رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 655734

درخواست دیپلمات‌های سابق انگلیس از استارمر و ماکرون: فلسطین را به رسمیت بشناسید

ساعت ۲۴-گروهی متشکل از ۲۶ دیپلمات ارشد سابق بریتانیا در نامه‌ای سرگشاده از نخست‌وزیر بریتانیا و رئیس‌جمهور فرانسه خواستند که با هدف حمایت از حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین، «کشور فلسطین» را به‌طور رسمی و بدون قید و شرط به رسمیت بشناسند.

 رسانه انگلیسی نامه‌ای از سوی ۲۶ دیپلمات سابق بریتانیا منتشر کرد که در آن از «کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا و «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه خواسته شده است تا کشور فلسطین را به‌طور رسمی به رسمیت بشناسند.

به گزارش نشریه تایمز، در میان امضاکنندگان این نامه، نام سفرای پیشین بریتانیا در کشورهای مختلف غرب آسیا دیده می‌شود؛ از جمله «سر دومینیک چیلکات» سفیر سابق در ترکیه، «پیتر میلت» سفیر سابق در لیبی و «لرد اندرو گرین» سفیر پیشین در عربستان سعودی. همچنین دیپلمات‌های ارشد دیگری همچون «سر ویلیام پیتی» (سفیر سابق در افغانستان)، «پیتر جنکینز»، «سر جرمی گرین‌استاک» و «لرد دیوید هنه» (سفرای سابق در سازمان ملل) نیز این نامه را امضا کرده‌اند.

این درخواست در آستانه سفر رسمی ماکرون به لندن منتشر شده است؛ سفری که قرار است امروز (سه‌شنبه) انجام شود. در این نامه آمده است: «هنگامی که استارمر و ماکرون با یکدیگر دیدار می‌کنند و بر حمایت خود از اوکراین تاکید می‌ورزند، باید با همان وحدت و عزم در موضوع اسرائیل و فلسطین نیز وارد عمل شوند. »

دیپلمات‌های سابق در این نامه تاکید کرده‌اند که ۲ رهبر اروپایی باید برای «برقراری فوری و دائمی آتش‌بس در غزه» تلاش کنند و در اقدامی مشترک، فلسطین را به‌عنوان یک کشور مستقل و بر پایه حق تعیین سرنوشت، در کنار اسرائیل به رسمیت بشناسند.

در ادامه این نامه آمده است: «بریتانیا و فرانسه می‌توانند کشورهای مشترک‌المنافع و شرکای اروپایی را با خود همراه سازند. ضروری است که به جهانیان، به‌ویژه ترامپ، نشان دهیم راه‌حل جایگزین بر پایه قانون نیز وجود دارد، نه زیست با شمشیر همان‌گونه که نتانیاهو می‌خواهد. »

در ماه میلادی گذشته فرانسه در آستانه به رسمیت شناختن یک‌جانبه کشور فلسطین در جریان برگزاری کنفرانس بین‌المللی دو دولتی در سازمان ملل بود؛ کنفرانسی که قرار بود با میزبانی مشترک فرانسه و عربستان سعودی در نیویورک برگزار شود. منابع خبری گفته‌اند این تصمیم فرانسه باعث نگرانی شدید نتانیاهو شده بود.

همچنین گفته می‌شود که فرانسه در آن زمان تلاش داشت بریتانیا را نیز برای همراهی در به رسمیت شناختن فلسطین با خود همراه کند، اما تحت فشارهای آمریکا و تهدید تل‌آویو مبنی بر الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری، این طرح متوقف شد. در نهایت، کنفرانس سازمان ملل در میانه ماه ژوئن به‌دلیل تشدید تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی به تعویق افتاد.

در حالی که فرانسه و بریتانیا فعلاً از به رسمیت شناختن فلسطین صرف‌نظر کرده‌اند، کارشناسان می‌گویند چنین اقدامی در صورت وقوع، می‌تواند به‌عنوان یک زلزله سیاسی در سطح جهانی تعبیر شود؛ چراکه آن‌ها نخستین کشورهای عضو گروه هفت خواهند بود که چنین تصمیمی اتخاذ می‌کنند.

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها