کد خبر 319038
۱۳۹۶/۱۰/۰۵ ۰۸:۳۳

محمد مهاجری: جمنا ورشکسته است

ساعت24- جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا) زمستان سال ۹۵ با هدف سازماندهی نیروهای اصولگرا جهت شرکت در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری اعلام موجودیت کرد.
روزنامه اعتماد نوشت: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا) زمستان سال ٩٥ با هدف سازماندهی نیرو‌های اصولگرا جهت شرکت در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری اعلام موجودیت کرد.

این جبهه پس از شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری در وضعیت بلا‌تکلیفی قرار گرفت به نحوی که به گفته آل‌اسحاق جلسات شورای مشورتی این جبهه ملغی شده و همچنین موفق به پذیرش اعضای جدید نیز نشده است.
«محمد مهاجری» فعال سیاسی اصولگرا معتقد است جمنا تشکیلاتی ناقص‌الخلقه است که درآن افراد تندرو حرف اول و آخر را می‌زنند. او معتقد است حضور نیروهای تندرو جریان اصولگرایی در این جبهه سبب ناموفق شدن این تشکیلات است.

آیا تشکیلات جمنا توانسته انتظارات جریان اصولگرایی را برآورده کند؟
تشکیلات جمنا از همان ابتدا ناقص‌الخلقه بود. دلیل ناقص‌الخلقه بودن هم آن است که تشکیلات جمنا نه تشکیلاتی بر‌آمده از همه اصولگراها بود و نه مطالبی که از طرف اعضا مطرح می‌شد همه دیدگاه‌های موجود در اصولگرایی را نمایندگی می‌کرد. به همین دلیل از همان ابتدا خیلی مورد استقبال قرار نگرفت. افراد حاضر در این تشکیلات از راه‌های مختلف به افراد سیاسی فشار آوردند تا از این تشکیلات حمایت کنند.
در شورای مرکزی جمنا به غیر از دونفر که خیلی به آنها ارادت دارم و یقین دارم در رو دربایستی سیاسی گیر کرده و عضو جمنا شدند، مابقی شخصیت‌های سیاسی تاثیرگذار چه از جنبه سیاسی و چه از جنبه اجتماعی حاضر به حضور در این تشکیلات نبودند. اگر افراد دیگری از این جبهه در انتخابات کاندیدا می‌شدند بازهم رای نمی‌آوردند زیرا نه تنها مورد وثوق همه رای‌دهنده‌ها نبوده بلکه مورد وثوق جریانات تاثیرگذار اصولگرایی نیز نبودند. تشکیلات جمنا با عجله شکل گرفت تا بتواند در انتخابات ریاست‌جمهوری اثر گذار باشد که موفق نبود. افرادی در این جبهه حضور داشتند و پس از آنکه متوجه شدند کاری نمی‌توان برای جریان اصولگرایی در این جبهه انجام داد، از این تشکیلات کنار کشیدند.

دلیل کوچ این تشکیلات از تهران به شهرستان‌ها چیست؟

اطلاعاتی درباره چرایی کوچ این تشکیلات به شهرستان‌ها ندارم اما هر مقدار که این جریان توانست در تهران موفق شود در شهرستان هم موفق خواهد بود. وقتی در تهران نتوانسته‌اند کاری انجام دهند، چه برنامه ویژه‌ای برای شهرستان‌ها دارند؟ جمنا تشکیلاتی فراگیر نیست، زمانی که در یک جریان سیاسی ملغمه‌ای از افراد تند‌‌رو و معتدل تشکیل می‌دهید، قطعا افراد معتدل برای حفظ حرمت‌ها و آبرو در برابر تند‌رو‌ها سکوت خواهند کرد در نتیجه اتفاقی که رخ می‌دهد به کرسی نشستن حرف تند‌رو‌ها است. در نتیجه تندروها عرض اندام می‌کنند. وقتی فضا دست تندرو‌ها باشد چه در تهران و چه در شهرستان‌ها اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد.

اگر جمنا در شهرستان‌ها موفق شود به معنی موفقیت جریان اصولگرایی است؟

حتی اگر جمنا در شهرستان‌ها هم موفق شود این به معنای موفقیت جریان اصولگرایی نیست زیرا افراد تاثیرگذار جریان اصولگرایی نقشی در تشکیلات جمنا ندارند.

چرا برند‌های اصولگرایی در جمنا حضور ندارند؟

زیرا جمنا جریانی عجله‌ای و با شتاب بود که قصد داشت به صورت اورژانسی در انتخابات حاضر شود. جریان جمنا ورشکسته‌تر از آن است که بتواند آدم‌های خودرا جمع‌آوری کند. می‌شناسم افرادی که در جمنا بودند و خود منتقدین این تشکیلات بودند.

آیا اصولگرایان می‌توانند زیر یک سقف جمع شده و نظرات مختلف این جریان را بشنوند؟

این مشکل ساختاری در هردو جناح است. به همان دلیل که اصلاح‌طلبان نمی‌توانند زیر یک سقف قرار بگیرند، اصولگرایان نیز امکان جمع شدن زیر یک سقف را ندارند.

اما اصلاح‌طلبان در شورای عالی سیاستگذاری در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند، اتفاقی که در اصولگرایی رخ نداده است.

اصولگرایی نیز این تشکیلات را دارد. شورای هماهنگی نیرو‌های خط امام همان نقش را در جریان اصولگرایی و حتی محکم‌تر از اصلاح‌طلبان انجام می‌دهد. اما هر دو گروه برای این فضای وفاق نقطه اختلاف مشکلی دارند. نقطه اشتراک این اختلاف، افراد بازی به‌هم زن و تندرویی هستند که خود را حق مطلق می‌دانند. دوم، معتقدم ساختار فکری مردم ایران حزب‌پذیر نیست. در اروپا نیز این مشکل وجود دارد به نحوی که احزاب سیاسی نفوذ خود را از دست داده‌اند و ما در این زمینه از اروپا نیز جلو زده‌ایم. روحیات شخصی افراد سبب بروز این مشکل شده است.

نظرات کاربران

نظر شما

ساعت 24 از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین معذور است.

هنوز نظری برای این خبر تایید نشده است.

ویترین

سام
چینی زرین

ویژه
تریبون

تازه ترین اخبار
بیشتر

تبلیغات متنی

بانک