پزشکیان به وزیران نمره قبولی یا رد بدهد
ساعت 24 -یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: رییس جمهور در یک سالگی دولت، در عمل به این گزاره که گفت که "من با کسی عقد اخوت نبستهام و به کسی وامدار نیستم"، عملکرد اعضای کابینهاش را در سطح هیئت وزیران، هیئت دولت، مدیران ارشد، استانداران و سایر ردههای مدیریت ارشد مورد نقد و ارزیابی قرار دهد.
حسن رسولی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره عملکرد دولت چهاردهم با گذشت یک سال از برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری گفت: من فکر میکنم که درخصوص مواضع و عملکرد دولت آقای پزشکیان در ظرف زمانی یک ساله گذشته باید ارزشگذاری دقیقی انجام شود و اگر بنا باشد به صورت واقعبینانه و منصفانه این مساله مورد تحلیل و اظهارنظر قرار گیرد، بایستی مولفههایی مثل تحولات داخلی، تغییرات شگرف سیاسی و نظامی، منطقهای و جهانی و دکترین انتخاب شده توسط آقای پزشکیان برای انجام وظایف ریاستجمهوری که برای آن از اکثریت مردم ایران رای گرفته است، مورد توجه و امعان نظر قرار بگیرد.
رسولی گفت: پنجاه درصدی که به آقای پزشکیان رای دادند، با این امید رای دادند که او کشور را از شرایط ناپایدار قبلی به سمت وضعیت اطمینانبخشتری هدایت کند و به نظر من از این جهت در عرصه داخلی اتفاق خوبی افتاد. بهخصوص بحرانهای امروز، به ویژه تجاوز آشکار اسرائیل و آمریکا به حریم ایران نشان داد که چنانچه پزشکیان امروز رییسجمهور نبود، چه بسا آثار و تبعات این تجاوز در عرصههای گوناگون بیش از لطمات سنگینی بود که امروز ایران و مردم آن متحمل شدهاند.
پزشکیان هوشمندانه، به گونهای رفتار نکرد که شاهد تداوم شکاف در حاکمیت باشیم
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: کمتر به لحاظ مبانی نظری این گفتمان مورد غنیسازی و تاکید قرار گرفت و لذا ترجمه عملی این رویکرد دولت منتخب اکثریت ملت از سوی مخالفین جدی ایشان به واگذاری قدرت و تقسیم سمتها تعبیر شد.
بنابراین، ترکیب امروز همکاران آقای پزشکیان، چه در سطح دولت مرکزی و چه در سطح کابینههای محلی، برآمده از این گفتمان ناقص، از خاصیت انسجام و یکدستی کامل برخوردار نیست.
رسولی تاکید کرد: در عین حال، علاوه بر این سه مولفه، دو نقطه مهم قوت میتوان در شخصیت و رفتار آقای پزشکیان شناسایی کرد. اول، صداقت و شجاعت او در اعلام و اعمال مواضع است؛ که در همین دوازده روز جنگ، نشنیدیم که او از ترس جانش از حضور در مجامع عمومی امتناع کند.
البته منظور من این نیست که نباید پروتکلهای حفاظتی رعایت شود، اما پزشکیان همچنان که گفته بود، جانش را فدای ایران خواهد کرد و گردن خودش را گرو میگذارد برای تحقق وعدههایش در این دوازده روز جنگ ما با آمریکا و ناتو و اسرائیل در حد توانش بین مردم بود.
وی ادامه داد: نقطه قوت دیگری که در استراتژی آقای پزشکیان وجود دارد، این است که او هوشمندانه، به گونهای رفتار نکرد که ما شاهد تداوم شکاف در حاکمیت باشیم. او خود را در امتداد رهبری تعریف کرد و بالاترین حد اعتماد را از رهبری گرفت. به نظر من این اعتماد هنوز پابرجاست و اگر این انسجام و اعتماد بین نفرات اول و دوم نظام نبود، کشور ما با مصائب بیشتری روبرو بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: در مجموع، من به آقای پزشکیان از بیست نمره، سیزده یا چهارده میدهم و امیدوارم که در آغاز سال دوم، علاوه بر اینکه به نحو مناسبتری مدیریت بحران میکند، مانند یکسال گذشته خود را به دور از تصمیمگیریهای بزرگ، به ویژه در حوزههای دفاعی، امنیتی و سیاست خارجی، قرار ندهد.
واقع مطلب این است که در عین حال که اصل ۱۱۰ اختیارات حوزه دفاعی و امنیتی را به معنای اعلان جنگ و صلح و مذاکره و توافق و غیره فراتر از اختیارات رئیس قوه مجریه قرار میدهد، اما او رئیس شورای عالی امنیت ملی است و مردم به او رای دادهاند. با توجه به تثبیت اعتمادی که بین ایشان و رهبری وجود دارد، ایفای نقش فعالتر و موثرتر ایشان در این حوزه که امروز بیش از پیش با سرنوشت ایران سر و کار دارد، به نظر من انتظاری است که میتوان در آغاز سال دوم ریاستجمهوری آقای دکتر پزشکیان از ایشان داشت.
ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.