رفتن به محتوا
سام سرویس
کد خبر 656104

نقشه خوانی تهران در برابر تروئیکا

ساعت ۲۴ - در حالی که اروپا برای تمدید ضرب‌الاجل اسنپ‌بک تا اکتبر فشار می‌آورد، ایران با تاکید بر عدم مشروعیت تهدیدات، مسیر سختی را پیش‌رو دارد. از این منظر است که واکاوی ابعاد مختلف این چالش‌ها، از مذاکرات احتمالی تا نقش محدود اروپا و نیز بررسی پیامدهای احتمالی تحولات پیش‌رو ضروری به نظر می‌رسد.

در پیوست آنچه گفته شد و در چنین فضای مبهمی، خبرگزاری آکسیوس به نقل از یک منبع مطلع گزارش داد که دیپلمات‌های ارشد ایران، از جمله کاظم غریب‌آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه و مجید تخت‌روانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه، احتمالا هفته آینده با نمایندگان تروئیکای اروپا (فرانسه، بریتانیا، آلمان) در وین یا ژنو دیدار خواهند کرد. گفته می‌شود هدف این دیدار، احیای مذاکرات هسته‌ای و بررسی پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل مکانیسم ماشه تا اکتبر ۲۰۲۵ است. وال‌استریت‌ژورنال هم گزارش داد که در تماس تصویری پنجشنبه گذشته وزرای خارجه تروئیکای اروپا و کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، از تهران خواسته شد گفت‌وگوهای هسته‌ای با آمریکا و اروپا را از سر بگیرد، همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را تقویت و ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را محدود کند. با این حال، جزئیات این پیشنهادات، از جمله میزان و نحوه محدودسازی ذخایر اورانیوم، همچنان مبهم است و منابع تاکید دارند که شرایط دقیق باید مشخص شود.

در همین راستا خبرگزاری تسنیم تایید کرد که ایران درخواست اروپا را در دست بررسی دارد، اما زمان و مکان دقیق مذاکرات هنوز نهایی نشده است. این ابهام نشان‌دهنده احتیاط تهران در برابر فشارهای غرب است، به‌ویژه پس از خروج یک‌جانبه آمریکا از برجام در ۲۰۱۸ و ناتوانی اروپا در خنثی‌سازی تحریم‌های ثانویه و از همه مهم‌تر، تجاوزات اخیر اسرائیل و ایالات متحده در بحبوحه مذکرات عمان. گفتنی است. عراقچی در کنفرانس ویدئویی روز پنجشنبه‌اش با میهمانان اروپایی خود، تهدید اسنپ‌بک را غیرقانونی و فاقد مشروعیت حقوقی و اخلاقی خوانده و تاکید کرده که مذاکرات فقط در صورت تعهد طرف مقابل به رویکردی عادلانه، متوازن و مبتنی بر منافع متقابل ممکن خواهد بود.

حمایت احتمالی روسیه و چین، متحدان ایران در شورای امنیت، می‌تواند تمدید ضرب‌الاجل را تسهیل کند، اما اختلافات عمیق میان تهران و غرب، از جمله بی‌اعتمادی ناشی از حملات اخیر به تاسیسات هسته‌ای ایران، مذاکرات را پیچیده کرده است. موفقیت این دیدار به توانایی طرفین در توافق بر سر شرایط دقیق، اجتناب از اقدامات تقابلی و ایجاد اعتماد متقابل بستگی دارد، اما سایه تهدید اسنپ‌بک و فشارهای آمریکا چشم‌انداز را شکننده نگه داشته است.

شرق 

نظرات کاربران
نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

تازه‌ترین خبرها