گفت: بحث پیامی مطرح نبوده است، همانطور که گفتم در این دیدارها طیفی از مسائل مطرح می شود و بحث تبادل نظر و رایزنی است. طرف های مذاکره کننده نگاه خود را نسبت به موضوعات مختلف از جمله برجام اعلام کردند.

قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگار یک رسانه عراقی مبنی بر اینکه به نظر وی چه زمانی ادعاهای عربستان و ترکیه علیه ایران به اتمام می رسد و این که اینگونه ادعاها چه تاثیری می تواند بر گسترش روابط ایران و عراق داشته باشد، تصریح کرد: در حوزه سیاست هیچ وقت وضعیت ثابت نمی ماند و همیشه شاهد تغییر و تحولات هستیم. قرار نیست موضوعات در یک نقطه مشخصی ثابت بماند و این افت و خیزها در دنیای سیاست همواره وجود دارد.

وی با بیان اینکه امیدواریم شاهد تغییر وضعیت و بهبود اوضاع باشیم و براساس سیاست حسن همجواری امور را پیش ببریم، گفت: از وضعیت کنونی هیچ کس سود نمی برد. نیاز داریم با تلاش همگانی صلح و ثبات را در منطقه ایجاد کنیم،‌با گروه های تروریستی مبارزه کنیم و شرایط توسعه اقتصادی در مجموعه منطقه را به وجود آوریم، چرا که این موضوع می تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند. به نحوی که منطقه به سمت یک وضعیت توسعه یافته و زندگی مسالمت آمیز برای مردم این منطقه حرکت کند.

قاسمی در پاسخ به قسمت دوم سوال این خبرنگار توضیح داد: ایران در ارتباط با روابطش با کشورها به صورت مستقل و براساس منافع خود تصمیم می گیرد و هیچ ارتباطی بین روابط ایران و عراق با نوع روابط ما با دیگر کشورها وجود ندارد. ایران و عراق هر دو کشور مستقلی هستند که براساس منافع ملی شان رفتار می کنند. ما امیدواریم که شاهد همکاری های بیشتر بین ایران و عراق باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به این سوال که آینده روابط روسیه و آمریکا را چطور می بینید و اینکه آیا روس ها باز هم با کارت ایران می خواهند در ارتباط با نوع تعاملشان با آمریکا عمل کنند، گفت: من کارت بازی بلد نیستم و نمی دانم کارت چیست و نمی توانم پیش بینی کنم چه روابطی در آینده بین این دو کشور رخ می دهد، ولی معتقدم که زود است که اکنون در ارتباط با روابط این دو کشور قضاوت کرد. مسائلی که بین روسیه و آمریکا وجود دارد، ریشه ای، عمیق و ایدئولوژیک است و هر دو طرف به این موضوع آگاهی دارند. آمریکایی ها آرزوهای خود را دارند و علاقه مند به یک روسیه مقتدر نیستند. روس ها نیز در مورد تحولات در شرق اوکراین مسائلی دارند. بنابراین بحث ساده ای نیست که این روابط را بخواهیم پیش بینی کنیم و باید آن را به زمان بسپاریم.

قاسمی ادامه داد: ایران جایگاه خود را دارد و براساس منافعش روابط خود را با روسیه و دیگر کشورها پیگیری و برنامه ریزی می کند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در رابطه با این که قرار است امروز ایران آزمایش جدید موشکی انجام دهد، گفت: هر کس چنین چیزی اعلام کرده دروغ است و من این موضوع را تکذیب می کنم.

ایسنا

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تیتر داغ
تازه‌ترین خبرها