کد خبر 30162
۱۳۹۳/۰۷/۲۹ ۱۳:۱۱

ذره بینی بر صنعت بیمه در سال 92

ساعت 24- عطیه چیتی/در این گزارش کوتاه، نگاهی اجمالی و مختصر به عملکرد صنعت بیمه کشورمان در سال ۱۳۹۲ خواهیم انداخت تا ببینیم کارنامه این صنعت را به دست راست مان خواهند داد یا به دست چپ! قطعاً آنچه که آمار زیر را رقم زده است حاصل جمع فعالیت های نهادهای سیاستگذار در سطح کلان صنعت بیمه و عملکرد کیفی و کمی فعالیتهای بازاریابی شبکه فروش و نمایندگی های بیمه در سراسر کشور می باشد.
ااز فروردین ۱۳۹۲ تا پایان بهمن ۱۳۹۲ حجم حق بیمه تولیدی در صنعت بیمه کشور رقمی برابر با ۱۴۰ هزار میلیارد ریال بوده است. این درحالیست که درمقابل این حق بیمه دریافت شده از بیمه گذاران در ۱۱ ماه ابتدایی سال ۱۳۹۲، جمع کل خسارات پرداختی در همین بازه زمانی، رقم ۸۵ میلیارد ریال بوده است. بد نیست به آمار فوق از منظر تعداد بیمه نامه نیز نگاهی بیندازیم:
در ۱۱ ماه نخست سال ۱۳۹۲، تعداد ۳۷میلیارد فقره بیمه نامه در کلیه رشته های بیمه ای صادر گردیده و از این میان، 14میلیارد 7میلیون ریال فقره منجربه خسارت گردیده اند.
جالب است بدانید که شرکتهای بیمه خصوصی، ۵۴٫۶% از کل حق بیمه تولیدی، یعنی رقم تقریبی ۷۷ هزار میلیارد ریال را به خود اختصاص داده اند و مابقی، سهم بخش دولتی در صنعت بیمه کشور است! همچنین شرکتهای بیمه خصوصی در ۱۱ ماه نخست سال ۱۳۹۲ به میزان ۵۱٫۴% از کل خسارات پرداختی صنعت بیمه یعنی رقم حدودی ۴۴ هزار میلیارد ریال را پرداخت نموده اند.
رُشد حق بیمه تولیدی و نیز میزان خسارات پردختی، نسبت به زمان مشابه در سال ۱۳۹۱، به ترتیب ۲۶ و ۳۹ درصد، افزایش یافته است. نسبت خسارت پرداختی به حق بیمه تولیدی نیز با ۵٫۵ واحد افزایش، به حدود ۶۰% رسیده است.
از کل حق بیمه تولیدی صنعت بیمه کشور در ۱۱ ماهه نخست سال ۱۳۹۲، تنها کمتر از ۱۰% کل حق بیمه تولیدی کشور، یعنی رقمی درحدود ۱۴هزار میلیارد ریال متعلق به بیمه های عمر و زندگی است. درحالیکه میانگین این رقم در جهان، حدود ۵۰% یعنی نیمی از کل حق بیمه تولیدی می باشد. از طرف دیگر، حدود ۴۵% از حق بیمه تولیدی، مربوط به بیمه شخص ثالث می باشد.
در زمان اسفند ۱۳۹۲، دقیقاً ۲۹ شرکت بیمه رسماً درحال فعالیت هستند که ۲ شرکت به صورت اتکایی و ۲۷ شرکت دیگر به صورت مستقل فعالیت می کنند. از این میان، تنها شرکت بیمه دولتی، شرکت سهامی بیمه ایران بوده و مابقی، خصوصی هستند. نکته قابل توجه و تعمق، این است که تنها شرکت بیمه دولتی در کشورمان، به تنهایی حدود ۴۹% از سهم بازار بیمه را در اختیار خود دارد که البته این آمار، سال به سال و با تعدد شرکتهای بیمه خصوصی درحال کاسته شدن است که این نشان می دهد که دولت در پیاده سازی اصل ۴۴ حداقل درباره این یک مورد عملکرد خوبی داشته است.
منبع: کتاب گذر عمر در صنعت بیمه

اخبار مرتبط

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک